استاندار فارس: شعر آمیخته به هویت ملی و تاریخی است و باید پاس داشته شود

استاندار فارس: شعر آمیخته به هویت ملی و تاریخی است و باید پاس داشته شود

 شیراز - ایرنا -استاندار فارس با بیان اینکه شعر، شکوه ادبیات است، گفت: این شکوه ادبیات که در ایران بزرگ اسلامی آمیخته به هویت ملی و تاریخی است باید پاس داشته شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حسینعلی امیری در نوزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر اظهار کرد: استان فارس استانی است که پیشینه آن فرهنگی است؛ برخی استان‌ها با برندهای مختلف صنعتی و کشاورزی شناخته می‌شوند اما برند استان فارس برند فرهنگی است.

استاندار فارس ادامه داد: در منطقه، هم شهر شیراز را به عنوان شهری که ادب و شعر در آن رونق دارد می‌شناسند؛ شهری که با ساحت‌های مختلف ادبی و فرهنگی شناخته می‌شود و یکی از این ساحت‌ها شعر است.

او با بیان اینکه علم شکوه و عظمت دارد، گفت: در سرزمین ما ادبیات هم شکوه و عظمت بسیاری دارد؛ بزرگی شکوه ادبیات در شعر است.

امیری اضافه کرد: رسایی، بلاهت، معنا و مفهوم با ظرافت‌های خاصی در شعر اتفاق می‌افتد؛ معانی بسیار بلندی توسط شاعران در یک یا چند بیت شعر مطرح می‌شود.

استاندار فارس با اشاره به چند بیت شعر از شاعران مختلف جمله « تو مپندار که مجنون سر خود مجنون گشت از سمک تا به سماکش کشش لیلا برد» و « امشب صدای تیشه از بیستون نیامد شاید به خواب شیرین، فرهاد رفته باشد» گفت: شعر، شکوه ادبیات است و باید این شکوه ادبیات که در ایران بزرگ اسلامی آمیخته به هویت ملی و تاریخی است پاس داشته شود.

آیین اختتامیه نوزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر پنجشنبه دوم اسفند ۱۴۰۳ در شیراز و با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.


مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس هم در این مراسم گفت: اینجا شیراز است: قبله‌گاه عاشقان سخن و معرفت، دیاری که واژه‌ها در آن به موسیقی بدل می‌شوند و شعر جاری‌تر از هر رودخانه‌ای در دل و جان مردمانش روان است.

مهدی رنجبر شعر را ازلی‌ترین زبان این دیار دانست و افزود: در کوچه پس کوچه.های این شهر هنوز صدای زبان غیب در نغمه های حافظ به گوش می‌رسد و عطر کلام سعدی هر برگ دیوانی را معطر می‌کند.

او با بیان اینکه شعر در فارس نه فقط یک هنر، بلکه هویتی است که قرنهاست در رگ‌های این سرزمین جاری است، گفت: از سعدی که گلستان ادب را آراست تا حافظ که «دیوان» عشق را سرود از وصال و شوریده تا سیمین و اهلی؛ این خاک همیشه مأمن شاعران و مهد طنین کلمات بوده است.

رنجبر یادآور شد: امروز در این روزگار که شعر همچنان تسلای روح انسان معاصر است فارس با تمامی ظرفیت‌های ادبی و فرهنگی خود همچنان پرچمدار این میراث کهن است؛ جای جای این استان از شیراز تا داراب از لارستان تا آباده آغوشی گشوده برای شاعران و ادیبان دارد و این جشنواره گرانقدر گواهی دیگر بر این حقیقت است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس افزود: حضور جناب دکتر صالحی وزیر فرهیخته و فرزانه فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی ایران در این آیین که سپاسگزار و قدردانم نشان از جایگاه والای شعر در فرهنگ این سرزمین دارد؛ با حمایت‌های استاندار اندیشمند فارس و هدایت‌های دلسوزانه امام جمعه حکیم شیراز این خاک مقدس همواره بستر بالندگی برای ،شعر ،ادب و هنر خواهد ماند.

او با بیان اینکه شیراز با غزل‌هایش زنده است، گفت: این خاک کلام را در آغوش می‌کشد و شعر نفس مردم این دیار است؛ باشد که همواره مشعل ادب و اندیشه در این سرزمین فروزان بماند و شعر همچنان بلندترین و ماناترین صدای فارس باشد و این گونه است که شیراز همیشه پایتخت شعر خواهد ماند.

 

 منبع خبر