مشکلات کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری در نشستی تخصصی بررسی شد

مشکلات کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری در نشستی تخصصی بررسی شد

 شهرکردـ ایرناـ مشکلات کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری در نشستی تخصصی پنجشنبه شب چهارم اردی‌بهشت با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی بررسی شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی در نشست مشترک شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی چهارمحال و بختیاری با کمیسیون کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و محیط‌زیست مجلس شورای اسلامی گفت: اجرای مصوبه‌های مربوط به سفر اعضای این کمیسیون به چهارمحال و بختیاری ضروری است.

غلامرضا میرزایی تاکید کرد: اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و محیط‌زیست مجلس شورای اسلامی با سفر به چهارمحال و بختیاری مشکلات حوزه کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و محیط‌زیست را از نزدیک بررسی کردند.

وی افزود: اُمید است بتوان با رفع مشکلات موجود گامی در راستای حوزه کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری برداشت.

طرح‌های کشاورزی نیازمند اعتبار هستند

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری نیز گفت: فرایند سفر اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و محیط‌زیست مجلس شورای اسلامی به استان با درایت نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی با کمک مردم و همکاری بخش خصوصی در دستور کار قرار گرفت.

ملک‌محمد قربان‌پور تاکید کرد: امیدواریم در ادامه کار بتوانیم به نتایج مطلوب در حوزه کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری دست یابیم.

وی با تشریح سیمای کشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: این استان در بخش منابع آب و زمین‌های کشاورزی با ناترازی مواجه شده و راهبرد اصلی استان گسترش گلخانه‌ها است.

قربان‌پور تکمیل زیرساخت‌های آب و شهرک‌های گلخانه‌ای و دامپروری چهارمحال و بختیاری را نیازمند ۱۸۰ هزار میلیارد ریال اعتبار اعلام و تصریح کرد: شفافیت در برنامه‌های آبی استان و مدیریت منابع آب مشترک در سطح ملی ضروری است.

وی یادآور شد: نگاه یکسان در حوزه سیاست‌گذاری و تقنینی و توجه نکردن به ویژگی‌های خاص مناطق (تمرکزگرایی) باید مورد توجه قرار گیرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: بازنگری و اصلاح قانون توزیع عادلانه آب مصوب سال ۱۳۶۱ و برنامه‌ریزی و کنترل برداشت مصرف آب زیرزمینی به‌جای تعدیل پروانه‌های چاه ضروری است.

وی گفت: پیشنهاد می‌شود مجلس شورای اسلامی اصلاحات در آیین‌نامه‌ها، قوانین و مقررات امور اراضی را در دستور کار قرار دهد.

قربان‌پور تاکید کرد: افزایش سهمیه گاز چهارمحال و بختیاری برای طرح‌های گلخانه‌ای از مهم‌ترین خواسته‌های این استان به‌شمار می‌رود.

بودجه باروری ابرها اختصاص داده شود

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: سرمایه‌گذاری برای تولید به‌عنوان شعار سال‌جاری که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی نام‌گذاری شده است مورد توجه همگان قرار دارد.

شهرام زارع فارسانی تاکید کرد: البته حفظ و توسعه سرمایه‌های موجود باید به‌طور کامل و جدید در دستور کار مسوولان مرتبط باشد.

وی با اشاره به لزوم برنامه‌ریزی برای رفع مشکلات ناشی از ناترازی‌های انرژی افزود: کمک به تکمیل و بهره‌برداری از طرح‌های نیمه‌تمام موجود بسیار مهم است و باید برای تسریع آن برنامه‌ریزی شود.

زارع تصریح کرد: اجرای قوانین بهبود فضای کسب‌وکار منجر به تقویت سرمایه‌گذاران و جلوگیری از بروز خسارت به تولیدکنندگان می‌شود.

وی یادآور شد: مجلس شورای اسلامی تصویب قانونی برای فراهم شدن امنیت سرمایه‌گذاران در کشور را مورد بررسی و توجه قرار دهند.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: هنگام بسته بودن سد زاینده‌رود حدود ۴۵۵ میلیون مترمکعب آب از چهارمحال و بختیاری روانه می‌شود.

وی گفت: ۱۸ هزار نفر به‌طور مستقیم و ۵۴ هزار نفر به‌صورت غیرمستقیم در ۱۱ هزار و ۵۰۰ هکتار از بادامستان‌های چهارمحال و بختیاری مشغول به فعالیت هستند.

زارع تصریح کرد: اختصاص بودجه برای بازورسازی ابرها در چهارمحال و بختیاری به‌عنوان سرچشمه اصلی زاینده‌رود، کارون و بخشی از دز مورد توجه قرار گیرد.

نایب‌رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: در استان آماده ارائه بسته‌های سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف از جمله بخش کشاورزی هستیم.

امین مالکی فارسانی تاکید کرد: چهارمحال و بختیاری ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بالقوه و بالفعل فراوانی در بخش‌های مختلف دارد که می‌توان از آن در سرمایه‌گذاری بهره‌گیری کرد.

وی با اشاره به مهاجرت برخی مردم چهارمحال و بختیاری مانند شهرستان اردل به‌علت نبود شغل، کم‌آبی و مشکلات دیگر افزود: سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف استان باعث افزایش اشتغال، کاهش نرخ بیکاری، رونق اقتصادی و جلوگیری از مهاجرت خواهد شد.

مالکی به تکمیل زنجیره ماهیان سردابی چهارمحال و بختیاری در سطح ملی اشاره و تصریح کرد: ۸۰ درصد خوراک ماهیان سردابی و گرم‌آبی در این استان تولید و صادر می‌شود.

وی چهارمحال و بختیاری را قطب تولید ماهیان سردابی کشور با ۳۶ هزار و ۵۰۰ تن تولید دانست و یادآور شد: سال گذشته ۴۵ هزار تن خوراک اروپا از این استان به خارج کشور صادر شد.

سهم ۲۰ درصدی بادام

رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و محیط‌زیست اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: زنجیره ارزش استان در حوزه ماهی سردابی و بادام تعریف شده است.

خلیل شریفی به تولید سالانه ۱۵۰ هزار تن بادام در کشور اشاره و تاکید کرد: از این میزان ۲۰ درصد با رقم‌های مختلف مامایی، شاهرودی و سنگی در بادامستان‌های چهارمحال و بختیاری تولید می‌شود.

وی افزود: آزادسازی واردات مغز بادام خارجی و تنظیم میزان واردات آن با رعایت نظام تعرفه و حقوق گمرکی در دستور کار قرار گیرد.

شریفی به مشکلات بهره‌برداری از چاه‌های مشارکتی اشاره و تصریح کرد: برای رفع این مشکل با هدف رونق در حوزه کشاورزی بایستی راهکارهای قانونی تدبیر و عملیاتی شود.

به گزارش ایرنا، اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و محیط‌زیست مجلس شورای اسلامی برای بررسی مشکلات چهارمحال و بختیاری به این استان سفر کردند.

 

 منبع خبر