دیار هگمتانه و مهندسانی که دغدغه ساختن آینده‌ای بهتر را دارند

دیار هگمتانه و مهندسانی که دغدغه ساختن آینده‌ای بهتر را دارند

 همدان- ایرنا- همدان از معدود شهرهای ایران با مهندسی ناب تلفیقی از مدرنیته و سنت است، مهندسان دیار هگمتانه تلاش می کنند با تخصص،دانش و مهارت خود آینده ای بهتر را برای پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین بسازند.

به گزارش ایرنا، در تقویم پنجم اسفند روز بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی و روز مهندس نام گذاری شده است، مهندس سازنده‌ دنیای مدرن و پل ارتباطی بین علم و زندگی روزمره است، او با ذهنی تحلیل‌گر و دستانی توانمند، رویاها را به واقعیت تبدیل می‌کند، خلاقیت و مهارت‌هایی فناورانه که همدان را در بین شهرهای مدرن و پیشرفته امروزی، پیشتاز کرده است.

فرصت‌هایی که به خوبی با دستان معماران پیشرفت، رنگ واقعیت می گیرند، امروز که شهرها برای قرار گرفتن در جُرگه مراکز هوشمند و پایدار در حال پیشی گرفتن از یکدیگر هستند، شهر دانایان به خوبی با بهره‌گیری از توان و تخصص مهندسان اهل فن به سرعت در حال گذار به مدرنیته است.

همدان یکی از قدیمی‌ترین شهرهای ایران و مرکز استان همدان، دارای نقشه‌ای مهندسی است که بر اساس ویژگی‌های جغرافیایی، تاریخی و توسعه شهری طراحی شده و این نقشه مهندسی به منظور مدیریت و برنامه‌ریزی شهری، توسعه زیرساخت‌ها و حفظ میراث تاریخی و فرهنگی شهر تهیه شده است.

از میدان مرکزی شهر گرفته که تلفیقی از معماری ایرانی و اروپایی است که توسط یک مهندس آلمانی بین سال‌های ۱۳۰۷ تا ۱۳۰۹ طراحی و ساخته شد و به علت تعداد خیابانهایش شهرت جهانی دارد، در این میدان ۶ خیابان اصلی به‌ طور موازی به میدان اصلی شهر وصل شده‌ و خیابان‌های منشعب از میدان شامل خیابان باباطاهر، اکباتان، شهدا، تختی، بوعلی و شریعتی را به تمام نقاط شهر کشانده است.

دیار هگمتانه و مهندسانی که دغدغه ساختن آینده‌ای بهتر را دارند

همدان؛ تلفیقی از مهندسی مدرنیته و سنتی

این تنها گوشه‌ای از خلاقیت هنری مهندسان این مرز و بوم است، از میدان زیبای بوعلی سینا گرفته تا تپه عباس‌آباد، گنجنامه، هگمتانه و آرامگاه باباطاهر داعیه‌دار معماری‌های خارق‌العاده‌ای است که بر بلندای تاریخ همدان تکیه زده و مردمانش بهره‌مند از توسعه برای آینده‌ای روشن هستند.

بدون شک مهندسان نقش حیاتی و بنیادین در پیشرفت و توسعه جامعه ایفا می‌کنند، نقشی اثرگذار که مهندسان همدانی با به‌کارگیری دانش علمی، خلاقیت و مهارت‌های فنی، چالش‌های پیچیده را حل کرده و راه‌حل‌های نوآورانه برای بهبود کیفیت زندگی در این استان ارائه می‌دهند، از ساخت زیرساخت‌های اساسی گرفته تا طراحی فناوری‌های پیشرفته در حوزه‌های پزشکی، انرژی، محیط زیست و فضا، پیشگامانی برای بهبود کیفیت زندگی و رفاه اجتماعی هستند.

