به گزارش ایرنا از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، مرضیه وحید دستجردی روز دوشنبه در نشست مشترک دبیر ستاد ملی جمعیت و اعضای قرارگاه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در وزارت آموزش و پرورش، اظهار کرد: آموزش و پرورش مهمترین دستگاه شکلگیری شخصیت است و خوشبختانه اقدامات بسیار خوبی در این دستگاه برای قانون جوانی جمعیت انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه اگر معلمان در تبیین موضوع جوانی جمعیت همراهی کنند، حتما در این مهم موفق خواهیم شد، خاطرنشان کرد: ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار دختر و ۱۲ میلیون و ۹۰۰ هزار پسر یک تا ۲۰ ساله در کشور داریم که از دوران مهدکودک تا دبیرستان در اختیار نظام تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش هستند که این دوره، فرصتی بسیار مغتنم در راستای رشد و تعالی فرد است.
دستجردی گفت: اگر در کتب درسی به موضوعات مهم خانواده و سبک زندگی نیز توجه و پرداخته شود به طور قطع در آینده شاهد بهبود شرایط جمعیت به لحاظ سن ازدواج و فرزندآوری خواهیم بود.
وی با اشاره به بیاناتی از مقام معظم رهبری و دیدگاههای رییس جمهور در خصوص قانون جوانی جمعیت، اظهار کرد: آمار جهانی جمعیت همیشه روبه افزایش است اما در حال حاضر دو سوم جمعیت جهان در کشورهای دارای نرخ باروری زیر سطح جایگزینی، زندگی می کنند.
دبیر ستاد ملی جمعیت با اشاره به نظریههای کاهش جمعیت، گفت: در ایران ۱۰.۴ درصد جمعیت کشور ما سالمند هستند و نمودار جمعیتی ایران کاهشی است چراکه نرخ رشد جمعیت نیز کمتر از یک درصد(۶ دهم درصد) است.
دستجردی همچنین با اشاره به سیاست یا راهبردهای حمایتی مقابله با کاهش باروری افزود: توسعه مهدهای کودک و مراکز مراقبت از فرزندان، اعطای مرخصی و قوانین منعطف اشتغال زنان از جمله راهبردهای مؤثر در زمینه بهبود وضعیت و افزایش نرخ فرزندآوری است.
باید در حوزه ازدواج و فرزندآوری تسهیلات داشته باشیم
علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش نیز دراین نشست با اشاره به اینکه اقدامات ستاد ملی جمعیت، آینده پژوهانه است، گفت: باید در کنار فعالیت فرهنگی، ترویجی و تبلیغی، نسبت به مباحث تشویقی و رفع موانع فرزندآوری نیز توجه جدی شود.
وی افزود: ارائه تسهیلات مناسب برای ازدواج و فرزندآوری از جمله اقدامات موثری است که باید به عنوان یک رویکرد در دستور کار باشد.