به گزارش روز چهارشنبه پلیس فتا یزد، سرهنگ " حسن ابوالحسینی " گفت: شیادان سایبری با بررسی فضای خرید و فروش اینترنتی، شهروندانی را که آگهی فروش طلا در سایت های آگهی محور ثبت کردهاند را رصد کرده و ضمن معرفی خود به عنوان خریدار به صورت غیرحضوری اقدام به خرید طلا میکنند.
وی با اشاره به اینکه در ادامه مجرمان سایبری هیچ آدرسی نیز از خود به جای نمیگذارند افزود: در واقع مبلغی که برای فروشندگان ارسال میشود پول سرقتی بوده که این شیادان با هک حساب بانکی سایر شهروندان، سرقت کرده و بدین طریق پولشویی میکنند.
وی ادامه داد: در نهایت حساب فرد قربانی به علت واریز وجه غیرقانونی در حساب بانکی وی مسدود گشته و هیچ مدرک و آدرسی هم از خریدار در دست ندارد.
رییس پلیس فتا یزد توصیه کرد: هموطنان به هیچ وجه در فضای مجازی اقدام به خرید و فروش طلا نکنند و در صورت خرید و یا فروش، حتی المقدور به واحد های صنفی طلا و جواهرات مراجعه نمایند و در صورت انجام معاملات مجازی حتما نسبت به احراز هویت فرد خریدار و تطبیق شماره حساب بانکی با کد ملی اقدام کنند.
ابوالحسینی خاطر نشان کرد: شهروندان در صورت اطلاع از هرگونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی موضوع را از طریق نشانی پلیس فتا به آدرس fata.gov.ir بخش ارتباطات مردمی و یا تماس با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ به کارشناسان پلیس فتا اعلام نمایند.
بی توجهی به هشدارهای پلیس فتا و افتادن در دامن کلاهبرداران سایبری
رییس پلیس فتا استان گفت: به رغم تمامی هشدارهای پلیس فتا در رسانه ها، هنوز افراد زیادی در دام کلاهبرداری مجرمان سایبری گرفتار میشوند.
ابوالحسینی افزود: در روز گذشته مبالغ هنگفتی از حساب شهروندان توسط کلاهبرداران و هکرها برداشته شد.
این مسئول انتظامی بیان کرد: از آنجایی که مبالغ کلاهبرداری تا چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال هم وجود داشت از شهروندان مجددا تقاضا داریم و تاکید میکنیم به هیچ وجه بر روی هیچ لینکی کلیک نکنند تا در دام کلاهبرداران سایبری گرفتار نشوند.
وی افزود: بلافاصله پس از گزارش شهروندان از طریق فوریت های سایبری مبنی بر کسر حسابشان، انجام اقدامات لازم در دستور کار متخصصان پلیس فتا قرار می گیرد و شاکی جهت سیر مراحل بعد راهنمایی می شود.
ابوالحسینی هشدار داد: پیشگیری قبل از کلاهبرداری بسیار لازم بوده و شهروندان حتی المقدور برای اپلیکیشن های بانکی خود از رمز قوی استفاده نمایند و رمز همراه بانک و یکبار مصرف خود را در اختیار هیچکس قرار ندهند تا شاهد کمتر شدن کلاهبرداری های اینترنتی باشیم.
این مسئول گفت: شهروندان برای مشاهده ابلاغیههای قضایی فقط از سامانه رسمی ثنا استفاده کنند و از باز کردن لینکهای ناشناس که از طریق پیامرسانها یا پیامکها ارسال میشوند، خودداری نمایند و این لینکها حاوی بدافزارهایی هستند که اطلاعات شخصی و بانکی را سرقت میکنند.
وی گفت: شماره تماس ۰۹۶۳۸۰ به صورت شبانهروزی آماده پاسخگویی به سوالات شهروندان در سراسر استان می باشد.
اجرای طرح فانوس دیجیتال در شهر یزد
همچنین رییس پلیس فتای استان گفت: در راستای اجرای طرح #فانوس_دیجیتال در استان #یزد درسطح مقطع دبیرستان (دخترانه و پسرانه) تعداد هشت کارگاه آموزشی برگزار شد.
ابوالحسینی افزود: دانشآموزان در این کارگاه های آموزشی با خطرات موجود در فضای مجازی که به اقتضای سن آنها برایشان اتفاق می افتد آشنا شدند.
وی افزود: همچنین با آسیب های جسمی و روحی بازیهای اینترنتی مطلع گردیدند و در نهایت مهارت های مورد نیاز جهت کاهش این خطرات یا آسیب ها به آنها آموزش داده شد، مهارت های کاربردی شامل: خرید امن اینترنتی و خطر دوستی های اینترنتی، مهارت های امنیتی شامل: خطر کلاهبرداری های اینترنتی، امن نمودن پیام رسان ها و مهارت کنترل آسیب شامل: خطر ورود در شرط بندی ها.
این مسئول گفت: مدیران و دانشآموزان این مدارس ضمن قدردانی از اجرای طرح #فانوس_دیجیتال بر اهمیت ارتقای سواد رسانهای و ادامهدار بودن این آموزشها برای پیشگیری از آسیبهای فضای مجازی تأکید کردند.
ابوالحسینی هشدار داد: برای امن بودن فعالیت کودکان و دانش آموزان در سکوهای اجتماعی مجاز و متناسب با سن آنها نیاز است توصیه ها وهشدارهای پلیس فتا مورد توجه قرار گیرد و والدین نیز در این حوزه فرزندان خود را هدایت و راهنمایی کنند.
رییس پلیس فتا استان خاطر نشان کرد : عموم مردم در صورت بروز هرگونه مشکل و مواجهه با جرائم رایانهای میتوانند با مراجعه حضوری به پلیس فتا از راهنمایی مستقیم کارشناسان و یا با مراجعه به سایت پلیس فتا به آدرسFata.gov.ir و ثبت درخواست در قسمت درخواست های مردمی و یا با شماره گیری۰۹۶۳۸۰ مرکز امـداد و فوریتهای سایبـری به جهت استفاده از مشاورهها و راهنماییهای کارشناسان این پلیس در جهت رفع مشکلات احتمالی خود اقدام نمایند.