به گزارش ایرنا، آیتالله مصطفی محامی روز دوشنبه در دیدار مدیرکل و جمعی از معاونان و مدیران ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان افزود: بر اساس گزارشها، جلسات هماندیشی و تشکیل کمیتههای تخصصی در ایام نوروز باعث شد از بروز بسیاری از چالشها جلوگیری شود، این در حالیست که انجام چنین اقداماتی در سالهای گذشته نیز ممکن بود؛ اما صورت نگرفت و از اینرو باید از تلاشهای انجامشده قدردانی کرد.
وی بیان کرد: امسال نسبت به سال گذشته پیشرفتهایی داشتیم اما همچنان نیازمند خلاقیت، ابتکار و مجاهدت در پیگیری برای دستیابی به وضعیتی بهتر هستیم.
امام جمعه زاهدان با اشاره به ظرفیتهای فراوان و بالقوه سیستان و بلوچستان، خاطرنشان کرد: چنانچه زیرساختهای لازم همچون امنیت، راه، هتل، پرواز و خطوط ریلی فراهم شود میتوان شاهد افزایش چشمگیر ورود گردشگران بود این یک چرخه بههمپیوسته است که در صورت تکمیل، منافع آن به مردم استان خواهد رسید.
ضرورت ایجاد بازارهای پایدار برای عرضه صنایعدستی
آیت الله محامی با تأکید بر اهمیت حضور مؤثر در نمایشگاهها، تصریح کرد: طبق گزارش ارائه شده از سوی خود شما تجربه حضور در برخی نمایشگاهها مفید بوده و باید این حضور گسترش یابد تا ظرفیتها و محصولات استان بهتر معرفی شود.
وی با اشاره به دغدغه فعالان حوزه صنایعدستی سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: بسیاری از تولیدکنندگان به ویژه بانوان فعال در این عرصه، از نبود بازار فروش گلایه دارند و باید یکی از اقدامات اساسی ایجاد بازارهای پایدار برای عرضه صنایعدستی در داخل و در خارج از استان، از جمله در مجموعههای فرودگاهی و سایر مکانهای پرتردد باشد.
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان اظهار کرد: این استان از ظرفیتهای کمنظیری در حوزههای مختلف مانند گردشگری، صنعت، معدن، مرز و دریا برخوردار بوده و هر نقطهای از استان را که بنگرید، فرصتهای بیشماری وجود دارد که تاکنون مورد استفاده قرار نگرفته و اگر زیرساختهای لازم فراهم شود، حتی امکان جذب گردشگران خارجی نیز وجود دارد و زمینههای تحقق این هدف در استان فراهم است.
همچنین در ابتدای این دیدار محمدهادی طهرانی مقدم مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان گزارشی از آخرین اقدامات انجام شده در این اداره کل و ستاد خدمات سفر استان ارائه کرد.
به گزارش ایرنا، تا پانزدهم فروردینماه ۱۴۰۴، تعداد کل مسافر ورودی به سیستان و بلوچستان یک میلیون و ۱۲هزار و ۷۴۹ نفر بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۶درصد افزایش یافته که تعداد ۴۴۵ هزار و ۶۶۵ نفر از این مسافران توسط ناوگان عمومی جادهای، ریلی و هوایی و ۵۶۷ هزار و ۸۴ نفر نیز با وسیله نقلیه شخصی به سیستان و بلوچستان سفر کردهاند.
همچنین میزان تمام اقامت در سیستان و بلوچستان۸۱۴ هزار ۹۵۱ نفر به ثبت رسیده که از این تعداد ۱۳۲ هزار و ۲۴۵ نفر در اقامتگاههای رسمی و تعداد ۶۸۲ هزار و ۷۰۶ نفر در اقامتگاههای غیررسمی و اضطراری اسکان داشتهاند که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۴۵۷درصدی اقامت را ثبت کرده است.