تعمیق مناسبات تهران-پکن؛ محور گفت‌وگوهای عراقچی با مقامات چین

تعمیق مناسبات تهران-پکن؛ محور گفت‌وگوهای عراقچی با مقامات چین

 تهران- ایرنا- «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دیدارهایش با «وانگ یی» وزیر امور خارجه و «دینگ شوئه‌شیانگ» معاون نخست وزیر چین بر حفظ و تعمیق ارتباط نزدیک تهران با پکن تاکید کرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، خبرگزاری روسی «تاس» با استناد به وب‌سایت وزارت امور خارجه چین، نوشت که «وانگ‌ یی» وزیر امور خارجه این کشور پس از دیدار با «سید عباس عراقچی» در پکن، اظهار داشت: چین همواره از یک راه حل دیپلماتیک و سیاسی برای مساله هسته‌ای ایران حمایت کرده است. ما با استفاده خودسرانه و تحریم‌های یکجانبه غیرقانونی به هر بهانه‌ای مخالف هستیم.

وزیر امور خارجه چین در این دیدار گفت که مقامات چینی همچنان بر حل موضوع هسته‌ای ایران از طریق ابزارهای سیاسی تاکید دارند.

طبق این گزارش، وانگ‌ یی با اشاره به اهمیت رایزنی‌های سازنده، خاطرنشان کرد که حفاظت از منافع مشروع ایران می‌تواند به حفظ رژیم بین‌المللی عدم اشاعه هسته‌ای و ارتقای صلح و ثبات منطقه‌ای کمک کند.

عراقچی نیز بر نقش مهم چین در یافتن راه‌حل سیاسی برای موضوع ایران تاکید کرد و از آمادگی تهران برای حفظ ارتباط نزدیک با پکن خبر داد.

به نوشته تاس، این دو مقام همچنین در مورد نگرانی‌های منطقه‌ای، از جمله درگیری‌ها در فلسطین، اوضاع سوریه و یمن و تحولات دریای سرخ تبادل نظر کردند.

همچنین وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز با «دینگ شوئه‌شیانگ» معاون نخست وزیر چین در پکن دیدار کرد.

خبرگزاری چینی «شینهوا» نوشت که این عضو کمیته دائمی دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین بر دوستی سنتی بین دو کشور و نتایج فراوان حاصل از همکاری آنها در زمینه‌های مختلف تأکید کرد.

وی گفت: چین مایل است با ایران در زمینه تحقق تفاهمات مشترک بین دو رئیس دولت، تعمیق مبادلات در سطوح بالا و تقویت اعتماد متقابل سیاسی همکاری کند.

طبق گزارش این رسانه چینی، دینگ اظهار داشت که دو کشور همچنین باید همکاری‌های عملی را گسترش دهند، هماهنگی در امور بین‌المللی و منطقه‌ای را تقویت کنند و پیشرفت پایدار و بلندمدت مشارکت راهبردی جامع را که به نفع دو کشور و مردم آنها است، ارتقا دهند.

عراقچی نیز در این دیدار اظهار داشت: ایران اهمیت زیادی برای مشارکت استراتژیک جامع با چین قائل است و تمایل دارد همکاری‌های سودمند متقابل را تعمیق بخشد، هماهنگی چندجانبه را افزایش دهد و از منافع مشترک محافظت کند.

 

 منبع خبر