امید میثاق روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از مجموع سموم توزیع شده یک تن و ۵۰۰ کیلوگرم سم فسفو دو زنگ و حدود ۵۰۰ تن سم شامل طعمه آماده بوده است.
وی افزود: مبارزه با جوندگان از اسفندماه آغاز و تا اردیبهشت نیز ادامه دارد.
سرپرست حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تصریح کرد: با توجه به اطلاع رسانی ها و برنامه های ترویجی، مبارزه با جوندگان در سطح اراضی کشاورزی بسیار خوب استقبال شد که پیش بینی می کنیم تا ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار نیز مبارزه انجام شود.
وی گفت: شیوع موش در مزارع استان به حد طغیان رسیده که خوشبختانه مبارزه با این حیوان موذی به شکل مطلوب انجام شد.
میثاق اظهار کرد: بیشتر مبارزه با موش با طعمه انجام می شود و برخی از کشاورزان نیز با قرص و انواع سموم شیمیایی با این جونده خسارت زا مبارزه می کنند.
وی تاکید کرد: امسال وضعیت مراتع و اراضی غیر کشاورزی از نظر پوشش گیاهی ضعیف است و موش ها به ناچار به سمت مزارع سبز زعفران، کلزا و غلات هجوم آوردند.
سرپرست حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تصریح کرد: از کشاورزان درخواست می شود که نسبت به جمع آوری شاخه های اضافه درختان و علف های هرز اقدام کنند و با شخم آبیاری مزارع و باغ ها، ایجاد یخ آب زمستانه با این آفت مبارزه کنند.
وی تاکید کرد: همچنین کشاورزان می توانند با جمع آوری علف های هرز و شاخه ها باعث تمیز شدن کف باغ و زمین های کشاورزی شوند که این امر به شکار پرندگان، روباه، شغال و مار کمک می کند که از این طریق نیز جمعیت موش کنترل خواهد شد.
وی به فعالیت آفت سوسک سیاه در سطح مزارع غلات استان اشاره کرد و گفت: کشاورزان برای مبارزه با آن اقدامات لازم را انجام دهند.
سرپرست حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تصریح کرد: سطح مزارع غلات استان در پاییز و زمستان در این خصوص مورد پایش قرار می گیرد تا در خصوص فعالیت سوسک سیاه به کشاورزان اطلاعات لازم را بدهیم و هم اینک فعالیت این آفت آغاز شده است اما باید از نظر جمعیت و سایر موارد نیز مورد بررسی و بازبینی قرار گیرد.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار را اراضی زراعی و مابقی را باغ تشکیل می دهد.
۴۴ درصد جمعیت یک میلیون نفری خراسان شمالی در نواحی روستایی سکونت دارند.