گام‌های توسعه در مناطق محروم فارس

گام‌های توسعه در مناطق محروم فارس

 شیراز - ایرنا -مناطق محروم و روستاهای فارس هر هفته با حضور متولیان و مسئولان در حوزه محرومیت‌زدایی رصد و پایش می‌شوند و روند اجرای پروژه‌های توسعه محور در این مناطق مورد ارزیابی و بررسی قرار می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شهرستان‌های مختلف فارس هر هفته میزبان متولیان و مسئولان محرومیت‌زدایی جهت بازدید و اجرای پروژه‌های توسعه‌محور هستند؛ در هفته‌ای که گذشت هم رویکردهای محرومیت‌زدایی در مناطق شهری و روستایی فارس دنبال شده که اختصاص اراضی ملی برای تامین مسکن محرومان در شهرستان اوز یکی از مهمترین این رویکردها به شمار می‌رود.

اختصاص اراضی ملی برای تأمین مسکن محرومان شهرستان اوز

مدیر بنیاد مسکن شهرستان اوز نیز اخیراً به همراه مدیر اداره راه و شهرسازی از اراضی ملی در محدوده این شهرستان بازدید کردند و جهت تأمین مسکن محرومین به تبادل نظر و ارزیابی این اراضی پرداختند.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان اوز در این باره گفت: هر گامی که در مسیر مسکن مددجویان و نیازمندان برداشته شود اقدامی در جهت تأمین نیازهای این اقشار کم‌برخوردار، افزایش رضایت آنها و تلاش برای خانه‌دار شدن نیازمندان است.

امین کوهپیما تأمین مسکن مددجویان و نیازمندان را یکی از اولویت‌های اصلی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی دانست و افزود: این اقشار نیازهایی دارند که با خانه‌دار شدن تنها بخشی از این نیازها تأمین می‌شود؛ هرچند مسکن یکی از عوامل اساسی در بهبود کیفیت زندگی و ایجاد ثبات اجتماعی است اما باید توجه داشت که سایر نیازهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی این افراد نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

او همچنین بر لزوم همکاری بین نهادهای مختلف دولتی و غیردولتی برای ایجاد زیرساخت‌های لازم به منظور حمایت از این قشر تأکید کرد و گفت: فقط با تأمین مسکن نمی‌توان مشکلات این افراد را حل کرد؛ ما نیاز به برنامه‌ریزی جامع و یکپارچه داریم که شامل اشتغال، آموزش و خدمات اجتماعی باشد تا بتوانیم به‌طور مؤثر به بهبود وضعیت زندگی مددجویان و نیازمندان کمک کنیم.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان اوز معتقد است این بنیاد به دنبال ایجاد محیطی پایدار و امن برای خانواده‌هاست تا بتوانند در آن رشد کنند و به زندگی بهتر دست یابند.

بازنگری طرح هادی روستای کوشک‌قاضی شهرستان فسا

نشست کارشناسی بازنگری‌ طرح هادی روستای کوشک قاضی شهرستان فسا از توابع بخش‌ مرکزی‌ شهرستان هم از دیگر اقدامات اخیر در حوزه محرومیت‌زدایی بود که با حضور کارشناس‌ فنی‌ بنیاد مسکن، مشاور طرح هادی، مسئول فنی بخش مرکزی، دهیار و شواری اسلامی روستا در محل بنیاد مسکن برگزار شد.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان فسا در حاشیه این نشست به بیان مزایای بازنگری طرح‌های هادی پرداخت و تأکید کرد که اجرای این طرح‌ها می‌تواند به عنوان یک عامل مؤثر در شتاب‌بخشی به توسعه روستاها عمل کند و به کاهش محرومیت‌ها کمک کند.

محمد انصاری جابری افزود که این طرح‌ها نه تنها به افزایش اشتغال و کارآفرینی در مناطق روستایی کمک می‌کنند، بلکه زمینه‌ساز بهبود شرایط زندگی و رفاه روستاییان نیز خواهند بود.

او همچنین بر اهمیت توجه به نیازهای محلی و مشارکت جامعه در فرآیند برنامه‌ریزی و اجرای این طرح‌ها تأکید کرد و گفت که با همکاری و همفکری می‌توان به نتایج مطلوب‌تری دست یافت.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان فسا هدف نهایی این اقدامات را ارتقاء کیفیت زندگی روستاییان و فراهم کردن زمینه مناسب برای توسعه پایدار در مناطق روستایی قلمداد کرد.

به گفته انصاری جابری در ۱۱ روستای این شهرستان طرح‌های هادی اجرا شده که این طرح‌ها به متراژ ۱۸هزار و ۴۳۵متر مربع به مبلغ ۶۰ میلیارد ریال در روستاها اجرایی شده‌اند.

طبق گزارش مدیر بنیاد مسکن شهرستان فسا در ۱۷روستای این شهرستان نیز با اجرای آسفالت مشارکتی با دهیاری‌ها به متراژ ۹۳هزار مترمربع کار عمرانی صورت گرفته و بنیاد مسکن با بازنگری طرح‌های هادی در ۱۰روستای دیندارلو، هادی‌آباد، صالح آباد، دشت احمد، امیرحاجیلو، سروگر، ولی‌آباد، خورنگان، دهشیب و موردی زمینه توسعه دوچندان این روستاها را فراهم کرده است.

