فاریابی: قضاوت‌های هدفمند در سابر را کتمان نمی‌کنم؛ قوانین شمشیربازی باید اصلاح شود

فاریابی: قضاوت‌های هدفمند در سابر را کتمان نمی‌کنم؛ قوانین شمشیربازی باید اصلاح شود

 تهران- ایرنا- عضو ایرانی کمیته قوانین فدراسیون جهانی شمشیربازی با تایید بر قضاوت‌های هدفمند در رشته سابر و د گفت: پیشنهاد ۲۳ موردی را در

عباسعلی فاریابی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته در راستای رفع ابهامات و اصلاح قوانین شمشیربازی تاکید کرد: با توجه به مشکلاتی که وجود داشت از چندی پیش در این خصوص مواردی را مد نظر داشتم که طی آن ۲۳ مورد را در وبینار مربوطه با حضور مسئولان کشورهای مختلف ارائه کردم که در نهایت قرار شد ۲۰ مورد آن در نشست بعدی کمیسون‌های فدراسیون جهانی که ۱۳ و ۱۴ تیرماه در استانبول ترکیه برگزار می‌شود، به رای گذاشته شود.

وی ادامه داد: همچنین ۳ مورد دیگر را نیز قرار است از سوی فدراسیون شمشیربازی ایران ارائه شود که با توجه به اینکه کار از سوی فدراسیون ایران انجام می‌شود،‌ به صورت مستقیم در کنگره جهانی مطرح خواهد شد تا در این خصوص رای‌گیری شود.

عضو ایرانی کمیته قوانین فدراسیون جهانی و کمیته فنی کنفدراسیون شمشیربازی آسیا اظهار داشت: در این نشست‌ها در خصوص موارد مطرح شده صحبت می‌شود که طی آن نظر نهایی شامل موافقت،‌ مخالفت یا اصلاح ارائه خواهد شد اما به نظر می‌رسد بیشتر کشورهای جهانی با مواردی که از سوی ما مطرح می‌شود موافقت خواهند کرد چراکه بسیاری از مشکلات، با این موارد برطرف خواهد شد.

فاریابی در واکنش به این سئوال که چرا در شمشیربازی شاهد اختلاف نظرها در داوری هستیم، گفت: در شمشیربازی سه اسلحه فلوره، اپه و سابر را داریم که در فلوره و سابر، قانون حق تقدم وجود دارد و داور با توجه به عمل و عکس العمل بازیکنان، قضاوت می‌کند. البته سیستم داوری ویدویی هم وجود دارد که اگر شک و شبهه‌ای وجود داشته باشد به آن مراجعه می‌شود اما بازهم شاهد بروز اختلاف هستیم و در تلاشیم تا بسیاری از مشکلات را حل و فصل کنیم.

وی در پاسخ به این سئوال که در سابر این اختلاف‌ها بیشتر به چشم آمده و صحبت از اعمال نظر و قدرت در داوری شمشیربازی است، تصریح کرد: در سابر همیشه حساسیت‌ها وجود داشته و این تنها معطوف به رشته ما نیست. در فوتبال و رشته‌های دیگر هم می‌بینیم که صحبت‌هایی از داوری مطرح می‌شود و شبهاتی وجود دارد. در سابر متاسفانه این موضوع دیده می‌شود و داورانی بوده‌اند که با اعمال نظر جهت بازی را تغییر داده‌اند. سرعت در این رشته بالاست و داوران هم با نظرهایی که می‌دهند می‌توانند روند بازی را دستخوش تغییرات کنند.

عضو ایرانی کمیته قوانین فدراسیون جهانی و کمیته فنی کنفدراسیون شمشیربازی آسیا در واکنش به این سئوال که چرا در خصوص این موضوع اقدامی از سوی کشورهای مختلف صورت نمی‌گیرد، تاکید کرد: بله اتفاقاتی را شاهد بوده‌ایم که در آن داوری به شیوه‌ای هدفمند قضاوت کرده است و شکایت‌های بسیاری نیز علیه فدراسیون جهانی وجود دارد اما هیچکدام به ثمر نرسیده است. وقتی نمی‌شود کاری کرد باید بازیکنان را به شکلی پرورش داد که با همین شیوه توان رقابت را داشته باشند و بتوانند عملکرد خوبی داشته باشند. یکی از مشکلات بزرگ در این رشته آن است که اروپایی‌ها اعتقاد دارند شمشیربازی رشته‌ خاص آنهاست و دیگران حق ندارند در مورد این رشته اعمال نظر کنند.

فاریابی در مورد پیشنهادهایی که قرار است مطرح شود، یادآور شد: یکی از این پیشنهادها به شیوه بازیکن رزرو در بازی‌های المپیک باز می‌گردد. در همه مسابقات شما می‌توانید بازیکن رزرو را در جریان رقابت تغییر دهید اما در المپیک اگر تغییر صورت گرفت دیگر امکان بازگشت این بازیکن به بازی وجود ندارد و این مشکل‌ساز است. همچنین دادن مقام سوم مشترک به تیم‌های شرکت کننده در بازی‌های المپیک نیز از دیگر مواردی است که از سوی ما مطرح شده که به نظر می‌رسد با استقبال خوبی هم مواجه شود چرا که موضوع مدال المپیک است و همه می‌خواهند در این میان سهمی داشته باشند.

وی گفت: یکی دیگر از موارد به اصلاح ضریب مسابقات تیمی باز می‌گردد. پیشنهاد داده بودم که ضریب بازی‌های انفرادی را به عدد یک‌ونیم بازگردانیم که با همکاری کشورهای آسیایی این مهم محقق شد و الان در صدد هستیم تا در بخش تیمی نیز این قانون اعمال شود. الان این ضریب یک است و باید به عدد یک‌ونیم ارتقا یابد که محقق شدن آن،‌ به نفع ماست.

 

 منبع خبر