البته مهندسان دیار هگمتانه تنها محدود به ساخت و ساز و فناوری نیستند، ایده‌های خلاقانه و نوآورانه آنان در عین حال که به بازسازی و بهبود زندگی مردم کمک می‌کند، در ایجاد فرصت‌های شغلی جدید، رشد اقتصادی و افزایش رفاه اجتماعی نیز اثرگذار است.

مهندسان با ترکیب علم، فناوری و اخلاق، جامعه را به سمت پیشرفت و توسعه پایدار هدایت می‌کنند.

در نهایت، مهندسان به عنوان معماران آینده، با ترکیب علم، فناوری و اخلاق، جامعه را به سمت پیشرفت و توسعه پایدار هدایت می‌کنند. آن‌ها نه تنها سازنده‌های دنیای فیزیکی هستند، بلکه با بهبود کیفیت زندگی، ایجاد امنیت و رفاه، نقش‌های اساسی در شکل‌گیری آینده‌ای بهتر برای همه ایفا می‌کنند.

به این نکته نیز باید اشاره کرد که استان همدان به عنوان یکی از قدیمی‌ترین و تاریخی‌ترین مناطق ایران، دارای ظرفیت‌های فراوان در زمینه‌های مختلف مهندسی است و با دارا بودن دانشگاه‌ها و مراکز علمی معتبر، نیروی انسانی متخصص و ماهر در حوزه‌های مهندسی تربیت می‌کند.

دیار هگمتانه و مهندسانی که دغدغه ساختن آینده‌ای بهتر را دارند

نقش کلیدی مهندسان در افزایش رفاه اجتماعی و اقتصادی

دکترای تخصصی مهندسی مکانیک تبدیل انرژی در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: مهندسان نقش کلیدی در توسعه و پیشرفت جامعه دارند، آنها با طراحی و اجرای سیستم‌ها، زیرساخت‌ها و فناوری‌هایی که زندگی روزمره را آسان‌تر می‌کنند، تأثیر عمیقی بر جامعه دارند.

«فردین روزبهانی» افزود: این قشر از تامین آب پاک و انرژی پایدار گرفته تا توسعه سامانه‌های حمل‌ونقل ایمن و بهبود ساختمان‌ها، تجهیزات مدرن پزشکی و سامانه‌های ارتباطی، مهندسان به طور مستقیم در افزایش رفاه اجتماعی، اقتصادی و محیطی نقش دارند.

کمبود شغل و شکاف مهارتی از چالش های پیش روی مهندسان

به دلیل افزایش تعداد فارغ‌التحصیلان رشته‌های مهندسی و عدم هماهنگی مهارت‌های آموزشی با نیازهای صنعت، بسیاری از مهندسان با مشکل اشتغال مواجه هستند.وی با بیان اینکه آنها همچنین با طراحی سیستم‌های پایدار و کاهش اثرات زیست‌محیطی، آینده‌ای بهتر برای نسل‌های بعد فراهم می‌کنند، کمبود شغل، شکاف مهارتی، تامین مالی پروژه‌ها، رقابت شدید، تحریم‌ها و محدودیت‌ها را از جمله چالش‌های پیش‌روی مهندسان برشمرد.

دکترای تخصصی مهندسی مکانیک استان همدان ادامه داد: به دلیل افزایش تعداد فارغ‌التحصیلان رشته‌های مهندسی و عدم هماهنگی مهارت‌های آموزشی با نیازهای صنعت، بسیاری از مهندسان با مشکل اشتغال مواجه هستند.

روزبهانی تاکید کرد: تغییرات سریع فناوری موجب شده برخی از مهارت‌های مورد نیاز صنعت در برنامه‌های آموزشی پوشش داده نشوند و منابع درسی دانشگاه‌ها نیز قدیمی بوده و ارتباط با صنعت بسیار ضعیف است.