تأمین ۲۵ قطعه زمین به مساحت ۶هزار و ۵۰۰ مترمربع در روستای فدشکویه شهرستان فسا

اخیراً همچنین نشست واگذاری ۲۵قطعه زمین به مساحت ۶هزار و ۵۰۰ مترمربع از موقوفه حاجی علی محمد ده بزرگی به تولیت ابوالحسن کشاورز شیرازی در روستای فدشکویه از توابع بخش شیبکوه به حساب ۱۰۰حضرت امام(ره) جهت تأمین مسکن‌ محرومین برگزار شد؛ این نشست با حضور مدیربنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان فسا، بخشدار شیبکوه و نماینده موقوفه برگزار شد.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان فسا در این نشست بر اهمیت بهره‌گیری از ظرفیت موقوفات برای تأمین مسکن محرومان و نیازمندان تأکید کرد و این رویکرد را یکی از راهکارهای کارشناسی و کلیدی دانست و گفت: استفاده از موقوفات می‌تواند به عنوان یک منبع پایدار برای تأمین مسکن اقشار کم‌برخوردار باشد و برای تحقق نیات واقفین، به بهبود شرایط زندگی این افراد کمک کند.

او همچنین بر لزوم رعایت نیات واقفین در اجرای این طرح تأکید کرد و افزود: باید با دقت و حساسیت به نیات واقفین توجه کنیم و اطمینان حاصل کنیم که منابع موقوفاتی به درستی و به شکل مؤثر برای کمک به نیازمندان استفاده می‌شود.

انصاری جابری ادامه داد: این رویکرد نه تنها به تأمین مسکن کمک می‌کند بلکه می‌تواند به تقویت روحیه همدلی و تعاون در جامعه نیز منجر شود.

او اعلام کرد که بنیاد مسکن شهرستان فسا آماده است تا با همکاری نهادهای مربوطه، برنامه‌های مؤثری را در این زمینه اجرایی و به تحقق اهداف اجتماعی و اقتصادی شهرستان کمک کند.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان فسا تملک ۶۴ هکتار زمین، واگذاری ۷۳ قطعه زمین به متقاضیان و تشکیل ۳۷۲پرونده برای صدور اسناد مالکیت را از دیگر کارکردهای بنیاد مسکن در این شهرستان دانست.

تأمین اسناد اراضی تملکی شهرستان کوار، اقدامی برای تثبیت مالکیت و توسعه مسکن محرومین

برگزاری نشست هماهنگی اسناد تملکی و قانون ساماندهی با حضور مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان کوار، رییس اداره ثبت اسناد و املاک و رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری این شهرستان از دیگر اقدامات محرومیت‌زدایی و توسعه روستایی در واپسین روزهای هفته گذشته بود.

مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان کوار در این نشست بر اهمیت همکاری ادارات ثبت و منابع طبیعی در تأمین اسناد مالکیت اراضی تملکی بنیاد مسکن تأکید کرد و گفت: تملک اراضی یکی از اقدامات اساسی به منظور تأمین زمین‌های مورد نیاز برای واگذاری به اقشار نیازمند و زوج‌های جوان در روستاهاست؛ این اقدام نه تنها به تأمین مسکن کمک می‌کند، بلکه به توسعه پایدار روستایی نیز منجر می‌شود.

مصطفی ایوبی ادامه داد: واگذاری‌های قانونمند و شفاف می‌تواند جلوی زمین‌خواری و تجاوز به عرصه‌های روستایی را بگیرد و از این طریق، امنیت و ثبات اجتماعی را در روستاها افزایش دهد.

ایوبی بر استفاده از تمام ظرفیت‌های قانونی برای تأمین مسکن محرومین و توسعه روستاها تأکید کرد و گفت: بنیاد مسکن در تلاش است تا با بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود، شرایط بهتری برای زندگی اقشار کم‌برخوردار فراهم کند و به این ترتیب، به رشد و رونق روستاها کمک کند.

به گفته مدیر بنیاد مسکن شهرستان کوار این اقدامات نیازمند همکاری و همیاری تمامی نهادهای مرتبط است تا بتوانند به‌طور مؤثر به اهداف توسعه‌ای دست یابند.

او همچنین از پیشبرد طرح هادی بهسازی روستاها شامل اجرای آسفالت به متراژ ۴۳ هزار و ۸۳۰متر مربع با اعتبار ۳۷ میلیارد ریال و اجرای ۸۵۶ تن قیر رایگان با مصرف مستقیم و با اعتبار ۳۰ میلیارد ریال خبر داد و افزود: این قیر در مصرف حدود ۵۲ هزار متر مربع آسفالت بکار رفته که جمع این اعتبارات به مبلغ کل ۶۷میلیارد ریال رسیده که در ۱۱ روستا با همکاری و مشارکت دهیاری انجام شده است.

با وجود اجرای مستمر و هفتگی این پروژه‌ها در استان فارس هنوز هم روستاها و مناطق بسیاری در گوشه گوشه این استان پهناور هستند که نیاز جدی به پیشرفت در عرصه‌های مختلف و فعال‌سازی امکانات بیشتر دارند؛ روستاهایی که حتی از ابتدایی‌ترین امکانات و زیرساخت‌ها در حوزه‌های مختلف محروم هستند و در انتظار اتخاذ تدابیر اساسی برای حل مشکلاتشان در این عرصه به سر می‌برند.

 

 منبع خبر