آمریکا از قطعنامه پیشنهادی در سازمان ملل درباره اوکراین حمایت ‌نمی‌کند

آمریکا از قطعنامه پیشنهادی در سازمان ملل درباره اوکراین حمایت ‌نمی‌کند

 نیویورک – ایرنا- منابع دیپلماتیک اعلام کردند که دولت دونالد ترامپ از حمایت مشترک از قطعنامه‌ای که بار دیگر از تمامیت ارضی اوکراین حمایت می‌کند و از روسیه می‌خواهد نیروهایش را از این کشور خارج کند، خودداری کرده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، این قطعنامه مصادف با سومین سالگرد جنگ روسیه و اوکراین، ارائه شده و قرار است رای گیری در مورد آن، دوشنبه هفته آینده صورت گیرد.

منابع دیپلماتیک به خبرنگار ایرنا در سازمان ملل اعلام کردند که دولت ترامپ به دلیل مذاکرات میان آمریکا و روسیه در ریاض عربستان که آن را بسیار خوب توصیف کرده، از حمایت از این قطعنامه خودداری کرده است.

این در حالی است که دولت جو بایدن به طور مداوم از چنین قطعنامه‌هایی در حمایت از برقراری صلح عادلانه در اوکراین حمایت می کرد.

تنش میان آمریکا و اوکراین بالا گرفته و دولت آمریکا رویکردی خصمانه حتی در قبال سازمان ملل اتخاذ کرده است.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، پس از گفت وگوهای هیات های واشنگتن - مسکو در ریاض درباره پایان جنگ اوکراین، حملات خود به ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین را به صراحت درباره کفایت و شایستگی او برای تداوم ریاست جمهوری ‌آغاز کرده است و با عصبانیت از حجم کمک های دولت جو بایدن به کی یف، زلنسکی را روز چهارشنبه دو بار دیکتاتور خواند و تهدید کرد.

رئیس جمهوری آمریکا گفت: زلنسکی یک دیکتاتور بدون انتخابات است و بهتر است فورا اقدام کند زیرا در غیر این ‌صورت کشوری برایش باقی نخواهد ماند.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا شامگاه چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ در تماسی تلفنی با یکدیگر گفت‌وگو و برای دیدار حضوری توافق کردند.

وزیران امور خارجه روسیه و آمریکا نیز شنبه ۲۷ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ در تماس تلفنی بر پایبندی خود را به همکاری برای حل و فصل مسائل دوجانبه، مناقشه اوکراین و همچنین فلسطین تأکید کردند.

در پی این تماس‌ها، هیات‌های روسیه و آمریکا به ریاست وزیران امور خارجه دو کشور ساعت ۱۰:۳۰ صبح امروز - سه شنبه ۳۰ بهمن - (۱۱ صبح به وقت تهران) گفت‌وگوهای خود را در شهر ریاض پایتخت عربستان آغاز کردند. هیات های روسیه و آمریکا به مدت حدود چهار ساعت و نیم در شهر ریاض پایتخت عربستان سعودی با یکدیگر گفت و گو کردند.

به گزارش ایرنا، جنگ اوکراین در پی بی‌توجهی غرب نسبت به نگرانی‌های امنیتی مسکو و گسترش نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد.

مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغه‌های امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در پنجم اسفند ۱۴۰۰ در اوکراین «عملیات ویژه نظامی» را آغاز کرد.

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه بارها شروط خود برای پایان جنگ اوکراین را از جمله نپیوستن کی یف به پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو)، لغو تمام تحریم های غرب علیه روسیه و خروج کامل نظامیان اوکراینی از منطقه «دونباس» و «نووروسیا» تکرار کرده است.

 

 منبع خبر