امروز یکشنبه پنجم اسفند ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۳ فوریه ۲۰۲۵، پیکر شهیدان سید حسن نصرالله دبیر کل فقید حزب الله و سید هاشم صفیالدین مسئول اجرایی حزب الله با حضور شخصیت ها و مقامات بیش از ۸۰ کشور از سراسر جهان در بیروت تشییع می شوند.
این مراسم که توسط جنبش مقاومت حزبالله برنامه ریزی شده است در حال برگزاری است. بیش از ۳۰۰۰ خبرنگار و ۳۰ تیم رسانهای بینالمللی پوشش خبری می شود.
آرنود دوولی وکیل متخصص در حقوق بینالملل کیفری و تحلیلگر مسائل استراتژیک و خاورمیانه در گفت و گوی اختصاصی با بخش زبان فرانسه ایرنا به بررسی مسائل کلیدی حول مقاومت، استراتژی مقابله و چالشهای معاصر و شخصیت، جایگاه شهید مجاهد سید حسن نصرالله در جهان عرب و منطقه پرداخت و گفت: سید حسن نصرالله، شخصیت برجسته مقاومت، فراتر از کشور خود برای نقش محوریاش در مبارزه علیه اشغالگری اسرائیل و تاثیرگذاریاش در جهان عرب و مسلمان شناخته شده است. ، .
این تحلیلگر مسائل استراتژیک و خاورمیانه در توصیف مراسم تشییع دبیر کل فقید حزب الله گفت: زبان در مورد رویدادی مانند تشییع پیکر یک مرد از جنس حاج سید حسن نصرالله قاصر است. این مرد بزرگتر از طبیعت آدمی بود و بزرگتر از آن چیزی بود که به نظر میرسید و میراث و اثر او از یک فرد ساده فراتر میرود. مسیری که در زندگیاش طی کرد نشان میدهد که او فردی بالاتر از متوسط بود.
آرنود دوولی افزود: در توصیف این شهید باید بگویم چندین نصرالله وجود دارد. ابتدا اینکه، دبیرکل سابق حزبالله مردی وفادار به خانوادهاش بود. چگونه ممکن بود غیر از این باشد. مسیر زندگی او مسیری بود که برای آیندهای بهتر خانوادهاش میجنگید در حین حال نصرالله فردی روحانی و استثنایی بود. او کاملاً خود را وقف مبارزه با بیعدالتی در همه اشکال آن کرد. برای او، مقاومت تجسم روحی بود که امام حسین (ع) به پیروان خود به ارمغان گذاشته بود و او هیچگاه از این مسیر منحرف نشد. وفاداری، شجاعت، فداکاری و کرامت ارکان وجود او بودند.
وی تصریح کرد که هیچگاه نمیتوان به اندازه کافی بر این نکته تأکید کرد که موفقیتهای حزبالله ریشه در شخصیت فوقالعاده سید حسن نصرالله نداشته است، مهربانیاش، کاریزما، خوبی درونیاش، بلاغت و آرامش در برابر سختیها، حس ارتباطات و تیزبینی استراتژیکاش.
دوولی در ادامه اظهارداشت که سید حسن نصرالله عشقی استوار و بی تزلزل به لبنان داشت و احساس لبنان نیز به او اینگونه بود. او بیشتر از هر کسی درک کرده بود که لبنان به دلیل موقعیت جغرافیاییاش، در کانون توجهات قدرتهای خارجی است. در این راستا، او موفق شد حزبالله را به عنوان یکی از ارکان اصلی هویت لبنان پس از اشغال توسط رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۸۲ میلادی، به رسمیت بشناساند؛ رویدادی که بهطور ناگسستنی به ترور پیشوایش ، شهید بزرگوار عباس الموسوی در سال ۱۹۹۲، مرتبط است و به تولد جنبشی انجامید که او بیش از ۳۰ سال رهبریاش را به عهده داشت.
این وکیل و متخصص حقوق بین الملل در ادامه با بیان اینکه سید حسن نصرالله، بنیانگذار سه گانه «ملت، ارتش، مقاومت» در لبنان بوده است، یادآورشد: دشمنان نصرالله اغلب سعی کردند این حرکت را تهدیدی علیه حاکمیت لبنان و خود وی را به عنوان یک عامل تحت کنترل تهران معرفی کنند. این روایت به نظر من با یکی از بزرگترین دستاوردهای سید حسن نصرالله در سال ۲۰۰۶ بود زمانی که توافقنامههای نبطیه را با حزب جریان ملی آزاد لبنان امضا کرد، محو شد.
این تحلیلگر مسائل خاورمیانه در ادامه نقش سید حسن نصرالله در رهبری جنگ ۳۳ روزه در سال ۲۰۰۶ میلادی که سبب شکست و عقب نشینی شرم آور رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان شد را قابل ستایش و ستودنی عنوان کرد و گفت: ارتش لبنان در آن زمان فرصت تجهیزاتی و مجهز شدن نداشت تا بتواند در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی مقابله کند تنها به رهبری سید حسن نصرالله توانست در کسوت جنگ چریکی با دشمن وارد جنگ شود که پیشبینیهای کارشناسان نظامی را به چالش کشید و با وارد آوردن تلفات سنگین، منجر به عقبنشینی شرمآور رژیم اشغالگر از جنوب لبنان شد.
پیکر مجاهد شهید «سید حسن نصرالله» دبیر کل سابق حزب الله لبنان و شهید «سید هاشم صفیالدین» معاون وی قرار است امروز ۲۳ فوریه ۲۰۲۵ میلادی (یکشنبه پنجم اسفند ۱۴۰۳) در جنوب لبنان تشییع شود.
سید حسن نصرالله در ۶۴ سالگی و پس از ۳۲ سال برعهده داشتن مسئولیت دبیرکلی حزب الله به آرزوی دیرینه خود یعنی شهادت دست یافت.
مراسم تشییع شهید سر افراز مقاومت سید حسن نصرالله دبیر کل فقید حزب الله با حضور مقامات عالی و نمایندگان کشورهای مختلف ظهر امروز یکشنبه در بیروت برگزار خواهد شد و بیش از ۴۰۰ رسانه بینالمللی این مراسم را پوشش خبری میدهند.
محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران به همراه جمعی از شخصیت های سیاسی و فرهنگی و تعدادی از خانواده های معزز شهدا در مراسم تشییع شهدای مقاومت شرکت می کنند.