به گزارش ایرنا،شبکه سی ان ان روز سه شنبه به وقت محلی اعلام کرد، ترامپ در روزهای اخیر بارها پاول را مورد حمله قرار داده و از او خواسته است تا نرخ بهره را کاهش دهد، چرا که نگرانیهای اقتصادی ناشی از تعرفهها، بازارهای مالی را به شدت دچار نوسان کرده است.
ترامپ پیشتر نیز گفته بود که معتقد است اختیار برکناری رئیس مستقل فدرال رزرو را دارد، هرچند دوره ریاست پاول تا سال ۲۰۲۶ ادامه دارد.
رئیس جمهوری آمریکا با استناد به گزارشهایی مبنی بر تصمیم بانک مرکزی اروپا برای کاهش نرخهای بهره، از او خواسته بود تا فورا نرخهای بهره آمریکا را کاهش دهد.
ترامپ گفته بود: انتظار میرود بانک مرکزی اروپا برای هفتمین بار نرخ بهره را کاهش دهد، اما جروم پاول از فدرال رزرو که همیشه دیر و اشتباه عمل می کند، به تازگی گزارشی منتشر کرد که یک «آشفتگی» کامل دیگر و معمولی بود!
مشاور ارشد اقتصادی کاخ سفید نیز اعلام کرده بود که دولت آمریکا برای تعیین اینکه رئیسجمهوری آمریکا میتواند جروم پاول رئیس فدرال رزرو (بانک مرکزی) را برکنار کند یا خیر، در حال بررسی ابعاد حقوقی این امر است.
در میان نگرانیها از تصمیم ترامپ برای برکناری جروم پاول رئیس بانک مرکزی (فدرال رزرو)، قیمت طلا افزایش یافته است. شبکه سی ان ان روز سه شنبه به وقت محلی اعلام کرد، طبق دادههای موسسه رفینیتیو، طلا که در بحبوحه عدم قطعیت اقتصادی، یک سرمایهگذاری مالی امنتر محسوب میشود، در مقطعی به رکورد جدید ۳۵۰۰.۰۵ دلار در هر اونس تروی رسید. این درحالی است که این کالا آخرین بار با قیمت ۳۴۷۹.۵ دلار در هر اونس تروی معامله شد.
بر اساس این گزارش، قیمت طلا تاکنون در سال جاری بیش از ۳۱ درصد افزایش یافته است. با پیشبرد دستور کار تعرفههای جهانی ترامپ، این فلز گرانبها شاهد جهش چشمگیر در ارزش خود بوده است.
این در حالی است که کوین هاست مشاور ارشد اقتصادی کاخ سفید در کتاب خود در سال ۲۰۲۱ نوشته است که تهدید ترامپ در سال ۲۰۱۸ مبنی بر اخراج پاول «شهرت هیات مدیره فدرال رزرو به عنوان یک مدیر عینی و مستقل عرضه پول آمریکا را تخریب خواهد کرد». او هشدار داده بود که "اعتبار دلار به خطر می افتاد" و "بازار سهام ممکن بود سقوط کند."
هاست که اکنون مدیر شورای اقتصاد ملی است، از این ارزیابی خودداری کرد اما گفت که نظرش با اظهاراتش در کتاب ۲۰۲۱ متفاوت است.
او گفت: فکر میکنم در آن زمان، بازار در مکان کاملاً متفاوتی بود و من به تحلیلهای حقوقی که در آن زمان داشتیم اشاره میکردم، و اگر تحلیل حقوقی جدیدی وجود داشته باشد، واکنش بازار متفاوتی نیز خواهد بود.
ترامپ دوم آوریل ۲۰۲۵ برابر با ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ در یک سخنرانی ۴۸ دقیقه ای، تعرفه جهانی ۱۰ درصدی «پایه» را بر تمامی کالاهای وارداتی به ایالات متحده، در روزی که «روز آزادی» نامیده میشود، اعلام کرد. او همچنین تعرفه ۲۵ درصدی بر تمام خودروهای تولید خارج که به خاک ایالات متحده آمریکا وارد میشوند، اعمال کرد. ایالات متحده آمریکا برخی از کشورها را با تعرفههای بسیار شدیدتری تا ۵۰ درصد، هدف قرار داد.
رئیس جمهوری آمریکا یک هفته بعد در ۹ آوریل اعلام کرد: «اعمال تعرفه ها را به مدت ۹۰ روز موقتا به جز برای چین متوقف میکند و تعرفه متقابل در این دوره به ۱۰ درصد کاهش داده که این تمهیدات فورا اجرا می شوند.»
ترامپ گفت: «بر اساس بی احترامی که چین به بازارهای جهان نشان داده است، من از این طریق تعرفه ای را که آمریکا برای چین وضع کرده است به ۱۲۵ درصد افزایش می دهم، که فوراً اعمال می شود. امیدوارم در مقطعی، در آینده نزدیک، چین متوجه شود که روزهای سو استفاده از آمریکا و سایر کشورها، پایدار یا قابل قبول نیست.»
کاخ سفید نیز اعلام کرد که کالاهایی که از چین وارد آمریکا می شوند، اکنون حداقل ۱۴۵ درصد تعرفه دارند. تعرفه «متقابل» ۱۲۵ درصدی که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، دیروز علیه چین اعلام کرد، علاوه بر تعرفه ۲۰ درصدی است که قبلاً اعمال شده بود.
بازارهای سهام جهانی از زمانی که ترامپ در دوم آوریل، تعرفههای جدید گستردهای را اعلام کرد، به دلیل هشدارها درباره رکود اقتصادی، در سقوط آزاد بوده اند. اما ترامپ مدعی است: "این یک انقلاب اقتصادی است و ما پیروز خواهیم شد. محکم بنشینید زیرا مسیر آسان نخواهد بود ، اما نتیجه نهایی تاریخی خواهد بود."