ایران دارای ۱۸ کرسی یونسکو فعال در دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی است

ایران دارای ۱۸ کرسی یونسکو فعال در دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی است

 سنندج-ایرنا- دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران گفت: ایران دارای ۱۸ کرسی یونسکو در زمینه‌های گوناگون آموزشی، علوم طبیعی، علوم اجتماعی و انسانی و ارتباطات و اطلاعات است که در دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی کشور فعال هستند.

به گزارش ایرنا، حسن فرطوسی روز پنجشنبه در دیدار با رییس دانشگاه کردستان که با حضور شهردار و رییس شورای شهر سنندج انجام شد، اظهار کرد: این کرسی ها می‌توانند نقش مهمی در تقویت آموزش، پژوهش و توسعه علمی در سطح کشور و منطقه ایفا ‌کنند.

وی با اشاره به اینکه یونسکو همواره بستری مناسب برای تبادل دانش و تجربیات علمی فراهم آورده است، بیان کرد: هدف ما این است که کرسی‌های ایران در یونسکو نقش پویاتری در شبکه جهانی این کرسی‌ها ایفا کرده و تأثیرگذاری بیشتری داشته باشند.

دبیرکل ملی یونسکو در ایران ادامه داد: کرسی‌های یونسکو نه تنها به ارتقای سطح آموزش و پژوهش کمک می‌کنند، بلکه در پرورش تفکر انتقادی و تقویت روحیه پژوهشگری نیز نقش بسزایی دارند.

وی بر اهمیت این کرسی‌ها در عرصه دیپلماسی علمی و فرهنگی تاکید کرد و گفت: ارتباطات علمی ابزاری مؤثر در کاهش تنش‌ها و تقویت صلح جهانی است.

فرطوسی بر اهمیت تعامل کرسی‌های یونسکو با جامعه علمی و مدنی تأکید کرد و افزود: انتظار داریم این کرسی‌ها افزون بر فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی و برگزاری نشست‌ها، در فرایند سیاست‌گذاری علمی و فرهنگی نیز مشارکت فعال داشته باشند و ارتباط خود را با جامعه مدنی تقویت کنند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های استان کردستان در زمینه‌های مختلف، اظهار کرد: دانشگاه کردستان در این زمینه ظرفیت خوبی دارد و می‌تواند در حوزه جذب دانشجویان خارجی بیشتر و موثرتر نقش‌آفرینی کند.

فرطوسی با اعلام آمادگی کمیسیون ملی یونسکو برای حمایت از ایجاد شبکه دانشگاهی و کرسی‌های یونسکو در کردستان، بیان کرد: دانشگاه‌ کردستان می‌تواند به عنوان میزبان این کرسی‌ها در حوزه‌هایی که دارای توانایی و ظرفیت نسبی است، تلاش کند.

آمادگی دانشگاه کردستان برای ایجاد کرسی‌های دانشگاهی در یونسکو

رئیس دانشگاه کردستان هم در این نشست گفت: آماده ارائه پیشنهاد ایجاد کرسی‌های دانشگاهی در یونسکو در زمینه‌های زبان کردی، تنوع زیستی و گیاهی و موسیقی هستیم.

عادل سی و سه مرده با تاکید بر پتانسیل‌های عظیم علمی و فرهنگی این مرکز آموزشی و ضمن یادآوری چالش‌های گذشته این دانشگاه اظهار کرد: این دانشگاه در حال حاضر با ۱۲ هزار دانشجوی کارشناسی و جذب استعدادهای برتر به عنوان نقطه قوتی برای توسعه استان است.

وی بر عزم دانشگاه برای بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها تاکید کرد و گفت: ما با تدوین پروپوزال‌های قوی و هدفمند، تلاش خواهیم کرد تا دانشگاه کردستان را به جایگاه شایسته خود به عنوان یک قطب علمی و فرهنگی در سطح کشور ارتقا دهیم.

تاسیس کرسی دانشگاهی یونسکو در حوزه زبان کردی

رییس شورای اسلامی شهر سنندج هم در این نشست بر ضرورت تاسیس کرسی یونسکو در حوزه زبان کردی به منظور تقویت و توسعه این زبان ریشه‌دار تاکید کرد و گفت: شورای شهر سنندج از این طرح حمایت خواهد کرد.

بهروز ابراهیم‌آبادی با بیان اینکه زبان کردی دارای ریشه‌ای عمیق و شاخه‌های متعدد است، اضافه: ایجاد یک کرسی تخصصی زبان کردی در یونسکو بستری مناسب برای تقویت این زبان عنوان کرد.

وی به ظرفیت بالای استان و نیروی انسانی آن اشاره کرد و گفت: دانشگاه کردستان جزو ۱۹ دانشگاه برتر کشور است امیدواریم با حمایت‌های سازمان یونسکو، شاهد رشد و توسعه هرچه بیشتر این دانشگاه و درخشش آن در عرصه‌های ملی و بین‌المللی باشیم.

 

 منبع خبر