محمد اکبرزاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با تمام محدودیت های موجود در حوزه اعتباری پس از ۱۲ سال انتظار و وقفه در اجرای طرح پایگاه انتقال خون، این پایگاه در سال ۱۴۰۱ به بهره برداری رسید.
وی افزود: ساخت این پایگاه یکی از کارهای ماندگار و تاثیر گذار در استان است.
مدیرکل انتقال خون فارس با اشاره به جمعیت بالای شهرستان لامرد و شهرستانهای همجوار و نیز میزان بالای تصادفات به علت قرار گرفتن در مسیر جاده ترانزیتی تصریح کرد: البته این پایگاه در تامین خودرو و خرید تجهیزات نیازمند توجه ویژه مسئولان و خیران است.
اکبرزاده عنوان کرد: لامرد یکی از قطب های درمان استان محسوب میشود و قرار گرفتن جاده ترانزیتی در این شهرستان ضرورت پایگاه انتقال خون با تمام تجهیزات را دوچندان می کند.
وی اضافه کرد: با توجه به اهمیت انتقال خون در بین دستگاههای اجرایی و نیز در فرآیند بهداشت و سلامت جامعه، حمایت از این ارگان از طرف شهرداری،استانداری ، برنامه و بودجه و دیگر دستگاههای دولتی بسیار حائز اهمیت است.
به گزارش ایرنا، استان فارس به عنوان قطب ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی در کشور محسوب شده و به همین دلیل میزان مصرف خون و فرآوردههای خونی در آن بالاتر از بسیاری از نقاط کشور است.
نیاز به خون همیشگی است و جان برخی از بیماران مانند مبتلایان به تالاسمی و سرطانی به خون وابسته است و از مصرف کنندگان همیشگی خون محسوب میشوند؛ از سویی دیگر برخی از فرآوردههای خون مانند پلاکت، عمر کوتاه سه روزه دارد و حوادث و سوانح نیز همیشه اتفاق میافتد.
یک واحد خون نجات بخش جان سه نفر است و بر اساس آمار سازمان انتقال خون، بیشترین اهداکنندگان خون بین سنین ۳۰ تا ۵۰ ساله قرار دارند و در سالهای اخیر اقبال جوانان برای اهدای خون پایین آمده است همچنین آمار اهدای خون در بین بانوان که نیمی ازجمعیت کشور را تشکیل می دهند، پایین و در حدود پنج درصد ازخونهای اهدایی است و عوامل متعددی در این خصوص دخیل است؛ بنابراین نیاز است که اهدای خون توسط بانوان تشویق و فرهنگسازی شود.
شهرستان لامرد در فاصله ۳۶۵ کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد.