به گزارش ایرنا، حجتالاسلام والمسلمین حمزه خلیلی معاون اول قوه قضاییه دوم اردیبهشت جاری در رأس هیاتی وارد سیستان و بلوچستان شد و در راستای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب و شعار امسال مبنی بر «سرمایهگذاری برای تولید» و اجرای سیاستهای تحولگرایانه قوه قضاییه در تقویت خدمات ثبتی و تسهیل امور حقوقی مردم در مناطق کمتر برخوردار به این استان سفر کرد.
شرکت در همایش «صد سال خدمت بیمنت»، دیدار با فعالان اقتصادی و سرمایهگذاران و بازدید از ظرفیت های تجاری، گردشگری، کشاورزی و اقتصادی سواحل مکران از جمله برنامه های سفر معاون اول قوه قضاییه به این خطه بود.
حجتالاسلام خلیلی در این سفر از باغ های مدرن موز و انبه یک مجتمع کشت و صنعت کشاورزی در چابهار بازدید و تاکید کرد که این منطقه ظرفیتهای خوبی برای سرمایه گذاری در زمینههای مختلف تجاری و اقتصادی دارد.
وی با بیان اینکه چابهار بهعنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و پیشانی توسعه کشور آینده درخشانی دارد، تاکید کرد: با توجه به ظرفیتهای ویژه و بالای کشاورزی این استان و با تدوین و تقویت ساختار برنامهریزی و توسعه میتوان چالشهای حوزه اشتغال را برطرف کرد و اقتصاد داخلی را سامان بخشید.
صدور و واگذاری سند مالکیت «ریمدان» به منطقه آزاد چابهار
صدور و تحویل سند مالکیت پنج هزار هکتاری منطقه «ریمدان» به سازمان منطقه آزاد چابهار یکی از دستاوردهای سفر معاون اول قوه قضاییه و هیات همراه وی به استان سیستان و بلوچستان بود؛ این سند مالکیت در همایش «صد سال خدمت بیمنت» که روز چهارشنبه (سوم اردیبهشت) با حضور مسوولان قوه قضاییه و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در چابهار برگزار شد به مدیر عامل سازمان منطقه آزاد چابهار تحویل داده شد.
به گفته محمد سعید اربابی رییس هیأت مدیره و مدیر عامل سازمان منطقه آزاد چابهار، منطقه منفصله ریمدان در مرز پاکستان بر اساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۸ به محدوده منطقه آزاد چابهار الحاق شد ولی با گذشت ۶ سال فاقد سند مالکیت بود که با پیگیری های انجام شده در ۲ ماه اخیر این مساله برطرف شد.
حرکت رو به جلو در توسعه زیرساختهای ثبتی سیستان و بلوچستان
رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نیز در سفر مقامات قوه قضاییه به سیستان و بلوچستان و در همایش «صد سال خدمت بیمنت» از صدور اسناد منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار در آینده نزدیک خبر داد و گفت: این اقدام به توسعه اقتصادی و جذب سرمایهگذاری کمک خواهد کرد.
حسن بابایی افزود: سند منطقه منفصله ریمدان منطقه آزاد چابهار نیز با هدف گسترش زیرساختهای قانونی و تجاری و جذب سرمایهگذار صادر و واگذار شد.
وی به راهاندازی ۱۴ واحد ثبتی در استان سیستان و بلوچستان پس از سفر رییس قوه قضاییه در اسفند ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: در حوزه اسناد نظامی نیروهای هوایی و دریایی نیز سندهای جدید صادر شده است.
بابایی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از شهرکهای صنعتی استان نیز دارای سند رسمی شدهاند، افزود: این تحولات نشاندهنده حرکت رو به جلو در زمینه توسعه زیرساختهای ثبتی و صنعتی در سیستان و بلوچستان است.
توسعه گردشگری و اقتصاد دریامحور در شهر جدید «تیس»
رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور همچنین با حضور در شهر جدید تیس از توابع شهرستان کنارک از ظرفیتهای این منطقه بازدید کرد و گفت: این شهر با هدف حمایت از توسعه گردشگری و اقتصاد دریامحور ایجاد شده است.
بابایی با تأکید بر اهمیت نقش مناطق آزاد و بندری در رشد اقتصادی کشور، اظهار کرد: حمایت از زیرساختهای حقوقی، ثبتی و قضایی در مناطق در حال توسعه، پیششرط موفقیت طرحهای کلان ملی در حوزه گردشگری و تجارت دریامحور است.
وی در این بازدید خاطرنشان کرد: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با تأکید بر نقش کلیدی اسناد رسمی در تثبیت حقوق مالکیت از طریق تسهیل و تسریع در روند صدور اسناد مالکیت، حمایت از برندها و مالکیتهای فکری، ایجاد بسترهای نوین برای رفع تعارضات ثبتی و همکاری با نهادهای قضایی در حل و فصل دعاوی، از سرمایهگذاری و اشتغالزایی در مناطق ساحلی و مرزی حمایت میکند.
شهر جدید تیس با مساحتی بالغ بر چهار هزار هکتار در حدفاصل میان چابهار و کنارک در حال شکلگیری است و به عنوان یکی از قطبهای اصلی گردشگری منطقه جنوب شرق کشور ایفای نقش خواهد کرد.
افتتاح اداره پزشکی قانونی در شهرستان کنارک
همچنین در جریان این سفر، اداره پزشکی قانونی کنارک در محل دادگستری این شهرستان و در راستای تسهیل خدمت رسانی به مردم و عدالت در دسترسی به خدمات با حضور معاون اول قوه قضاییه افتتاح شد.
با افتتاح اداره پزشکی قانونی کنارک و تأمین پزشک آن از این پس خدمات پزشکی قانونی در حوزه معاینات بالینی بهطور کامل به مردم کنارک و حومه آن ارائه میشود.
به گفته مسوولان قضایی، با توجه به نیاز مردم این منطقه و فاصله زیاد آن تا مرکز استان و سخت گذر بودن جاده های اصلی آن، توسعه خدمات پزشکی قانونی در شهرستان کنارک شامل احداث سردخانه و تالار تشریح برای سال جاری در دستور کار قرار گرفته است.
شهرستان کنارک بیش از ۷۰۰ کیلومتر از زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان فاصله دارد و پیش از این خدمات پزشکی قانونی توسط یکی از پزشکان شهرستان و در مطب به مردم ارائه میشد به همین دلیل مردم برای دریافت بسیاری از خدمات تخصصی ناچار به سفر به شهرهای مجاور بودند.
به گزارش ایرنا، سواحل مکران در امتداد ساحل بلوچستان به طول حدود یکهزار کیلومتر است که از ساحل گواتر و پسابندر شهرستان دشتیاری در نقطه صفر مرزی ایران و پاکستان آغاز میشود و تا چابهار، کنارک و زرآباد ادامه دارد.
سیستان و بلوچستان بهعنوان دومین استان پهناور ایران در جنوب شرقی کشور واقع است؛ این استان دارای بیش از سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت در ۲۶ شهرستان است.