به گزارش خبرنگار ایرنا، فرمانده قرارگاه منطقهای غرب نزاجا در این آیین معنوی با بزرگداشت یاد شهدا و با تسلیت سالروز شهادت امام صادق (ع) افزود: با نگاهی گذرا در تاریخ سرزمینهای هر ملتی میتوان دریافت که انسان های بزرگی بودند که برای سرافرازی ملتشان قدم های استوار و بلندی برافراشته اند، از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی تا دوران دفاع مقدس دلیرمردان و مجاهدان بزرگی بودند که قدم برداشتند و حماسه آفرینیهای بزرگی برای این نظام به ارمغان آوردند.
امیر سلیمان طاهری افزود: یکی از این مجاهدان بزرگ شهید شیرودی بودند که هم محبوب حضرت امام راحل و تنها نظامی ای بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی در نماز به ایشان اقتدا کرد و در زمان شهادت ایشان امام راحل فرمودند که خداوند متعال ایشان را آمرزیده است.
وی اظهار کرد: شهید شیرودی یک انسان منحصر به فردی بود که از نظر کارشناسان هوایی دنیا ایشان از یک سبک درگیری و جنگ هوایی برخوردار بود و از برجسته ترین و نامدارترین خلبانان تاریخ هوانیروز و از نظر صاحب نظران نظامیِ دشمن، شهید شیرودی یک خلبان بینظیر و نامدار در جهان بود که بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ ساعت پرواز را در کارنامه درخشان خود به ثبت رساند.
فرمانده قرارگاه منطقه ای غرب نزاجا گفت: شهید شیرودی قبل از شروع جنگ تحمیلی در غائله کردستان همراه با شهید چمران به شایستگی ایفای نقش کرد و شهید چمران وی را ستاره درخشان کردستان نامید.
امیر طاهری ادامه داد: آخرین عملیات پروازی خلبان شیرودی در بازی دراز صورت گرفت که در هشتم اردیبهشت سال ۱۳۶۰، رژیم بعثی با ۲۵۰ تانک و با پشتیبانی توپخانه و خمپاره انداز و چند فروند جنگنده روسی و فرانسوی، برای بازپس گیری ارتفاعات «بازی دراز» به سوی سرپل ذهاب گسیل کرد که پس از انجام مأموریت و انهدام تعداد زیادی از تانک های دشمن در موقع بازگشت در همین نقطه بالگرد ایشان به زمین اصابت کرد و به درجه رفیع شهادت نائل آمد و پیکر پاک و مطهرش در گلزار شهدای شیرود به خاک سپرده شد.
او افزود: شهید شیرودی یک انسان بینظیر، یک خلبان مشهور و یک نظامی مطیع ولایت بود که یک روز از جنگ فاصله نگرفت و در وصیتنامهاش گفت که من اگر برای احیای دین اسلام نبود هرگز اسلحه به دست نمیگیرم و تا پای جانم از کشور و از نظام دفاع خواهم کرد لذا ما بایستی یاد و خاطره این شهید و همه شهدای عزیزی که بر گردن تک تک ما حق دارند را گرامی بداریم و راهشان را به شایستگی ادامه بدهیم.
امیر سرتیپ دوم خلبان سیدقاسم خاموشی فرمانده هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز با بزرگداشت یاد شهدای بازی دراز و شهید شیرودی گفت: بفرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی زنده نگه داشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست و این تکلیفی ایجاد می کند که یاد و خاطره و راه شهیدان توسط جوانان امروز برای دفاع از خاک، ولایت و کشور ادامه دار باشد تا فرهنگ ایثار و شهادت در وجود همگان و در جامعه نهادینه شود.
فرمانده پایگاه یکم رزمی هوانیروز کرمانشاه نیز با بزرگداشت چهل و چهارمین سالگرد شهادت خلبان هوانیروز ارتش شهید علی اکبر شیرودی گفت: ارتفاعات بازی دراز یک ارتفاعات سوق الجیشی در دفاع مقدس بود که در این منطقه عملیاتی با همکاری رزمندگان و نیروهای ارتش، سپاه و مردم انجام شد که یکی از قهرمانان این عملیات سرلشکر خلبان شیرودی بود که در هشتم اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۰ به شهادت رسید.
سرهنگ خلبان برزو فرجی افزود: شهید شیرودی در زمان شهادت ۲۶ ساله بود که در اوج جوانی به دفاع از اسلام پرداخت و با نقش آفرینی جان خود را فدا کرد و همه ما وظیفه داریم هرساله رشادت های ایشان را در محل عروجشان گرامی بداریم.
وی اظهار کرد: شهید شیرودی دارای بیشترین ساعات پروازی مداوم در دفاع مقدس است و به این سبب بیشترین و بالاترین ساعت پروازی جنگی در دنیا را به نام خود ثبت کرده که نشان دهنده ایثار و شجاعت و رشادت این شهید است.
فرجی خاطرنشان کرد: هرساله در سالروز بزرگداشت عملیات بازی دراز و شهادت این خلبان شهید پذیرای راهیان نور از سراسر کشور هستیم و هدف این است که فرهنگ شهادت و در سنگر ماندن و دفاع را نسل به نسل به آیندگان انتقال دهیم.
به گزارش ایرنا، عملیات بازی دراز در اوایل اردیبهشت ۱۳۶۰ و با هدف خارج کردن ارتفاعات مهم و استراتژیک بازی دراز از دست ارتش متجاوز عراق انجام شد و طی هشت روز عملیات، رزمندگان اسلام با حمایت هوانیروز قهرمان توانستند این ارتفاعات مهم را آزاد و نیروهای عراقی را وادار به عقبنشینی کنند.
شهید سرلشگر خلبان علی اکبر قربان شیرودی هشتم اردیبهشت ۱۳۶۰ در عملیات بازی دراز پس از اصابت گلوله تانک دشمن به بالگردش به شهادت رسید، پیکر مطهرش در روستای زادگاهش شیرود تنکابن به خاک سپرده شد.