فرصتی برای مطالعه و تفکر/ نقد و بررسی بیش از ۳۰ کتاب در قالب حلقه‌های مطالعاتی

فرصتی برای مطالعه و تفکر/ نقد و بررسی بیش از ۳۰ کتاب در قالب حلقه‌های مطالعاتی

 تهران- ایرنا- پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، بیش از ۳۰ کتاب را در حلقه‌های مطالعاتی و پژوهشی در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ تحلیل و بررسی می‌کند.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا، حلقه‌های مطالعاتی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی حوزه‌های متنوعی همچون ایران‌شناسی، فرهنگ و هویت ایرانی، تمدن اسلامی، تمدن‌پژوهی انتقادی، ترجمه قرآن، تفسیر و معناشناسی قرآن، مطالعات سیاسی قرآن کریم، مطالعات فلسفه سیاسی غرب، جهان ایرانی و جهان فارسی‌زبان، دانشنامه‌نویسی نظری، نقد و بررسی دانشنامه‌ها، تاریخ اجتماعی، مطالعات راهبردی سیاست و امنیت، حکمت، جامعه ایرانی و غرب؛ دولت، بازار و اقتصاد، بازخوانی آثار روانشناسان متقدم ایرانی، زبان و ادبیات فارسی، نقد ادبی، مطالعات فرهنگی، زبان‌شناسی، مطالعات اندیشه سیاسی در ایران معاصر، مثنوی‌پژوهی، سیری در جهان‌نگری علامه طباطبایی، دین و جامعه، مطالعات میان‌فرهنگی معاصر، مطالعات کودکی و مسائل بنیادی، تاریخ فرهنگی ایران، مساله روش در علوم اجتماعی، علوم شناختی و علوم انسانی، فلسفه ارتباطات و هوش مصنوعی را شامل می‌شوند.

در این حلقه‌ها آثار و کتاب‌های متعددی همچون «گسست تاریخی و شرق‌شناسی»، «مثنوی معنوی»، «خدا و انسان در قرآن»، «افسون‌زدگی جدید»، «ناخودآگاه سیاسی»، «فلسفه در کلاس درس»، «ذهن، درآمدی بر علوم شناختی»، «تاریخ اجتماعی»، «مسائل، راهبردها و روش‌ها، علوم انسانی با رویکرد میان‌فرهنگی»، «فروغ حکمت»، «قدرت بازار»، «دولت و اقتصاد»، «سیاست نوشتار» و... با هدف گسترش دانش و ارتقای سطح تفکر انتقادی در فضایی پویا مورد مطالعه و نقد قرار خواهند گرفت.

در این حلقه‌ها، علاوه‌ بر بحث و بررسی کتاب‌ها، امکان حضور مهمانان ویژه، استادان و متخصصان حوزه‌های مختلف نیز پیش‌بینی شده است.

شرکت در این حلقه‌های مطالعاتی برای عموم علاقه‌مندان آزاد است و امکان شرکت در آن برای مخاطبان و علاقه‌مندان به صورت حضوری و یا برخط نیز فراهم شده است تا ضمن تبادل نظر، دیدگاه‌های مختلف را مورد بررسی قرار دهند.

جلسه نخست این حلقه‌ها در بهمن‌ماه سال ۱۴۰۳، جلسه دوم در اسفندماه ۱۴۰۳ و فروردین‌ماه ۱۴۰۴ برگزار شده است و جلسه سوم نیز در اردبهشت‌ماه سال جاری برگزار خواهد شد.

جهت اطلاعات بیشتر درباره این حلقه‌های مطالعاتی می‌توانید به وبگاه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی مراجعه فرمایید.

 

 منبع خبر