لزوم حمایت دولت و صنعت از پروژه‌های نوآورانه

وی با تاکید بر اینکه بسیاری از پروژه‌های نوآورانه به دلیل کمبود بودجه با حمایت ناکافی متوقف می‌شوند،گفت: رقابت برای یافتن شغل در بازار جهانی موجب شده مهندسان نیاز به ارتقای مداوم مهارت‌های خود داشته باشند، این در حالیست که تحریم‌های بین‌المللی دسترسی به فناوری‌های پیشرفته و مواد اولیه را محدود کرده است.

این مهندس مکانیک تبدیل انرژی همچنین به مهمترین مطالبات جامعه مهندسان همچون حقوق و مزایای مناسب، فرصت‌های شغلی پایدار، حمایت از نوآوری، آموزش مستمر و بهبود شرایط کاری اشاره و اظهار کرد: مهندسان انتظار دارند با توجه به مسئولیت‌های سنگین خود، حقوق و مزایای مناسبی دریافت کنند.

روزبهانی همچنین ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار و متناسب با تخصص آنها و دسترسی به دوره‌های آموزشی به روز برای تطبیق با فناوری‌های جدید را ضروری دانست و افزود: دولت و صنعت باید از پروژه‌های نوآورانه و تحقیقاتی حمایت کنند.

وی ایجاد امنیت شغلی، افزایش حقوق و مزایا، و کاهش فشارهای کاری و بیمه فراگیر را از جمله مطالبات مهم این قشر برشمرد و از مشکلات حوزه تخصصی خود به تاسیسات مکانیکی، ممیزی انرژی و انرژی‌های خورشیدی اشاره کرد.

دکترای تخصصی مهندسی مکانیک در عین حال کمبود آگاهی، هزینه‌های اولیه بالا، فقدان استانداردها، محدودیت‌های فنی و نبود سیاست‌های تشویقی کافی برای کاهش مصرف انرژی را از جمله مشکلات حوزه تخصصی خود برشمرد و گفت: بسیاری از افراد و سازمان‌ها از مزایای سیستم‌های انرژی خورشیدی و ممیزی انرژی و بهینه‌سازی آن آگاهی کافی ندارند و یا برایشان اهمیتی ندارد.

سیستم‌های هوشمند؛ راهکار کاهش مصرف انرژی

روزبهانی یادآور شد: نصب سیستم‌های خورشیدی و بهینه‌سازی تاسیسات مکانیکی نیازمند سرمایه اولیه قابل توجهی است که دولت باید بدلیل ناترازی و بحران انرژی نسبت به این امر اقدام کند.

وی با بیان اینکه در برخی موارد استانداردهای لازم برای طراحی و اجرای تاسیسات مکانیکی کم مصرف و سیستم‌های خورشیدی و همچنین برچسب انرژی ساختمان‌ها رعایت نمی‌شود، سیستم‌های هوشمند مدیریت انرژی (BMS) را از جمله راهکارهای دنیا برای کاهش مصرف انرژی دانست.

روزبهانی: آموزش و فرهنگ‌سازی، حمایت مالی، تدوین استانداردها، همکاری بین‌المللی، تحقیق و توسعه، ارتباط موثر با جهان و رفع تحریم‌ها، حمایت دولتی و استفاده از فناوری هوشمند از جمله راهکاری ضروری برای حل این مشکلات مهندسان عنوان کرد.

دکترای تخصصی مهندسی مکانیک تبدیل انرژی در استان همدان دسترسی به تجهیزات پیشرفته و فناوری‌های روز دنیا را به دلیل تحریم‌ها دشوار دانست و تاکید کرد: با توجه به نبود سیاست‌های تشویقی کافی برای کاهش مصرف انرژی و نیز انرژی‌های تجدیدپذیر، کافی است قیمت خرید تضمینی برق خورشیدی دو کشور ایران و ترکیه را مقایسه کنید.

