به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی سازمان آب و برق خوزستان، سید حمید صالحی عصر سه شنبه افزود: با توجه به سابقه آبگرفتگی طبقات زیرین نیروگاه دز در مواقع همزمانی تعمیرات اساسی واحدهای شماره یک و ۲ و بازگشایی سرریزها و افزایش تراز پایاب سد که باوجود گیت گذاری و غلبه نشتیها بر دریناژ باعث ورود آب رودخانه به درافت تیوب میشد از این رو عیب یابی و تعیین منشاء نشتیها در دستور کار سازمان آب و برق خوزستان و معاونت پایداری سد و نیروگاه دز قرار گرفت.
وی با بیان اینکه طبقات پایینی نیروگاه دز در ۲ مقطع قبل از انقلاب و سیلاب سال ۱۳۸۳ به دلیل نشتی دچار آب گرفتگی شده است، ادامه داد: با توجه به احتمال آب گرفتگی مجدد نیروگاه در خلال بهینه سازی واحدهای این نیروگاه، عیب یابی این نشتی دارای اهمیت بود.
مدیرعامل شرکت تولید و بهره برداری سد و نیروگاه دز بیان کرد: تیم فنی این سازمان با حضور میدانی در محل نیروگاه دز ضمن بررسی دقیق نقشههای طراحی اولیه و ارزیابی همه احتمالها از جمله نشتی در گیتهای درافت تیوب (DRAFT TUBE)، آسیبهای احتمالی بتن سازهای و نشتی در خط تخلیه فشار، با افزایش کنترلشده تراز پایاب سد موفق به شناسایی دقیق منشاء نشتیها شد.
وی با بیان اینکه این مشکل با روشی ابتکاری و کمهزینه رفع شد، افزود: اکنون خطر آبگرفتگی طبقات زیرین نیروگاه در جریان بهینهسازی واحدها بهطور کامل مرتفع شده است.
صالحی گفت: این اقدام نقطه عطفی در مدیریت پایداری تاسیسات حیاتی نیروگاه دز به شمار میرود و نقش مهمی در افزایش ضریب ایمنی و بهرهبرداری پایدار از یکی از بزرگترین نیروگاههای برقآبی کشور ایفا خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، سد و نیروگاه دز در ۲۳ کیلومتری شمال شرقی شهرستان اندیمشک قرار دارد و یکی از جاذبههای بسیار زیبای گردشگری محسوب میشود.
احداث سد دز در سال ۱۳۳۸ خورشیدی توسط ایتالیاییها در کوههای زاگرس آغاز شد و در سال ۱۳۴۱ خورشیدی پایان یافت؛ دریاچه این سد ۶۵ کیلومتر طول و حدود ۶۰ کیلومترمربع مساحت دارد و گنجایش نهایی آن ۳٫۳ میلیارد مترمکعب است.
سد دز با ارتفاع ۲۰۳ متر در زمان ساخت خود به عنوان یکی از مرتفعترین سدهای جهان (ششمین سد جهان در زمان ساخت) شناخته میشد و در حال حاضر نیز پنجاهمین سد بلند دنیا در بین سدهای ساخته شده و در دست ساخت است.