وضعیت نامناسب جاده دژکوه، گویای سال ها بیتوجهی به این روستا بود ، جاده ای که سالهاست در انتظار بهبود بود .
تاریخچه و اهمیت فرهنگی دژکوه زادگاه حسین پناهی، شاعر و هنرمند برجسته ایرانی است که اشعار ناب و فیلمهای او همچنان در یادها باقی مانده و این روستا را به مکانی با ارزش فرهنگی و هنری تبدیل کرده است.
روستای دژکوه، که مانند گنجی نهفته در دل کوههای کهگیلویه قرار دارد ، به نام قلعه دژکوه نیز شناخته میشود ، یکی از جواهرات نهفته در دل طبیعت کهگیلویه است. این روستا نام خود را از دژی تاریخی بر فراز کوه گرفته است.
حدود ۲۵ خانوار به دلیل نداشتن این زیرساخت اساسی و جاده ی ناهموار، مجبور به مهاجرت به شهرهای مجاور شدهاند
این جاده سالهاست که مطالبه مردمی است و خبرگزاری ایرنا بارها به مصایب و مشکلات این روستا پرداخته است .
روستایی که جاده آن طی چندین مرحله تا مرحله زیرسازی پیش رفته، اما به دلیل ارتفاع بالا و بارندگیها، هرگز به مرحله آسفالت نرسیده و دوباره تخریب شده است. که این مسیله موجب هدررفت منابع مالی شده و همچنین این جاده مانعی جدی در مسیر توسعه گردشگری و مهاجرت معکوس به دژکوه عمل میکرد.
امکانات گردشگری و پتانسیل توسعه در کنار چالشها، دژکوه دارای پتانسیلهای فراوانی برای توسعه گردشگری است. نزدیکی به آبشار طوف خیمه سوق و آستان امامزاده سید ناصرالدین محمد(ع) از جاذبههای مهم این منطقه به شمار میروند.
با تامین زیرساختهای لازم، دژکوه میتواند به یکی از مقاصد گردشگری محبوب تبدیل شود.
آغاز مجدد بهسازی و آسفالت پروژه جاده ارتباطی دژکوه
در این راستا ،خدایار زینی پور، بخشدار سوق، در گفتگو با خبرنگار ایرنا اعلام کرد : پس از دو هفته تلاش و دعوت معاون راهداری استان به همراه ناظرین پروژه و پیمانکار، پروژه جاده ارتباطی دژکوه از امروز مجدداً فعال گردید.
وی تصریح کرد: این پروژه به طول ۷ کیلومتر در حال احداث است که به علت آبرفتگی ناشی از نزولات جوی در سال گذشته، قسمتهایی از آن تخریب شده بود. عملیات اصلاح آبرفتگیها و تکمیل زیرسازی و بیسریزی ادامه مسیر آغاز گردید.
زینی پور در ادامه گفت: برای این پروژه از محل اعتبارات در اختیار نماینده مبلغ ۹ میلیارد تومان و از محل اعتبارات استانی ۲ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که مجموع برآورد اولیه ۱۸۰ میلیارد ریال است.
وی افزود: در فاز اول این پروژه، ۳۲۰۰ متر از شاخه اصلی جاده دژکوه و ۸۰۰ متر از جاده فرعی روستای طوف خیمه مورد بازسازی و بهبود قرار خواهد گرفت.
بخشدار سوق تأکید کرد : با همت و تلاش همه دستاندرکاران، امیدواریم این پروژه به زودی به بهرهبرداری برسد و بهبود قابل توجهی در وضعیت جادههای منطقه ایجاد کند.
به گزارش ایرنا ،موقعیت جغرافیایی و آب و هوا دژکوه در ۲۲ کیلومتری شهر دهدشت و ۱۰ کیلومتری شهر سوق واقع شده است. این روستا با قرار گرفتن بر فراز کوهی با ارتفاع هزار متر، از آب و هوایی معتدلتر نسبت به مناطق اطراف برخوردار است. این ویژگی باعث شده که دژکوه پناهگاهی برای دوستداران طبیعت و گردشگران باشد.
بخش سوق با جمعیتی بالغ بر هفت هزار و ۱۸۰ نفر جمعیت، ۴۸ روستا، ۹ دهیاری و ۸۶ شهید والامقام در ۱۲ کیلومتری دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه قرار دارد.