جاده ترکمن‌باشی-اینچه‌برون؛ شاهراه توسعه اقتصادی ایران و ترکمستان

جاده ترکمن‌باشی-اینچه‌برون؛ شاهراه توسعه اقتصادی ایران و ترکمستان

 گرگان- ایرنا- در عصری که پیوندهای اقتصادی و فرهنگی میان کشورها نقشی تعیین‌کننده در پیشرفت و رفاه ملت‌ها دارد، جاده اینچه‌برون- ترکمن‌باشی (ترکمنستان) به‌عنوان شاهراه نویدبخش روابط ایران و ترکمنستان ظهور کرد. این مسیر که با سرمایه‌گذاری ایرانی در حال شکل‌گیری است، علاوه بر کم‌کردن فاصله‌ جغرافیایی، دروازه‌ای به سوی توسعه پایدار و تقویت همکاری‌های دوجانبه می‌گشاید.

به گزارش پنجشنبه شب ایرنا، دیدار استاندار گلستان با سفیر ترکمنستان در ایران، نقطه عطفی بود که در آن این پروژه به‌عنوان یکی از محورهای اصلی تعمیق روابط دو ملت مطرح شد؛ فرصتی که می‌تواند با تکیه بر تاریخ مشترک و خویشاوندی دیرینه، آینده‌ای روشن برای اقتصاد و فرهنگ منطقه رقم بزند.

استاندار گلستان با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه ایران و ترکمنستان نه‌تنها همسایه بلکه خویشاوند هستند، بر اهمیت تقویت پیوندهای تاریخی و فرهنگی میان دو ملت تاکید کرد.

علی‌اصغر طهماسبی در دیدار با الیاس قایپ‌اف، سفیر ترکمنستان در جمهوری اسلامی ایران، اظهار کرد: ارتباطات تجاری بین تجار ایرانی و ترکمنی از گذشته‌های دور وجود داشته و همچنان ادامه دارد و همواره برای تجار ایرانی، تعامل با همتایان ترکمن مثبت بوده است.

وی پیشنهاد داد: احداث جاده بندر ترکمن‌باشی- اینچه‌برون با سرمایه‌گذاری ایرانی می‌تواند نقش مهمی در توسعه روابط اقتصادی ایفا کند.

جاده ترکمن‌باشی-اینچه‌برون؛ شاهراه توسعه اقتصادی ایران و ترکمستان

استاندار گلستان با اشاره به شناخت متقابل میان دو طرف، نقش مقامات ایرانی و ترکمنی را در گسترش روابط بیش از پیش مهم دانست و ابراز امیدواری کرد: با همکاری سفیر ترکمنستان، دغدغه‌ها و مشکلات موجود بین دو کشور برطرف شود.

وی همچنین از رشد ۲۱ درصدی تجارت با ترکمنستان در سال جاری خبر داد و بازگشت به تجارت چمدانی و شرایط پیش از کرونا را از خواسته‌های اصلی ایران در توسعه روابط عنوان کرد.

طهماسبی با تأکید بر آمیختگی فرهنگی دو ملت، خواستار تقویت پیوندهای تجاری به‌همان شیوه شد و به افتتاح راه‌آهن ایران-ترکمنستان-قزاقستان توسط رؤسای جمهور سه کشور اشاره کرد که به گفته وی، باید از این فرصت به بهترین نحو استفاده شود.

وی همچنین پیشنهاد ایجاد بازارچه مرزی مشترک یا شهرک صنعتی بین دو طرف را مطرح کرد و آن را عاملی مؤثر در افزایش ارتباطات فرهنگی و اقتصادی دانست.

استاندار گلستان، مختوم‌قلی فراغی، شاعر برجسته ترکمن، را نقطه عطف روابط دو کشور و زمینه‌ساز ارتباط دوسویه خواند و بر لزوم یکسان‌سازی هزینه‌های حمل‌ونقل کالا، تهاتر کالاها بین تجار، عادی‌سازی روابط تجاری، تأمین واگن‌های استاندارد، اجرای پوشش بیمه‌ای، بهسازی مسیر ترانزیتی اینچه‌برون، دعوت از استاندار بالکان ترکمنستان برای سفر به گلستان و تبادل زندانیان تأکید کرد.

 

 منبع خبر