برگزاری جشنواره روستای سالم در قصرشیرین با هدف مهاجرت معکوس

برگزاری جشنواره روستای سالم در قصرشیرین با هدف مهاجرت معکوس

 قصرشیرین - ایرنا - جشنواره اولین روستای سالم شهرستان مرزی قصرشیرین در راستای کاهش مهاجرت روستاییان به شهرها و ارتقا بهداشت و سلامت روز سه شنبه در روستای «سید حاتم» این منطقه در غرب کرمانشاه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، جشنواره اولین روستای سالم در قصرشیرین با حضور رییس و معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، فرماندار و اعضای شورای اداری و جمعی از اهالی روستای سیدحاتم شهرستان قصرشیرین برگزار شد.

روستای سید حاتم از توابع بخش مرکزی قصرشیرین با ۷۷ خانوار و جمعیت ۲۴۰ نفر اولین روستای سالم این شهرستان و نهمین روستای سالم استان کرمانشاه معرفی شد.

هدایت آب های سطحی و آسفالت و نام‌گذاری کوچه و معابر، زیرسازی معابر، احداث کانال جمع آوری آب های سطحی روستا، بتن ریزی پیاده روها، جانمایی تیرهای برق در مکان مناسب، احداث جاده سلامت، ساخت جایگاه نگهداری دام خارج از روستا، رنگ آمیزی و شعار نویسی دیوارها، نصب سطل زباله و تامین ماشین حمل زباله از اقدام های انجام شده برای سالم سازی این روستا بوده است.

سرپرست فرمانداری قصرشیرین در این مراسم در سخنانی گفت: انتخاب روستای سالم بر اساس معیارهایی مانند محیط بهداشتی، دارا بودن زیرساخت‌های آب، برق و گاز، خانه بهداشت، مدرسه، مسجد، خانه عالم، روشنایی معابر، تهیه طرح هادی، زیبا سازی محیط، عاری بودن از مواد مخدر، کتاب دوست بودن و سایر موارد انجام می شود.

محمد شفیعی افزود: با حمایت های سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه امیدوارم امکانات و تجهیزات بهداشتی درمانی در شهرستان قصرشیرین بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و کمبود نیروی متخصص این شهرستان به زودی برطرف گردد.

وی با اشاره به مرزی بودن شهرستان و قابلیت های ویژه ای که در زمینه توریسم سلامت دارد، افزود: با فراهم ساختن زیرساختهای لازم، این شهرستان می تواند در حوزه توریسم درمانی پیشرفت چشمگیری داشته باشد و فرمانداری شهرستان نیز با تمام توان حامی حوزه سلامت خواهد بود و در این زمینه همکاری لازم را با دانشگاه خواهد داشت.

برگزاری جشنواره روستای سالم در قصرشیرین با هدف مهاجرت معکوس

۲۰ میلیارد ریال برای سالم سازی روستای سیدحاتم قصرشیرین

بخشدار مرکزی قصرشیرین در این مراسم در سخنانی گفت: طی سال های گذشته در مجموع ۲۰ میلیارد ریال برای سالم سازی روستای سیدحاتم هزینه شده است.

فرشاد سلیمانی افزود: بهسازی منابع آب، دفع صحیح زباله و فضولات حیوانی، اجرای پروژه سنگفرش در کوچه ها و خیابان های روستا، نصب دستگاه های زباله در کوچه ها، ایجاد فضای سبز در ورودی روستا، نامگذاری خیابان ها و کوچه ها، رنگ آمیزی جداول از اقدام های انجام شده در این خصوص است.

وی اضافه کرد: در مجموع پارسال برای عمران روستاهای قصرشیرین ۱۰ میلیارد ریال هزینه شد که دفع آب های سطحی، احداث سنگ فرش، بتن ریزی معابر، دیوار نویسی و محوطه سازی مسجد از جمله اقدامات انجام شده است.

سلیمانی اظهار کرد: تا پایان امسال ۲ روستای دیگر شاهد برگزاری جشنواره سالم خواهند بود که دومین روستا شیرین آب از توابع بخش مرکزی است.

جشن سالم سازی در ۴۲ روستای استان تا پایان امسال برگزار می شود

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز در این مراسم گفت: در هر شهرستانی سه روستا پایلوت شده که به عنوان روستاهای سالم معرفی شود که بر اساس این برنامه قرار است تا پایان امسال ۴۲ روستا در ۱۴ شهرستان استان بعنوان سالم معرفی گردد.

علی سروش افزود: در این روستاها با همکاری فرمانداری، بخشداری و مسوولان محلی اقداماتی در رابطه با بهداشت محیط، زیباسازی و دفع آب های سطحی و فاضلاب و شاخص های بهداشت انجام می شود که در کنار بهداشت دیگر محاسن سالم سازی جلوگیری از مهاجرت اهالی روستا به شهرها و حاشیه نشینی و ارتقای شاخص های کشاورزی است.

وی با اشاره به هفته سلامت و نام گذاری این هفته به عنوان سرآغازی سلامت، آینده ای سرآمد، گفت: یکی از مهم‌ترین مواردی که باید مورد توجه قرار گیرد، عدالت در سلامت است و همه باید تلاش کنیم دسترسی مردم در شهر و روستا به امکانات بهداشتی درمانی یکسان باشد و عدالت در توزیع امکانات وجود داشته باشد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه افزود: اجرای طرح پزشک خانواده و توجه ویژه به اجرای مطلوب آن در دولت دکتر پزشکیان بسیار حائز اهمیت است و ما نیز در اجرای مطلوب این طرح و در راستای افزایش کیفیت و کمیت خدمات بهداشتی درمانی در استان نهایت تلاش را خواهیم داشت.

سروش مشارکت مردم را در ارتقا سلامت و بهداشت بسیار اثربخش عنوان کرد و افزود: بی شک دولت با حمایت و همراهی مردم به ویژه در روستاها در مسیر پیشرفت و ارتقا حوزه سلامت اقدامات بسیار خوبی را رقم خواهد زد و ما با همین مشارکت و همراهی به زودی ۴۲ روستای سالم در استان خواهیم داشت که این امر در مسیر رونق و توسعه استان و کشور بسیار ارزشمند خواهد بود.

حجت الاسلام صادق صالحی امام جمعه قصرشیرین نیز در این مراسم گفت: همراهی و همدلی تنها راه رسیدن به موفقیت و پیشرفت است و باید شاخص های سالم سازی روستا را همچنان حفظ کنیم و در این بین بحث اقتصاد روستا باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.

امام جمعه قصرشیرین تصریح کرد: اقتصاد پویا در روستا ها انگیزه مردم روستا را برای ماندن در روستا بیشتر می کند و موجبات مهاجرت معکوس به روستاها را فراهم خواهد ساخت.

شهرستان قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۲ بخش مرکزی و سومار و افزون بر ۲۷ هزارنفر جمعیت، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد.

این شهرستان ۵۶ روستا دارد که ۲۶ روستای آن در بخش مرکزی دارای سکنه و ۲۶ روستای این بخش خالی از سکنه است که از روستاهای فاقد سکنه برایسه روستای برابر عزیز، قلعه سفید و هدایت محوز ساخت صادر شده است.

از ۲۶ روستای شهرستان ۲۰ روستا دارای دهیاری است.

 

 منبع خبر