ادعاهای ضد ایرانی مشاور امنیت ملی ترامپ برای توجیه سیاست فشار حداکثری

ادعاهای ضد ایرانی مشاور امنیت ملی ترامپ برای توجیه سیاست فشار حداکثری

 نیویورک – ایرنا- مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در همایش جمهوری خواهان در واشنگتن دی سی، ادعاهای واشنگتن علیه برنامه هسته ای ایران را تکرار کرد تا سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران را توجیه کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مایک (مایکل) والتز مشاور امنیت ملی امریکا روز جمعه به وقت محلی در همایش جمهوریخواهان (CPAC) در واشنگتن دی سی مدعی شد که جمهوری اسلامی ایران هرگز نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد.

بر اساس گزارش رسانه ها، مشاور امنیت ملی ترامپ ادعا کرد: اگر ایران سلاح هسته ‌ای داشته باشد، این سوال مطرح می‌شود که آیا آنها بازیگری منطقی هستند یا نه. آنها می توانند، اسرائیل، متحد ما را نابود کنند.

او با هراس از قدرت دفاعی بازدارندگی ایران با طرح این ادعا که تهران در صورت دستیابی به سلاح هسته ای، توان حمله به هر جا را خواهد داشت، ادعا کرد: آنها یک چتر هسته‌ای خواهند داشت تا تمام این حملات و حملات دیگر را انجام دهند. آنها نباید سلاح هسته‌ای داشته باشند. در دوران ریاست جمهوری ترامپ، ما هر کاری انجام خواهیم داد تا این اتفاق نیفتد.

مشاور امنیت ملی ترامپ ادامه داد: رئیس جمهور ترامپ، اخیرا دستوری را برای از سرگیری فشار حداکثری امضا کرده است تا پای خود را بر گلوی اقتصاد ایران نگه دارد.

او در ارتباط با خاورمیانه نیز گفت در پی حمله تروریستی ٧ اکتبر و حملات متعاقب اسرائیل به حکومت ایران و نیابتی‌های آن، حزب‌الله به‌شدت تضعیف شده است، حکومت مستبد بشار اسد در سوریه ساقط شد، و «محور ترور» جمهوری اسلامی در منطقه عملا مختل شده است.

این ادعا در حالی است که جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده است که سلاح هسته‌ای در دکترین دفاعی آن جایی ندارد.

پیش از  این، مارکو روبیو وزیر خارجه دولت دوم دونالد ترامپ در مصاحبه ای با کاترین هریج، روزنامه‌نگار آمریکایی-کانادایی که توسط وزارت امور خارجه آمریکا منتشر شد، گفت که دولت ترامپ به دنبال بازگشت به فشار حداکثری بر حکومت ایران است.

وزیر خارجه دولت ترامپ افزود که در مورد اقداماتی که آمریکا می تواند برای جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته ای اتخاذ کند، وارد جزئیات نمی شوم.

او ادعا کرد: «ایران نباید هرگز اجازه پیدا کند که سلاح هسته‌ای در اختیار داشته باشد و جهانی را گروگان را بگیرد و امکان حمله به اسرائیل را داشته باشد.»

روبیو با تکرار ادعاهای واشنگتن گفت: «اما می‌خواهم کاملا روشن کنم که حکومت ایران هرگز نمی‌تواند حکومتی باشد که پشت همه امور است و معتقد است که وظیفه آنهاست که انقلاب خود را به دیگر کشورهای منطقه صادر کنند - آنها هرگز نمی‌توانند سلاح هسته‌ای در اختیار داشته باشند که بتوانند جهان را به گروگان بگیرند و به طور بالقوه به اسرائیل حمله کنند.»

وزیر خارجه آمریکا در عین حال مدعی شد که اگر آمریکا خواهان پایان حکومت ایران بود، این اتفاق می افتاد. اما رئیس جمهوری (ترامپ) یک صلح طلب است و ترجیح می دهد از تغییر حکومت ایران اجتناب کند و در زمان دونالد ترامپ، ایران، هسته ای نخواهد بود.

