به گژارش ایرنا، دکتر مسعود زحمتکش در نشست با مدیرعامل و اعضای کمیته سلامت خانه مطبوعات خراسان رضوی به مناسبت روز «سلامت و رسانه» افزود: در حال حاضر ۶ هزار پزشک عمومی در شهر مشهد استقرار دارند که به دلیل مشکلات موجود فقط ۵۰ درصد آنان در حرفه خودشان فعالیت می کنند.
وی بیان کرد: بقیه پزشکان عمومی یا مهاجرت کرده اند، یا در شغل دیگری مشغول به کار هستند و یا تحصیل می کنند.
نقش رسانه ها در رسیدگی به چالش های حوزه سلامت
مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی مشهد با اشاره به نقش رسانه ها در ارتقای سلامت عمومی و رفع مشکلات پزشکان و شاغلان در حوزه سلامت افزود: اکنون بسیاری از پزشکان عمومی توان پرداخت اجاره و یا خرید ملک برای مطب داری ندارند و از طرفی دیگر درآمد آنها کفاف هزینه ها را نمی دهد، به همین دلیل تمایل به ادامه فعالیت در حرفه پزشکی نیستند.
وی با اشاره به اینکه تقویت همکاری خبرنگاران با جامعه پزشکی و فعالان حوزه سلامت ضروری است، افزود: تلاشهای اصحاب رسانه در انعکاس اخبار و واقعیات حوزه بهداشت و درمان به ویژه در همه گیریِ کرونا شایسته قدردانی است.
دکتر زحمتکش تاکید کرد: در بحرانهایی چون کووید-۱۹، نقش اطلاعرسانی رسانهها پررنگتر شد. به گفته وی، از اطلاعرسانی درباره علائم بیماری گرفته تا آگاهیبخشی درباره اهمیت واکسیناسیون، رسانهها در خط مقدم مبارزه با ویروس بودند، هر پیام اشتباه، شایعه یا بزرگنمایی، میتوانست جان هزاران نفر را تهدید کند و هر خبر درست بسیار کمک کننده بود.
وی در این دیدار که به مناسبت هفته سلامت و روز «رسانه و سلامت» برگزار شد؛ بر تقویت همکاری مستمر و تخصصی میان جامعه پزشکی و خبرنگاران حوزه سلامت تاکید کرد و گفت: اهمیت تولیدات رسانهای دقیق، علمی با پایبندی به اخلاق حرفهای در حوزه سلامت مورد تاکید است.
عضو هیات علمی سازمان نظام پزشکی مشهد ادامه داد: این سازمان آماده همکاری نزدیکتر با رسانهها، ارائه آموزشهای تخصصی به خبرنگاران حوزه سلامت، معرفی اعضاء برجسته جامعه پزشکی به اصحاب رسانه، برگزاری پویش های سلامتمحورِ مشترک با خانه مطبوعات در زمینه سوادِرسانه در حوزه سلامت و هوش مصنوعی است.
وی گفت: متاسفانه این روزها شاهدیم که فیک نیوزها و افراد مداخله گر در فضای مجازی و با تبلیغات زیاد، صدمات و لطمات جبران ناپذیری به سلامت عمومی واردکرده و میکنند.
زحمتکش ادامه داد: تبلیغاتی مانند «درمان دیابت در سه روز!» یا «راز طول عمر فقط با یک دمنوش!» این نوع محتوا، نه تنها کمکی به سلامت جامعه نمیکند، بلکه اعتماد عمومی را نسبت به رسانههای رسمی و حتی پزشکان نیز کاهش میدهد. از خانه مطبوعات انتظار داریم که با کسانی که در قالب رسانه های غیررسمی اطلاعات و اخبار کذب و یا آمیخته به دروغ را منتشر می کنند؛ برخورد کنند.
در پایان این دیدار از دکتر مسعود زحمتکش، مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی مشهد به عنوان روابط عمومی برتر حوزه سلامت به جهت تعامل سازنده با رسانهها با اهدای لوح یادبود تقدیر شد.