در حالی که ایران در آستانه حذف سرخک قرار داشت و در سال ۱۳۹۸ هم توانست تاییدیه حذف سرخک را از سازمان جهانی بهداشت (WHO) دریافت کند، اما با اوج گرفتن ورود بیرویه پناهجویان افغانستانی به کشور در چند سال اخیر، در این روند اختلال ایجاد شد.
از ابتدای امسال تاکنون ۱۰۰۰ مورد مبتلا به سرخک در ایران شناسایی شده که به گفته مسئولان، بیشتر این مبتلایان از اتباع خارجی هستند. به گفته کارشناسان، هر بیمار مبتلا به سرخک میتواند ۸ تا ۱۰ نفر را مبتلا کند و این مساله علاوه بر دور کردن ایران از حذف سرخک، بار مالی زیادی را نیز به کشور تحمیل خواهد کرد.
براساس آمارهای رسمی، در حال حاضر ۷ تا ۸ میلیون نفر اتباع در کشور ما حضور دارند. موضوعی که درباره آن میگوید: باید بدانیم که مهاجرت با بیماری همراه است و در تمام دنیا هم همین طور است. لذا وقتی مهاجران را تقبل میکنیم، بار بیماریهایی مثل سرخک را هم باید گردن بگیریم. فقط هم سرخک نیست که وارد کشور شده است. سل، تب دنگی، بیماریهای تنفسی گوناگون و خیلی از بیماریهای دیگر هم هست. وقتی پای مهاجرت در میان باشد، همه اینها هم هست.
ایزدی ادامه می دهد: ما از منطقه آذربایجان هم مساله ورود بیماریها را داریم. فقط از شرق کشور مثل افغانستان و پاکستان ورود بیماری نداریم.
این متخصص بیماریهای عفونی کشور میگوید: نمیشود که هرکس جداگانه درباره ارتباط افزایش بیماریهای واگیر در کشور و ورود مهاجران صحبتی بکند. نظر من این است که میزگردی تشکیل شود و هر کس با یک تخصص در این میزگرد حضور پیدا کند و درباره مساله مهاجرت صحبت کنیم و به یک نتیجه برسیم. مثلا از حوزه سلامت، حوزه جامعهشناسی، سیاست، اقتصاد و ... متخصصانی در این میزگرد شرکت کنند و همگی در این زمینه صحبت کنیم و به جمعبندی برسیم.
به گفته دکتر ایزدی، موضوع ورود بیماریها به کشور باید همسو جلو برود. او توضیح بیشتری میدهد و میگوید: یعنی سیاستمداران، مسئولان نظامی، اقتصادی و حوزه سلامت همزمان دور هم بنشینند و همگی همسو درباره این مشکل تصمیم بگیرند. اگر همسو باشند، به نفع کشور است اما اگر همسو نباشند، به کشور آسیب میرسد. اگر ما از دیدگاه حوزه سلامت یک حرف بزنیم و یک کارشناس یا مسئول دیگر از نگاه دیگری اظهار نظر کند، فایده ندارد و در کنترل بیماریهای وارداتی موثر نخواهد بود.