به گزارش همشهری آنلاین، محمدحسین دلشاد فلوشیپ درد و دبیر انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران درباره بیماری آرترز گفت: آرتروز ناشی از روند فرسودگی است که به طور طبیعی و بالا رفتن سن ایجاد میشود. در طول روز و به دلیل فعالیتهای بدنی، مفاصل بدن به طور مرتب در معرض ضربه قرار دارند و این ضربات مرتبا آسیبهایی را به آنها به خصوص به غضروف مفصلی وارد میکنند. بدن این آسیبها را تا جایی که میتواند ترمیم میکند.
او درباره علل بروز آرتروز بیان کرد: گاهی اوقات شدت آسیبهای وارده به مفصل بیش از قدرت ترمیم بدن است و یا به عللی قدرت ترمیم بدن کاهش یافته و نمیتواند آسیبهای معمولی را مرتبا ترمیم کند. در این موارد غضروف مفصلی بتدریج خرابتر میشود و این شروع آرتروز است. در ابتدا هم سطح غضروف ریش ریش و لایه لایه میشود. با هر آسیبی مقداری از روی غضروف برداشته میشود تا اینکه به تدریج کلفتی غضروف کاهش پیدا میکند. کم شدن کلفتی غضروف که در رادیولوژی بصورت کاهش فاصله مفصلی دیده میشود از علائم اولیه شروع ساییدگی مفصل است.
دلشاد با بیان اینکه امروزه به علت استفاده زیاد از گوشیهای موبایل و زندگی کارمندی شیوع این بیماری را شاهد هستیم بیان عنوان کرد
به گفته فلوشیپ درد شایع ترین دلایل آرتروز که موجب تسریع روند تخریب مفصل چاقی است که برمفاصلی که وزن بدن را تحمل میکنند و همچنین زانو اثر سوء دارد. البته ضربات وارده به مفصل و استفاده نادرست از مفاصل (دو زانو و چهار زانو نشستن، استفاده از توالت ایرانی)، عفونتهای مفصلی و روماتیسم مفصلی، انحرافات استخوان ران و درشت نی (پای ضربدری و پای پرانتزی) هم از عوامل موثر در تسریع روند آرتروز هستند.
دبیر انجمن بررسی و مطالعه درد درباره نشانههای آرتروز هم میگوید:
این متخصص درباره روش پیشگیری از آرتروز هم بیان میکند: همانند تمام بیماریها، داشتن یک رژیم غذایی مناسب و سالم مفید خواهد بود. ورزش درمانی هم برای تقویت عضلات اطراف مفاصل و برگرداندن انعطاف و دامنه حرکتی مفصل نقش بسزایی دارد که با هدایت و برنامهریزی پزشک برای حصول نتیجه مطلوب انجام خواهد شد. فیزیوتراپی، تزریق داخل مفصل زانو و جراحی نیز بر حسب مورد در درمان نقش خواهد داشت.
او تاکید میکند: درد ناگهانی مانند آرتروز و بسیاری از انواع دردهای طولانی مدت و مزمن بیماران در کلینیک درد ویزیت میشوند و میتوانند همان روز به خانه بروند.