به گزارش ایرنا، حمایت جمالی بعد از ظهر چهارشنبه در مراسم پایانی چهاردهمین دوره از فستیوال ملی زمین شناسان جوان ایران در «آمفی تاتر اسنواتک» دانشگاه اصفهان افزود: وجود انبوه معادن در بیشتر نقاط کشور، وظیفه زمین شناسان این سرزمین را سنگین میکند و اکنون بسیاری از شرکتها و ارگانها متقاضی بکارگماری دانشآموختگان زمین شناسی هستند.
وی ادامه داد: نهتنها در کشور ما بلکه در دنیای امروزه اهمیت و جایگاه علم زمین شناسی هر روز بیش از پیش مشخص میشود و میتوان ادعا کرد که تقریبا تمام مواد مورد نیاز انسان با تلاش زمینشناسان، شناسایی و در اختیار صنایع و مردم قرار میگیرد.
وی ادامه داد: امروزه علم زمین شناسی نقش اساسی در تامین همه منابعی دارد که انسان از آنها در صنایع یا فناوری پیشرفته استفاده می کند و علاوه بر سوخت فسیلی، این علم نقش بسیار مهمی در تامین مواد مورد استفاده در فناوری انرژیهای تجدیدپذیر بویژه در پنل های خورشیدی و مواد مورد استفاده در باتریهای لیتیومی دستگاههای الکترونیکی دارد.
وی اظهار داشت: امروزه اطلاعات زمین شناسی بر مسائل سیاسی و روابط بین کشورها تاثیرگذار است و زمانی که موضوعاتی همچون خرید سرزمین «گروئلند» دانمارک و منابع معدنی کشور اوکراین از سوی ایالات متحده مطرح میشود و این کشور تعرفههای سنگینی بر عناصر کمیاب معدنی برای چین تعیین میکند، نشان میدهد که اطلاعات زمین شناسی بر تصمیمات سیاسی کشورها اثرگذار است.
مدیر گروه زمین شناسی دانشگاه اصفهان تصریح کرد: امروزه زمین شناسان باید با آشنایی با علوم جدید مانند هوش مصنوعی، سنجش از راه دور به کمک تصاویر ماهوارهای و فناوری پهباد و بکارگیری این علوم و بهرهمندی از روشهای نوین آزمایشگاهی، اطلاعات خود را بهروز کنند تا بتوانند در کارهای علمی، عملی و پژوهشی حرفه خود موفق باشند.
به گزارش ایرنا، فستیوال ملی زمین شناسان جوان ایران به همت انجمن علمی گروه زمین شناسی دانشگاه اصفهان برای نخستین بار در این شهر برگزار شد و زمین شتاسان کشور در این نشست در زمینههای مختلف سخنرانی کردند.
افزون بر ۳۰۰ معدن فعال در استان اصفهان وجود دارد که بیشتر آنها معادن سنگ بوده و تعداد قابل توجهی از زمین شناسان و معدن شناسان در آنها مشغول کار هستند.