افزایش ۵۰ درصدی غرق شدگی درکهگیلویه و بویراحمد

افزایش ۵۰ درصدی غرق شدگی درکهگیلویه و بویراحمد

 یاسوج - ایرنا -مدیرکل پزشکی قانونی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به تعداد فوتی های ناشی از غرق شدگی استان در سال گذشته، گفت: تعداد ۱۲ نفر فوتی بدلیل غرق شدگی در استان ثبت شد که نسبت به سال گذشته آن افزایش ۵۰ درصدی داشته است.

این میزایش افزایش غرق شدگی در استانی که خط ساحلی و دریا ندارد خود جای سئوال است و اگرچه هشدارهای لازم از سوی آب منطقه ای و دیگر نهادهای متولی در زمینه رعایت مسایل ایمنی هم تاکنون بی ثمر بود اما باید به هشدار و توصیه تنها اکتفا نکرد و برای این چالش جدی در استان چاره ای اندیشید.

تنها در یک آبشار کیوان در شهرستان گچساران و بر اساس آخرین آمار ۱۸ نوجوان و جوان ظرف سال های اخیر غرق شدندو جان باختند.

"کامروز امینی" روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: ۱۲ نفر فوتی ناشی از غرق شدگی در استان مرد بودند که هشت نفر در شهرستان بویراحمد و چهار نفر در شهرستان گچساران بود.

امینی ادامه داد: فوتی های غرق شدگی استان در سال ۱۴۰۲ به تعداد ۶ نفر ثبت شد این در حالی است که درسال ۱۴۰۳ افزایش ۵۰ درصدی در این حادثه داشتیم که نیازمند تدابیر لازم است.

غرق شدگی در ایران نیز یکی از مشکلات جدی در حوزه سلامت محسوب می‌شود و مطابق با آماری های رسمی مرگ‌های ناشی از این حادثه در رده سومین علت مرگ از آسیب‌های غیرعمدی، بعد از آسیب‌های ترافیکی و سقوط در جهان قرار گرفته است.

غرق شدگی به معنی ورود آب به داخل ریه‌ها و مجاری تنفسی و سپس خفگی و فرو رفتن در آب است. افراد غرق شده دچار کاهش اکسیژن رسانی به بدن یا هیپوکسی شده و در نتیجه آسیب به سلول‌های عصبی در دقایق اولیه بعد از غرق شدگی اتفاق می‌افتد.

میزان مرگ و تعداد سال‌های از دست رفته به علت غرق شدگی بالاست و لازم است برنامه‌های پیشگیری بیشتر و جامع‌تری برای کاهش فوتی‌های ناشی از غرق شدگی و مقابله با آن طراحی و اجرا شود.

استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن ۶۶ رودخانه دائمی و فصلی یکی از استان‌های آسیب پذیر در زمینه غرق شدگی است.

وجود دریاچه و سدهای کوثر، مارون و بیش از ۱۰ رودخانه پرآب، کانون پرمخاطره‌ای برای سلامت جوانان کهگیلویه و بویراحمدی در فصل گرماست.

بسیاری از این رودخانه ها در استان با وجود ظاهری آرام، بسیار خطرناک و عمیق هستند، به نحوی که فرد بعد از چند قدم جلو رفتن در رودخانه، متوجه عمق زیاد آن و گرفتار گرداب می شود، بنابراین توصیه می شود بدون آگاهی از وضعیت رودخانه، هرگز برای شنا در آن اقدام نکنیم.

 

 منبع خبر