ساماندهی بافت تاریخی تبریز + جزئیات

ساماندهی بافت تاریخی تبریز + جزئیات

  مرمت و ساماندهی بخشی از بافت تاریخی تبریز حدفاصل بین میدان ساعت تا پیاده‌راه تربیت که در محدوده منطقه ۸ شهرداری تبریز واقع شده، آغاز شده‌است.

به گزارش همشهری ‌آنلاین معاون میراث فرهنگی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی با اعلام این خبر به همشهری گفت: «مطالعات بافت تاریخی تبریز از سال ۱۳۹۷ آغاز شده و محدوده‌ای حدود ۱۳۰۰ را در شهرداری‌های مناطق یک، ۴، ۸ و ۱۰ را در برمی‌گیرد. به تازگی با همکاری شهرداری منطقه ۸ عملیات مرمت و ساماندهی بافت تاریخی آغاز شده ‌است.»
وحید نواداد به اشاره به واقع شدن بازار تاریخی تبریز در منطقه ۸ شهرداری تبریز ادامه داد: «بازار تاریخی تبریز، قدیمی‌ترین بازار سرپوشیده جهان است که در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد. بازار در منطقه ۸ شهرداری واقع شده و بافت تاریخی با حریم بازار حدود ۱۰۰ هکتار را در برمی‌گیرد. شهرداری منطقه ۸ برای ساماندهی بافت تاریخی از مرمت جداره‌های تاریخی بازار تبریز، بازار گرجیلر، تیمچه امیر و تیمچه بزازاران در کوچه پاساژ اقدامات را شروع کرده‌است.»
نواداد عملیات ساماندهی و مرمت را شامل حفاظت از بافت و ابنیه تاریخی و گذرهای تاریخی دانست و افزود: «تهیه طرح تفصیلی بافت تاریخی تبریز نیز با همکاری اداره راه و شهرسازی در دست تهیه است. بحث پاکسازی منظر تاریخی از آلودگی‌های بصری و مرمت بناها با مشارکت مالکان و نظارت سازمان میراث فرهنگی آذربایجان شرقی انجام می‌شود.»
حسین منیری فر، شهردار منطقه ۸ تبریز نیز از اعتبار جداره سازی و مرمت جداره‌های خیابان امام خمینی (ره)، پیاده‌راه تربیت، میدان ساعت، دارایی، فردوسی، ارتش شمالی و کوچه پاساژ در طرح ساماندهی بافت تاریخی تبریز را معادل ۱۵۰ میلیارد ریال خبر داد و گفت: «پس از مرمت جداره های تاریخی، نورپردازی آنها و سنتی سازی تابلوهای مشاغل این مسیر نیز به زودی عملیاتی می‌شود.»
معاون میراث فرهنگی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی حلقه مفقوده احیا و حفاظت از آثار تاریخی را بحث رونق اقتصادی عنوان کرد و یادآور شد: «لازم است سلسله پروژه‌های پیشران برای رغبت سرمایه‌گذاران برای گردش اقتصادی در بافت تاریخی با همکاری شهرداری‌ها و وزارت راه و شهرسازی تعریف شود. تا زمانی که همکاری مالکان و ساکنان محدوده بافت تاریخی را نداشته باشیم، مرمت ابنیه تاریخی به شکل تک‌دانه خواهد بود که نتیجه مطلوب در رونق گردشگری را ندارد. در تبریز بیش از هزار خانه تاریخی داریم که بخشی از آن در تملک میراث فرهنگی است. مابقی زمانی احیا می‌شود که بتوانیم مالکان اصلی را با دادن امتیازات ویژه ترغیب کنیم و زندگی را و سکونت در بافت تاریخی در جهت توسعه و رونق گردشگری ببینیم.»

 

 منبع خبر