او  در پاسخ به سوالی درباره دستورالعملی که ترامپ برای مقابله با ایران در صورت سوء قصد به خودش یا مقام‌های ارشد آمریکایی دیگر داده است، گفت: «درباره گزینه‌ها و تاکتیک‌های ایالات متحده صحبتی نمی‌کنم. همین کافی است که بگویم که اگر آمریکا بخواهد می‌تواند پایان رژیم ایران را رقم بزند، اما رئیس‌جمهوری صلح‌طلب است،او ترجیح می دهد از آن اجتناب کند و چنان شرایطی ایجاد نشود.»

وزیر خارجه دولت ترامپ تاکید کرد که در دوران ترامپ، ایران هسته‌ای نخواهد بود. 

ترامپ که در دور دوم ریاست جمهوری خود بارها برای رسیدن به توافق با ایران ابراز امیدواری کرده، ۴ فوریه ۲۰۲۵ برابر با ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۳ با امضای یادداشتی برای تداوم سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران ادعا کرد که آماده گفتگو با رئیس جمهوری ایران است. او  با بیان این ادعا که برای امضای این یادداشت «دچار تردید» بوده است، مدعی شد: «این برای ایران خیلی سخت است. امیدوارم مجبور نباشیم خیلی از آن استفاده کنیم.» باید دید آیا می‌توانیم به توافقی با ایران برسیم؟

رئیس جمهوری آمریکا ۱۷ بهمن ماه نیز در پیامی در شبکه اجتماعی «تروث سوشیال» مدعی شد: «من می‌خواهم ایران کشوری بزرگ و موفق باشد، اما کشوری که نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد. گزارش‌هایی که ادعا می‌کنند ایالات متحده با همکاری اسرائیل قصد دارد ایران را به خاک و خون بکشد، به شدت اغراق‌آمیز هستند. ترجیح می‌دهم یک توافق هسته‌ای صلح‌آمیز و قابل‌راستی‌آزمایی داشته باشیم که به ایران اجازه دهد به‌طور مسالمت‌آمیز رشد کند و شکوفا شود. باید فوراً روی این موضوع کار کنیم و وقتی توافق به امضا رسید، یک جشن بزرگ خاورمیانه‌ای برگزار کنیم. خداوند خاورمیانه را حفظ کند!»

آیت الله سید علی خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی و فرمانده معظم کل قوا نیز در سالروز بیعت تاریخی همافران و کارکنان نیروی هوایی با امام خمینی در ۱۹ بهمن ۱۳۵۷، در دیدار فرمانده و جمعی از کارکنان نیروی هوایی و پدافند ارتش جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به سخنان ترامپ گفتند: قبل از او هم دولت قبلی آمریکا که معاهده را پذیرفته بود، به آن عمل نکرد و تحریم‌های آمریکا که قرار بود برداشته شود، برداشته نشد و مسئله سازمان ملل هم همچون استخوانی لای زخم باقی ماند که همیشه مانند تهدیدی بر بالای سر ایران باقی بماند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای استفاده از تجربه «دو سال مذاکره و امتیاز دادن و کوتاه آمدن اما به نتیجه نرسیدن» را ضروری برشمردند و افزودند: آمریکا همان معاهده را با وجود نقص‌هایی که داشت نقض کرد و از آن خارج شد. بنابراین، مذاکره با چنین دولتی غیرعاقلانه، غیرهوشمندانه و غیرشرافتمندانه است و با آن نباید مذاکره کرد.

ترامپ در حالی سخن از مذاکره و توافق می کند که در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸) از توافق هسته ای با ایران خارج شد. ایران همواره اعلام کرده که آماده مذاکره برای دفاع از حقوق هسته ای خود است اما این واشنگتن است که به تعهدات خود پایبند نبوده و توافقی که مورد تایید تمامی قدرت های جهانی و نهادهای بین المللی بوده است را در گذشته، زیرپا گذاشت و از آن خارج شد.

 

 منبع خبر