رامش مهرآیین روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اشخاصی که به مصرف بیش از حد قهوه و کافئین وابسته هستند عوارضی از جمله بی خوابی، بی قراری، هیجان، ناراحتی و درد معده را تجربه می کنند و در برخی موارد هم باعث بروز فشار خون، سرطان و از دست دادن کلسیم و منیزیوم و همچنین افزایش کلسترول می شود.
وی ادامه داد: همچنین از اثرات دوزهای بالاتر مصرف قهوه می توان به افزایش ضربان قلب و تحریک کننده، انبساط عضلات صاف عروق، انقباض برونش ها (سفت شدن مجاری تنفسی) و ترشح اسید معده اشاره کرد.
مهرآیین با اشاره به موارد منع مصرف قهوه، تصریح کرد: مصرف قهوه در صورت وجود التهاب کلیوی حاد، به دلیل اثرات کافئین، التهابات شدید از جمله تاثیر بر سیستم عصب مرکزی که باعث تحریک اعصاب، گردش خون، سیستم گوارش و ادراری تناسلی می شود و در موارد افزایش ترشح اسید معده و زخم های معده به دلیل افزایش ترشح اسید توسط کافئین افراد مجاز به مصرف نیستند.
به گفته این مسوول، در ناراحتی قلبی مثل بیماری های قلبی عروقی مصرف کافئین باعث افزایش ضربان قلب و آریتمی می شود و مصرف طولانی مدت و زیاد کافئین احتمال سکته قلبی را افزایش می دهد.
کارشناس نظارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو قزوین خاطرنشان کرد: در اختلالات روانی از آنجایی که کافئین می تواند افسردگی را تشدید و ایجاد هیجان عصبی کند، نباید مصرف شود و مصرف طولانی مدت آن مجاز نیست و از آنجایی که این روزها شاهد افزایش فروش قهوه در مغازه های سطح خیابان های شهر قزوین هستیم، بدون اینکه افراد از وضعیت جسمانی خود اطلاعاتی داشته باشند، شروع به مصرف بی رویه این نوشیدنی می کنند که باید حتما در این زمینه اطلاع رسانی صورت گیرد.