روزبهانی در عین حال آموزش و فرهنگ‌سازی، حمایت مالی، تدوین استانداردها، همکاری بین‌المللی، تحقیق و توسعه، ارتباط موثر با جهان و رفع تحریم‌ها، حمایت دولتی و استفاده از فناوری هوشمند را از جمله راهکاری ضروری برای حل این مشکلات عنوان و اظهار کرد: آگاهی عمومی و تخصصی از طریق کارگاه‌ها، سمینارها و رسانه‌ها باید افزایش یابد.

وی بر لزوم ارائه تسهیلات کم‌بهره و مشوق‌های مالی برای پروژه‌های انرژی خورشیدی و بهینه‌سازی انرژی، ایجاد و اجرای استانداردهای دقیق برای طراحی و اجرای تاسیسات مکانیکی و سیستم‌های خورشیدی، توسعه همکاری‌های فنی و علمی با کشورهای پیشرفته برای انتقال فناوری تاکید کرد.

دکترای تخصصی مهندسی مکانیک تبدیل انرژی همچنین سرمایه‌گذاری در پروژه‌های تحقیقاتی برای توسعه فناوری‌های بومی و کاهش وابستگی به خارج، ارائه تسهیلات مالیاتی یا یارانه برای توسعه سیستم‌های خورشیدی و ایجاد ممیزی انرژی ساختمانها و صنایع و بهره‌گیری از IoT و BMS برای مدیریت بهتر انرژی در ساختمان‌ها را ضروری دانست.

دیار هگمتانه و مهندسانی که دغدغه ساختن آینده‌ای بهتر را دارند

نوسانات اقتصادی روند اجرای پروژه‌های مهندسی را با مشکل مواجه کرده است

دکترای تخصصی مهندسی عمران گرایش سازه نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: مهندسان عمران و معماری نقش حیاتی در توسعه پایدار جامعه ایفا می‌کنند، آنها با طراحی و اجرای پروژه‌های زیربنایی همچون ساختمان‌ها، پل‌ها، راه‌ها و سیستم‌های حمل‌ونقل، ایمنی و آسایش را برای شهروندان فراهم می‌کنند.

«حمید بهرامی» با بیان اینکه مهندسان در بهینه‌سازی مصرف انرژی، بهبود زیرساخت‌های شهری و کاهش مخاطرات طبیعی همچون زلزله و سیل، تأثیر بسزایی دارند، افزود: به‌طور کلی پیشرفت‌های فناوری و نوآوری‌های مهندسی منجر به افزایش کیفیت زندگی و رفاه عمومی جامعه می‌شود.مجری ذیصلاح سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور

وی کمبود فرصت‌های شغلی، کاهش پروژه‌های عمرانی، ضعف در پیوند دانشگاه و صنعت، مشکلات مالی و اقتصادی، عدم بروزرسانی دانش مهندسی و رکود اقتصادی که موجب کاهش فرصت‌های کاری شده را از جمله مشکلات مهندسان عنوان و بیان کرد: نبود ارتباط مؤثر میان مراکز علمی و صنایع منجر به عدم بهره‌گیری از توان علمی مهندسان در بازار کار شده است.

مجری ذیصلاح سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ادامه داد: نوسانات اقتصادی و کمبود بودجه، ناترازی قیمت تمام شده ساخت و نرخ معاملات جاری مسکن بر پایه دلار، روند اجرای پروژه‌های مهندسی را مختل کرده و امنیت شغلی مهندسان، انبوه سازان و فعالان حوزه ساختمان را به خطر انداخته است.

لزوم ارتقای سطح نظارت برای اجرای مقررات ملی ساختمان

بهرامی با بیان اینکه عدم آشنایی با فناوری‌های نوین و کمبود دوره‌های آموزشی کاربردی، چالش مهمی برای رقابت در بازار کار است، در عین حال بهبود وضعیت اشتغال با ایجاد فرصت‌های شغلی به موقع، در دسترس و پایدار از طریق افزایش پروژه‌های زیربنایی و جذب سرمایه‌گذاری و افزایش حقوق و مزایا با ارتقای سطح دستمزدها متناسب با مسوولیت‌ها و تخصص مهندسان را از جمله مطالبات مهم مهندسان برشمرد.

