جزئیات تأمین ۲۰۰ هزار واحد مسکونی برای فرهنگیان | این معلمان در اولویت هستند | قانون جذب ۳۰۰۰ دانش‌آموز به کجا رسید؟

جزئیات تأمین ۲۰۰ هزار واحد مسکونی برای فرهنگیان | این معلمان در اولویت هستند | قانون جذب ۳۰۰۰ دانش‌آموز به کجا رسید؟

 سخنگوی وزارت آموزش و پرورش جزئیات امضای تفاهمنامه با وزارت راه و شهرسازی برای تأمین مسکن فرهنگیان و نیز جذب ۳۰۰۰ دانش‌آموز را در دانشگاه فرهنگیان تشریح کرد.

به گزارش همشهری آنلاین، علی فرهادی سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در حاشیه انعقاد تفاهم نامه همکاری احداث و تامین مسکن فرهنگیان با وزارت راه و شهرسازی با حضور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: آموزش و پرورش قریب نیمی از دولت را تشکیل می‌دهد و با داشتن ۴۴.۲ درصد از کارکنان دولت، اگر مسکن کارکنان و معلمان حل شود، مشکل نیمی از کارکنان دولت حل شده است.

۳۹۰ هزار نفر معلم و فرهنگی مسکن ندارند

فرهادی گفت: اکنون یک میلیون و ۱۰۰ هزار همکار فرهنگی و معلم در وزارت آموزش داریم که ۳۹۰ هزار نفر از آن‌ها فاقد مسکن هستند. از این ۳۹۰ هزار نفر ۲۱۰ هزار تن استخدام‌های جذب‌شده ۲، ۳ سال اخیر هستند.

وی با بیان اینکه طبق برنامه هفتم سالانه ۳۵ هزار معلم از دانشگاه فرهنگیان و رجایی و افراد تازه استخدامی فارغ‌التحصیل شده و به جمع معلمان آموزش و پرورش اضافه می‌شوند، ادامه داد: بنابراین باید جریان ساخت مسکن و تامین مسکن فرهنگیان پیوسته باشد و قطع نشود، چون اگر قطع شود، دوباره به ناترازی منجر می‌شود.

هدفگذاری ۲۰۰ هزار واحد مسکونی برای فرهنگیان

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: آنچه مشهود است اینکه ۳۹۰ هزار نفر از فرهنگیان اکنون فاقد مسکن هستند و طی تفاهم‌نامه‌ای که امروز با وزارت راه و شهرسازی امضا شد ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی هدفگذاری شده که ساخته شود. با استفاده از همه ظرفیت‌های موجود قانونی، چه ظرفیت‌هایی که خود وزارت راه و شهرسازی در باب مسکن ملی و مسکن اجتماعی دارد، کار پیگیری می‌شود.

این معلمان در اولویت دریافت مسکن هستند

فرهادی با بیان اینکه آن دسته از معلمان که فرم «ج» آنها در مسکن ملی «سبز» شده در اولویت هستند، گفت: برخی معلمان از طریق تعاونی‌های مسکن ثبت‌نام کرده یا تسهیلاتی گرفته‌اند اما به مسکن منجر نشده و اکنون مسکن ندارند.

وی افزود: برای آنها هم باید با استفاده از ظرفیت‌های مشترک که مهم‌ترین آنها تعاونی مسکن فرهنگیان، صندوق ذخیره فرهنگیان و استفاده از زمین‌های در اختیار وزارت آموزش و پرورش است که از نظر قانونی با هماهنگی وزارت راه و شهرسازی امکان تغییر کاربری آن‌ها وجود دارد، تصمیماتی اخذ شود.

این مسئول اظهار کرد: اولویت با معلمان دارای سابقه بیشتر، متاهلان، افراد دارای فرزند بیشتر یا زنان سرپرست خانوار است. تمام این موارد را سعی می‌کنیم تاثیر دهیم. اصل موضوع بر این است که معلم بدون مسکن نداشته باشیم.

حتی این معلمان و فرهنگیان صاحب خانه می‌شوند

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: فرهنگیانی که پول پرداخت کرده اما خانه نگرفته‌اند، اگر در قالب تعاونی مسکن فرهنگیان باشند نیز در همین تفاهم پیش‌بینی شده که کار آنان تسریع شود. اگر تراکم یا تغییر کاربری زمین مشکل دارد، وزیر راه و شهرسازی گفتند که بتوانیم با جلسات پیوسته و مکرر، هماهنگی و تفاهمی که بین مدیران کل آموزش استان‌ها و مدیران کل راه و شهرسازی در استان‌ها انجام می‌شود، این مسائل حل شود.

وی ادامه داد: اگر در زمین‌ها امکان ساخت و ساز وجود نداشت، با وزارت راه و شهرسازی نمی‌شود کار را پیش برد. اینکه با تفاهم و همکاری وزارت راه و شهرسازی کار پیش می‌رود یعنی مسکن قانونی، استاندارد و مناسب ساخته می‌شود.

تعامل آموزش و پرورش و قوه قضائیه در ۲ موضوع

فرهادی به دیدار رئیس قوه قضاییه با معلمان اشاره کرد و گفت: در هفته معلم، معلمان نمونه به عنوان نمایندگان یک میلیون معلم با روسای قوا دیدار می‌کنند؛ رئیس‌جمهور، رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس قوه قضائیه. اصل موضوع دیدار با رئیس قوه قضائیه بحث کمک به وزارت آموزش در دو باب کاهش آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان بود که بتوانیم از ظرفیت‌های موجود این قوه و وزارت آموزش و پرورش در باب پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه قوه قضائیه معاونتی به نام «معاونت پیشگیری از وقوع جرم» دارد، افزود: شاید بهترین مکان برای تعامل وزارت آموزش پرورش با قوه قضائیه همین موضوع بود که مورد تاکید وزیر و رئیس قوه قضائیه هم قرار گرفت.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: باب دوم بحث مسائل قضایی خود وزارت آموزش و پرورش است ـ مانند برداشت‌ از حساب‌هایی که از حساب‌های آموزش و پرورش بر اساس آرای محاکم قضایی (چه محاکم قضایی و چه محاکم دیوان عدالت اداری) صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: قرار شد همکاری‌هایی صورت گیرد. اینگونه برداشت از حساب‌ها بعضا باعث به‌هم‌ریختگی نظام مالی می‌شود. بنابراین صحبت‌هایی شده که دوستان کمک کنند و به روش‌های دیگری حقوق عزیزانی که باید استیفا شود تامین و برداشت از حساب‌ها کمتر صورت گیرد.

جذب ۳۰۰۰ دانش‌آموز در دانشگاه فرهنگیان

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به سوالی مبنی بر جذب ۳۰۰۰ دانش‌آموز در دانشگاه فرهنگیان در قالب طرح استعدادهای درخشان اظهار کرد: قانون آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شده و آیین‌نامه‌ آن در دست بررسی است.

وی با بیان اینکه این آیین‌نامه ظرافت‌هایی دارد، گفت: بنابراین باید به نحوی جامع و مانع باشد که هم بتواند به طور جامع تمام نخبگانی را که در آیین‌نامه هدف‌گذاری شده‌اند دربر بگیرد و هم خدای نکرده ابهامی نداشته باشد که باعث اعتراض شود. دوستان در دانشگاه فرهنگیان و مرکز نیروی انسانی روی موضوع کار می‌کنند، اما فعلا شیوه‌نامه آن تصویب نشده است.

 

 منبع خبر