اردبیلی ها در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) عزاداری کردند

اردبیلی ها در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) عزاداری کردند

 اردبیل - ایرنا - عاشقان اهل بیت در جای جای استان اردبیل در سالروز شهادت امام ششم شیعیان جهان حضرت جعفر صادق (ع) به سوگواری پرداختند.

به گزارش ایرنا، همزمان با سالروز شهادت ششمین خورشید پرفروغ سپهر امامت و ولایت و رئیس مذهب جعفری ،حضرت امام جعفر صادق (ع) جای جای استان اردبیل غرق در ماتم و عزا شد.

در مناطق مختلف استان اردبیل مردم مومن و دوستدار اهل بیت (ع) با راه‌اندازی دسته‌های عزاداری در معابر اقدام به سینه‌زنی و نوحه‌سرایی کردند.

همچنین علاوه بر حضور دسته های مختلف عزاداری، مداحان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در رثای شهادت ششمین اختر فروزنده آسمان ولایت و امامت حضرت امام جعفر صادق (ع) به مدیحه سرایی و مرثیه خوانی پرداختند.

مساجد و حسینیه‌های شهرستان‌های مختلف استان نیز شاهد برگزاری آیین‌های سوگواری بود و در آنها اساتید حوزه و دانشگاه در خصوص فضایل و مناقب صادق آل‌ محمد (ص) و وعاظ پیرامون نقش برجسته امام صادق (ع) در ترویج مذهب تشییع به سخنرانی پرداختند.

مردم ولایتمدار استان اردبیل شب گذشته نیز با حضور در مساجد، تکایا، حسینه ها و اماکن متبرکه با برپایی مراسم عزاداری، ارادت و عشق خود را به ائمه اطهار (ع) نشان دادند.

آیین‌های عزاداری شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) با حضور دسته‌های عزاداری روز پنجشنبه نیز تا پاسی از شب در اکثر مساجد، حسینیه‌ها و امامزادگان و بقاع متبرکه استان ادامه دارد.

به همین مناسبت، سر درب تمام ادارات، معابر عمومی، مساجد و اماکن عمومی و خصوصی استان اردبیل توسط عاشقان و پیروان خاندان عصمت و طهارت (ع) سیاه پوش شده است.

به گزارش ایرنا، امام جعفر صادق (ع) ششمین پیشوای شیعیان و بنیان گذار فقه جعفری در هفدهم ربیع‌الاول سال ۸۳ هجری‌قمری در مدینه متولد شد و توانست مکتب فقهی فراگیر و نهضتی دانش محور را پایه گذاری و با توسعه حوزه علمی، در علوم نقلی و عقلی شاگردان برجسته‌ای تربیت کند و زمینه پویایی تمدن اسلامی را فراهم آورد.

در روزگاری که امت اسلامی طعم تلخ حکومت ستمگرانه حاکمان بنی امیه را می‌چشیدند، امام جعفر صادق (ع) توانست نهضت علمی و فرهنگی بزرگی را شروع و پایه‌های علمی مکتب شیعه را محکم سازد تا جایی که از مذهب شیعه اثنی عشری با عنوان «مذهب جعفری» و از آن حضرت (ع) با عنوان موسس آن یاد می‌شود.

حضرت امام صادق (ع) به جهت ضعف حکومت اموی فعالیت علمی بسیار بیشتری نسبت به دیگر امامان شیعه داشت و بیشتر روایات اهل بیت(ع) از آن حضرت است و شمار شاگردان و راویان او را چهار هزار نفر دانسته‌اند.

ابوعبدالله، ابواسماعیل و ابوموسی از کنیه های آن امام همام(ع) به شمار می‌رود و «صابر، طاهر و فاضل» از جمله لقب‌های ششمین پیشوای شیعیان و «صادق» نیز مشهورترین لقب ایشان است.

این امام بزرگوار(ع) در طول زندگی خویش، حکومت چند تن از خلفای اموی و پس از آن عصر سفاح و منصور از خلیفه های عباسی را درک کرد و در تمام این دوره‌ها لحظه‌ای از گسترش دین اسلام و حمایت از مردم ستم دیده دست برنداشتند.

امام جعفر صادق (ع) از نظر علمی مورد ستایش تمامی عالمان عصر خویش بود که سرانجام با دستور منصور دوانیقی خلیفه عباسی در سن ۶۵ سالگی در ۲۵ شوال ۱۴۸ هجری مسموم و به شهادت رسید و در قبرستان معروف بقیع به خاک سپرده شد.

 

 منبع خبر