دکترای تخصصی مهندسی عمران: حمایت از نوآوری و پژوهش با تخصیص بودجه مناسب برای تحقیقات و فناوری‌های نوین در مهندسی، ارتقای سطح نظارت و اجرای قوانین با اعمال نظارت دقیق بر اجرای مقررات ملی ساختمان و استانداردهای مهندسی برای تضمین کیفیت و ایمنی سازه‌ها و تسهیل ارتباط میان دانشگاه و صنعت از مطالبات مهندسان است.

وی همچنین حمایت از نوآوری و پژوهش با تخصیص بودجه مناسب برای تحقیقات و فناوری‌های نوین در مهندسی، ارتقای سطح نظارت و اجرای قوانین با اعمال نظارت دقیق بر اجرای مقررات ملی ساختمان و استانداردهای مهندسی برای تضمین کیفیت و ایمنی سازه‌ها و تسهیل ارتباط میان دانشگاه و صنعت را از دیگر مطالبات عنوان کرد.

دکترای تخصصی مهندسی عمران گرایش سازه در استان همدان یادآور شد: در این راستا اتاق‌های بازرگانی به ویژه اتاق بازرگانی استان همدان اقدامات جدی در کارنامه خود به ثبت رسانده و زمانی‌که مسوول آموزش اتاق بازرگانی استان همدان را داشتم، پایه‌ریزی ارتباط صنعت و دانشگاه در برنامه جاری و آتی اتاق بازرگانی مستند شد.

بهرامی ابراز امیدواری کرد: با جدیت و پشتکار همکارانم نتایج ملموس آن توسط مهندسان استان مشاهده شود و بدون شک ایجاد بستری برای بهره‌گیری از توان علمی فارغ‌التحصیلان در صنعت، مهندسان با فعالیت‌های خود تأثیر چشمگیری در پیشرفت کشور دارند و بهبود شرایط کاری این قشر، به توسعه پایدار و افزایش کیفیت زندگی در جامعه منجر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در حوزه مهندسی عمران چالش‌های عمده‌ای وجود دارد که باید برای حل آنها تدابیری اندیشیده شود، کیفیت پایین مصالح ساختمانی را از جمله این مشکلات برشمرد و خاطرنشان کرد: استفاده از مصالح غیراستاندارد موجب کاهش ایمنی و دوام سازه‌ها می‌شود و راهکار پیشنهادی، افزایش نظارت بر واردات، تولید و توزیع مصالح و ترویج استفاده از فناوری‌های نوین است.

دیار هگمتانه و مهندسانی که دغدغه ساختن آینده‌ای بهتر را دارند

برگزاری دوره‌های مهارتی؛ راهکار بهبود کیفیت اجرای سازه‌ها

مجری ذیصلاح سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور از دیگر مشکلات به عدم رعایت مقررات ملی ساختمان، کمبود نیروی متخصص و ماهر، مشکلات اقتصادی در پروژه‌های عمرانی و عدم استفاده از فناوری‌های نوین اشاره کرد و افزود: ضعف در اجرای صحیح استانداردها باعث آسیب‌پذیری سازه‌ها در برابر زلزله و سایر مخاطرات طبیعی می‌شود که تقویت نظارت و آموزش مستمر مهندسان در این زمینه ضروری است.

بهرامی با تاکید بر اینکه این موضوع نباید بهانه‌ای برای ورود سختگیرانه مهندسان دانش‌آموخته به بازار کار و کسب تجربه طلایی حاصل از کار میدانی شود، یادآور شد: اخیرا صدور پروانه اشتغال برای مهندسان عمران و معماری شاهد فرآیند سختگیرانه و در واقع دست نیافتنی است و این موضوع می‌تواند به جای تشدید قوانین برای ممانعت از قبولی مهندسان، با دوره‌های کارورزی پس از قبولی جایگزین شود.

