شرایط حضور کشتی‌های بزرگ بین المللی در بندر چابهار فراهم شده است

شرایط حضور کشتی‌های بزرگ بین المللی در بندر چابهار فراهم شده است

 چابهار - ایرنا - فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا(ص) گفت: این قرارگاه از همان ابتدا در طرح ساخت بندر شهید بهشتی چابهار حضور داشت و امروز شرایط لازم برای رفت و آمد کشتی‌های بزرگ بین المللی، اشتغالزایی و سرمایه گذاری فراهم شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار سرتیپ پاسدار عبدالرضا عابد که به همراه وزیر راه و شهرسازی به چابهار سفر کرده است روز شنبه اظهار کرد: امید است در آینده نزدیک با زمان‌بندی محدودی که در نظر گرفته شده با اتکا به توان متخصصان ایرانی بتوانیم پروژه‌های زیادی در حوزه دریا را به اتمام برسانیم.

وی افزود: چابهار منطقه جذابی است که با اتمام و اتصال راه آهن چابهار به زاهدان نه تنها در داخل بلکه شرایط ایجاد ارتباط با کشورهای همسایه نیز فراهم می‌شود.

فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیا(ص) گفت: با اشاره به تفاهم بین رئیس جمهور و قرارگاه خاتم‌الانبیا و تشکیل کارگروه مشترک گفت: در این کارگروه تعدادی پروژه تعریف شد که در سال ۱۴۰۴ افتتاح می‌شوند.

وی ارزش پروژه‌های در دست اجرا توسط قرارگاه خاتم‌الانبیا تا سال ۱۴۰۰ را بیش از ۸۰ همت عنوان کرد و گفت: سایر پروژه‌ها بعد از زمان بندی و طبق برنامه تکمیل می‌شوند که اتفاقاً پروژه‌های مهم و موثری هستند.

شرایط حضور کشتی‌های بزرگ بین المللی در بندر چابهار فراهم شده است

سرمایه گذاری یک میلیارد دلاری در چابهار

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان نیز گفت: نظام جمهوری اسلامی برای آماده سازی و افتتاح فاز نخست بندر شهید بهشتی چابهار با همت و تلاش قرارگاه خاتم‌الانبیا با حدود بیش از یک میلیارد دلار سرمایه گذاری انجام داده و این بندر بهترین و کم هزینه ترین مسیر ترانزیت به کشورهای آسیای میانه و افغانستان است.

قاسم عسکری‌نسب اظهارکرد: بندر چابهار موقعیت مناسبی برای حمل و نقل، ترانزیت و ترانشیپ(حمل و نقل دریایی) کالا دارد و ظرفیت بندر شهید بهشتی چابهار که پس از افتتاح فاز نخست به هشت و نیم میلیون تن رسیده پذیرای کشتی‌های ۱۰۰ هزار تنی است.

وی به مزیت‌های بندر چابهار اشاره کرد و افزود: زیرساخت های کنونی و پسکرانه‌ای در حال توسعه بندر چابهار نگاه جدید شرکت‌های کشتیرانی منطقه و جهان را برای رسیدن به بازارهای کشورهای CIS (کشورهای آسیای میانه) و افغانستان از تمرکز بر خلیج فارس خارج و به دریای عمان و بین بنادر چابهار، صحار و گوادر معطوف می‌کند.

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: اجرا و تکمیل راه آهن چابهار - زاهدان - سرخس، خط لوله گاز ایرانشهر - چابهار، پتروشیمی توسعه نگین مَکُران، ایجاد صنایع فولاد، ساخت فرودگاه بین المللی چابهار و همچنین توسعه بنادر کشورهای همسایه از جمله عمان (بندر صحار) و پاکستان (گوادر) می تواند نقش مهمی برای جذب سرمایه گذاران داخلی وخارجی وتوسعه تجارت و ترانزیت داشته باشند.

وی بیان کرد: در همین راستا حرکت به سمت آسان تر کردن قوانین مناطق ویژه اقتصادی در بنادر شهید بهشتی و کلانتری به منظور تسهیل سرمایه گذاری و ارائه خدمات بندری ارزان و سریع و سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه ترمینال مواد معدنی، مخازن نگهداری مواد پتروشیمی و نفتی و ساخت اسکله‌های اختصاصی نفتی علاوه بر فراهم کردن زمینه رسیدن به افق های برتر منطقه‌ای، تعیین کننده نقش کلیدی بندر چابهار به عنوان موتور مولد توسعه سواحل مَکُران و محور شرق کشور و دروازه طلایی ترانزیتی به کشورهای CIS و افغانستان است.

شرایط حضور کشتی‌های بزرگ بین المللی در بندر چابهار فراهم شده است

 

 منبع خبر

از بین اخبار