پهپاد ایرانی ۱۰ ساعت مداوم از ناو آیزنهاور آمریکا فیلم‌برداری کرد و کسی متوجه نشد!‍

پهپاد ایرانی ۱۰ ساعت مداوم از ناو آیزنهاور آمریکا فیلم‌برداری کرد و کسی متوجه نشد!‍

 یکی از ده‌ها آشیانه زیرزمینی پهپادهای نیروی دریایی سپاه پاسداران رونمایی شد؛ پایگاهی که نقش بسزایی در صیانت از امنیت خلیج فارس و منابع استراتژیک جمهوری اسلامی ایران ایفا می‌کند.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس یکی از ده‌ها آشیانه زیرزمینی پهپادهای نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، عصر روز پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت‌ماه رونمایی شد؛ پایگاهی راهبردی که نقش بسزایی در ارتقای توان دفاعی کشور و صیانت از امنیت خلیج‌فارس و منابع استراتژیک جمهوری اسلامی ایران ایفا می‌کند.

در این پایگاه انبوهی از پهپادهای رزمیِ «شناسایی» و «انهدامی» از جمله مهاجر-۶ حاضر و آماده عملیات هستند که اخیراً نیز تصاویری از ناو هواپیمابر آمریکایی «آیزنهاور» در خلیج‌فارس توسط این پهپاد به ثبت رسیده است.

مهاجر-۶ توانسته ۱۰ ساعت به‌صورت مداوم بر فراز ناو آیزنهاور تمام تحرکات آن را رصد کند.

عدم شناسایی مهاجر-۶ با رادارهای ناوهای دشمن

همچنین این پرنده، به دلیل بدنه کربنی و ارتقا به سامانه‌های ضدجنگ الکترونیک بسیار قوی به‌راحتی با رادارهای ناوها قابل شناسایی نبوده و تنها با رهگیری چشمی بالگردهای دشمن قابل شناسایی است.

مأموریت‌های پهپاد مهاجر-۶ شامل شناسایی و مراقبت هوایی، انهدام هر هدفی روی خشکی و دریا در روز و شب بادقت بسیار بالا است.

مهاجر-۶ دارای دهانه بال ۱۰ متری، ارتفاع ۱.۹ متر و طول کلی ۷.۵ متر و بیشینه جرم برخاست ۶۷۰ کیلوگرم است.

مهاجر-۶ با سرعت ۱۳۰ تا ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت و در ارتفاع عملیاتی ۱۶ تا ۱۸ هزار پا) و با مداومت پروازی نهایی ۱۲ ساعت پرواز می‌کند. همچنین انواع محموله‌های رزمی قابل استفاده با مهاجر-۶ شامل بمب‌ها و موشک‌های قائم، سدید و الماس است.

ایده ساخت پهپاد مهاجر به چه زمانی برمی‌گردد؟

ایده ساخت پهپاد با وقوع انقلاب اسلامی به اجرا نزدیک و نزدیک‌تر شده به‌گونه‌ای که در سال ۱۳۶۴ به واقعیت تبدیل و پهپاد مهاجر طراحی و ساخته شد.

در سال ۱۳۶۴ که صنایع هوایی قدس تشکیل شد، این پهپاد برای انجام مأموریت تصویربرداری از منطقه شلمچه به سپاه پاسداران تحویل تا فشار بر روی هواپیماهای شناسایی ارتش کم شود.

ساخت پهپادهای مهاجر در سال‌های دفاع مقدس آغاز و تا به حال در ۷ نسل مختلف، طراحی و تولید شده است، شهید علی‌اصغر مهاجر از شهدای پهپادی دوران دفاع مقدس بوده که خانواده پهپادهای مهاجر به یاد این شهید نام‌گذاری شده است.

هوشمندی پهپادهای مهاجر-۶

این پرنده‌ها، طبق گفته فرماندهان نظامی، صرفاً ابزار شناسایی نیستند؛ بلکه دارای توانایی‌های تهاجمی، اطلاعاتی، ارتباطی و اخلال‌گری هستند که می‌توان از آن‌ها در عملیات‌های چندلایه و پیوسته استفاده کرد.

همچنین به گفته سردار علیرضا تنگسیری، نیروی دریایی سپاه با اتکا به جوانان نخبه و متعهد، پهپادهای مهاجر-۶ و ابابیل-۵ را به موشک‌های دارای هوش مصنوعی قائم و الماس تجهیز کرده‌ است.

پهپادهایی که در آشیانه زیرزمینی نیروی دریایی سپاه حاضر هستند قابلیت نشست‌وبرخاست از باندهای خاکی و پرتاب از داخل سیلوهای زیرزمینی این پایگاه‌ها را دارند.

تجهیز تمامی پهپادهای نیروی دریایی سپاه به سامانه‌های جنگ الکترونیک قوی از دیگر نکاتی است که فرمانده نیروی دریایی سپاه تأکید کرده است.

بنابراین در تمامی پهنه خلیج‌فارس، تنگه هرمز و دریای عمان انبوهی از پایگاه‌های زیرزمینی پهپادی، شناوری و موشکی نیروی دریایی سپاه برای حفاظت و صیانت از خلیج‌فارس و دریایی عمان قرار دارند.

 

 منبع خبر