وی با بیان اینکه تربیت نیروهای متخصص با آموزش‌های کاربردی و برگزاری دوره‌های مهارتی، می‌تواند به بهبود کیفیت اجرا و طراحی سازه‌ها کمک کند، اظهار کرد: کمبود منابع مالی و تأخیر در پرداخت هزینه‌های پروژه‌ها چالش بزرگی محسوب می‌شود و جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی و بهینه‌سازی هزینه‌های اجرایی می‌تواند این مشکل را کاهش دهد.

دکترای تخصصی مهندسی عمران گرایش سازه خاطرنشان کرد: فناوری‌هایی همچون BIM (مدل‌سازی اطلاعات ساختمان) و سیستم‌های ساخت پیشرفته هنوز به‌صورت گسترده در پروژه‌های عمرانی کشور استفاده نمی‌شوند و فرهنگ‌سازی، آموزش و ارائه تسهیلات برای استفاده از این فناوری‌ها ضروری است.

دیار هگمتانه و مهندسانی که دغدغه ساختن آینده‌ای بهتر را دارند

خودروهای هیبریدی؛ مقاصد اصلی ذخیره‌سازی انرژی

دانشیار گروه مهندسی مواد دانشگاه ملایر نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا نقش مهندسان را در پیشرفت جوامع امروزی انکارناپدیر دانست و بیان کرد: تامین آسایش، آرامش، ایمنی، محیط زیست، بهداشت و شرایط اقتصادی بشر امروز توسط مهندسان رقم می‌خورد و بسترسازی برای تربیت مهندسان و تعلیم و تربیت آنها در دانشکده‌های فنی و مهندسی دانشگاه‌ها صورت می‌گیرد.

«مهدی کزازی» با بیان اینکه امروزه توجه به تمامی مباحث مربوط به انرژی به ویژه انرژی پاک شامل تولید و ذخیره‌سازی انرژی‌های تجدیدپذیر مورد توجه محققان و دولت‌های سراسر جهان است، گفت: با توجه به مباحث مربوط به آلایندگی سوخت‌های فسیلی و رو به اتمام بودن این نوع سوخت‌ها و مباحث زیست محیطی، تمرکز روی انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک بسیار مهم تلقی می‌شود و همه دولت‌ها به این مهم توجه ویژه دارند.

به گفته وی، توجه به خودروهای الکتریکی و هیبریدی به دلیل کاهش آلایندگی زیست محیطی آنها از سیاست‌گذاری در حوزه انرژی پاک به شمار می‌رود و با توجه به ظرفیت وجود معادن لیتیوم تازه کشف شده در استان همدان، قابلیت کار در حوزه باتری‌های لیتیومی در این استان بسیار وجود دارد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ملی ملایر از دیگر مسائل در بهینه‌سازی مصرف انرژی به ساختمان‌های نسل جدید اشاره کرد و افزود: باید فناوری‌های روز در ساختمان‌سازی استفاده شود و حوزه مربوط به انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر جای کار بسیار دارد و از سیاستگذاران، مدیران و مهندسان انتظار می‌رود باید با قدرت در این حوزه ورود کنند.

دیار هگمتانه و مهندسانی که دغدغه ساختن آینده‌ای بهتر را دارند

تمایل به انتخاب رشته‌های مهندسی کاهش یافته است

کزازی با تاکید بر اینکه در سال‌های اخیر شاهد تغییرات قابل توجهی در انتخاب رشته داوطلبان کنکور هستیم، یادآور شد: توجه به رشته‌های مهندسی همانند قبل نیست و این امر به خاطر بازار کار نامناسب و کاهش درآمد دانش‌آموختگان رشته‌های مهندسی است که البته کاهش معنادار رشته‌های مهندسی، بازار کار را در وضعیت مناسب‌تری قرار داده و در آینده به وضعیت مناسب‌تری سوق پیدا خواهد کرد.

