ایرنا یک رسانه مرجع بین المللی است

ایرنا یک رسانه مرجع بین المللی است

 ارومیه - ایرنا- رییس بنیاد ایران شناسی شعبه آذربایجان‌غربی با بیان اینکه ایرنا یک رسانه مرجع و معتبر بین المللی است، گفت: خبرگزاری ملی کشور در بزنگاه‌های حساس تاریخی نقش‌های مهمی بر عهده داشت.

سعید عضدالدین ملکی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا و با تبریک ورود این خبرگزاری به ۹۰ سالگی افزود: خبرگزاری جمهوری اسلامی توانسته در موقعیت‌های ویژه نقش بسزایی در اقناع افکار عمومی داخلی و خارجی ایفا کند بر همین اساس یک خبرگزاری معتبر در عرصه جهانی محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه ایرنا در دوران جنگ تحمیلی در امر اطلاع رسانی نیز نقش خود را به خوبی ایفا کرد و در این زمینه نقش برجسته و موثری داشت اظهار کرد؛ خبرگزاری ملی کشور با بولتن‌هایی که تهیه می کرد در روشنگری عمومی و تصمیم گیری‌های مقامات ارشد کشوری نقش مهمی ایفا کرد.

ملکی انتشار اخبار محلی با نگاه ملی را از نقاط قوت ایرنا دانست و اضافه کرد: این رسانه همواره توانسته روایت اول را دست داشته باشد.

رییس بنیاد ایران شناسی شعبه آذربایجان‌غربی ادامه داد: از آنجا که ایرنا در سال ۱۳۱۳ و همزمان با دانشگاه تهران تاسیس شده، می‌تواند در قالب یک تاریخچه شفاهی هم برای کشور مورد استفاده قرار گیرد.

ملکی با تاکید بر اینکه ایرنا یک رسانه مرجع برای مردم ایران است، افزود: حفظ این مرجعیت از وظایف اصلی این خبرگزاری ملی است.

وی با بیان اینکه خبرگزاری جمهوری اسلامی به عنوان پل ارتباطی مردم و حاکمیت عمل می‌کند، گفت: این رسانه در افزایش سرمایه‌های اجتماعی نیز نقش مهمی بر عهده دارد.

رییس بنیاد ایران شناسی شعبه آذربایجان‌غربی ایجاد وفاق و همدلی را از رسالت‌های اصلی رسانه‌ها در جامعه امروزی عنوان و تاکید کرد: وفاق یکی از نیازهای مهم در آذربایجان غربی برای توسعه است و ایرنا به عنوان خبرگزاری ملی کشور می‌تواند با پرداختن به این موضع همدلی در منطقه را تقویت کند.

به گزارش ایرنا،سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در سال ۱۳۱۳ هجری شمسی بعنوان نخستین کانون گردآوری خبر با عنوان «آژانس پارس» در وزارت امور خارجه تشکیل و شروع به فعالیت نمود. پایه گذاری وزارتخانه تازه تاسیس «اطلاعات و جهانگردی» در سال ۱۳۵۳ سبب شد تا خبرگزاری پارس نیز از نظر تشکیلاتی دگرگونیهایی را تجربه کند.

در این دگرگونی‌ها، خبرگزاری پارس از اداره کل خبرگزاری به سازمان خبرگزاری تبدیل و به عنوان یک شرکت سهامی دولتی شناسایی شد؛ اساسنامه آن نیز با ۲۳ ماده و هفت تبصره در سال ۱۳۵۴ به تصویب نمایندگان مجلس شورای ملی رسید.

سه سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی یعنی در دی ماه ۱۳۶۰، با تصمیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی، خبرگزاری پارس به خبرگزاری جمهوری اسلامی با نام اختصاری « ایرنا (IRNA) » تغییرنام داد و فصل تازه ای در فعالیت های این رسانه گشوده شد.

خبرگزاری جمهوری اسلامی در عرصه بین المللی رسانه ای شناخته شده به شمار می رود و به عنوان بنگاه خبری مادر و ارگان رسمی دولت جمهوری اسلامی، مورد توجه دیگر بنگاه های خبری جهان قرار دارد

 

 منبع خبر