وی گفت: در حال حاضر کارخانجات بسیاری در استان به شدت دنبال جذب نیروی متخصص در دانشگاه‌ها هستند، اما با وجود بهبود بازار کار مهندسان در آینده، حقوق دریافتی آنها در وضعیت قابل قبولی نیست که سیاستگذاران باید به این مساله ورود کنند تا رضایت حداقلی برای این قشر تاثیرگذار ایجاد شود.

دکترای مهندسی مواد: در حال حاضر کارخانجات بسیاری در استان به شدت دنبال جذب نیروی متخصص در دانشگاه‌ها هستند، اما با وجود بهبود بازار کار مهندسان در آینده، حقوق دریافتی آنها در وضعیت قابل قبولی نیست که سیاستگذاران باید به این مساله ورود کنند تا رضایت حداقلی برای این قشر تاثیرگذار ایجاد شود.

دکترای مهندسی مواد خاطرنشان کرد: در صورت حل نشدن مشکل رضایت شغلی و درآمد مهندسان، تبعیات برای صنایع مختلف به خصوص صنایع استراتژیک همچون خودرورسازی، نفت و گاز، ساختمان‌سازی، معادن و فناوری اطلاعات ایجاد می‌شود و تمایل به مهاجرت مهندسان و متخصصان از دیگر تبعات است که کشور را با بحران کمبود نیروی متخصص در آینده مواجه خواهد کرد.

معاون لیتیوم استان همدان؛ ظرفیتی غنی برای ذخیره‌سازی انرژی

کزازی با اشاره به مشکلات حوزه تخصصی خود در زمینه ذخیره‌سازی انرژی، گفت: چون کشور ما یک کشور نفت‌خیز و گازخیز است، کمتر به حوزه انرژی پاک توجه شده و انرژی باد، آب، زمین گرمایی و خورشیدی از انرژی‌های پاک هستند که جایگزین مناسبی برای سوخت‌های فسیلی هستند.

وی با تاکید بر اینکه به دلیل گاه و بی‌گاه بودن انرژی‌های پاک، انرژی‌های تجدیدپذیر بایستی با سیستم‌های ذخیره‌ساز انرژی همراه باشند، تا بتوان در صورت عدم وجود آنها از منابع ذخیره شده استفاده کرد، افزود: وسایل الکتریکی قابل حمل همچون تلفن‌های همراه، لپ‌تاب، خودروهای هیبریدی و الکتریکی مقاصد اصلی سیستم‌های ذخیره‌سازی انرژی به شمار می‌روند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ملایر ادامه داد: با توجه به معادن قابل قبولی که در کشور برای سیستم‌های ذخیره‌سازی انرژی همچون لیتیوم وجود دارد، می‌توان در حوزه ذخیره‌سازی انرژی که نیاز اصلی کشور است، گام‌های مهمی را برداشت که بدون حمایت سیاستگذاران میسر نیست.

رهاورد:

وضعیت مهندسان در استان همدان ترکیبی از فرصت‌ها و چالش‌ها است. با وجود ظرفیت‌های بالای استان در حوزه‌های مختلف، نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتر در بخش‌های صنعتی، فناوری و زیرساختی احساس می‌شود تا مهندسان بتوانند به طور کامل از توانایی‌های خود استفاده کنند و به توسعه پایدار استان کمک کنند.

از آنجا که مهندسان نقش حیاتی در پیشرفت جامعه و بهبود کیفیت زندگی دارند، اما با چالش‌های و محدودیت‌های فنی مواجه هستند، برای رفع این مشکلات، نیاز به حمایت دولت، صنعت و جامعه علمی و نیز ایجاد و برگشت به ارتباط موثر با کشورهای صاحب تکنولوژی دارند و افزایش آگاهی، حمایت مالی و تدوین استانداردها از جمله راهکارهای کلیدی است.

 

 منبع خبر