مربی گمنام بزرگ؛‌ پریرا چگونه گرگ‌ها را از کفتار شدن نجات داد؟

مربی گمنام بزرگ؛‌ پریرا چگونه گرگ‌ها را از کفتار شدن نجات داد؟

 باخت به سیتی چیزی از ارزش‌های ویتور پریرا، سرمربی پرتغالی گرگ‌ها کم نمی‌کند.

به گزارش همشهری‌آنلاین، منچسترسیتی با پیروزی‌های پیاپی به نایب‌قهرمانی لیگ هم نزدیک شد. شاید اگر آنها زودتر به‌خودشان می‌آمدند، اکنون رقیب لیورپول برای گرفتن جام بودند. این خاصیت تیم‌های گواردیولا در این مقطع از فصل است؛ هر چه به آخر خط نزدیک‌تر می‌شوند، مثل یک دونده ماراتن، خودشان را می‌کنند و از دیگران جلو می‌زنند. به نتایج منچسترسیتی پس از فیفادی آخر نگاه کنید: پیروزی ۲بر یک مقابل بورنموث، برد ۲بر صفر از لسترسیتی، مساوی بدون گل با منچستریونایتد، پیروزی ۵بر ۲مقابل کریستال‌پالاس، برد ۲بر صفر از اورتون، پیروزی ۲بر یک مقابل استون‌ویلا، برد ۲بر صفر از ناتینگهام فارست و پیروزی یک بر صفر مقابل ولورهمپتون. آرسنال بلغزد، چهارمین نایب‌قهرمانی پیاپی را هم از دست خواهد داد.

پریرا و ولوز

باخت به سیتی چیزی از ارزش‌های ویتور پریرا، سرمربی پرتغالی گرگ‌ها کم نمی‌کند، چون ولوز در ۱۰بازی آخر مقابل این مهمان، ۹بار باخته و تنها در اکتبر ۲۰۱۹با نتیحه ۲بر صفر برنده شده بود. تا پیش از حضور این مربی، اوضاع خیلی بد بود. ثبت نخستین پیروزی گرگ‌ها در فصل ۲۵-۲۰۲۴ لیگ برتر ۱۱بازی به طول انجامید، قبل از آن آنها ۵باخت متوالی نیز داشتند. این فصل برای سومین بار در تاریخ بود که ولوز نتوانست در ۱۰بازی اول خود در یک فصل لیگ پیروز شود، پس از فصل‌های ۲۷-۱۹۲۶ (۱۰بازی) و ۸۴-۱۹۸۳ (۱۴بازی). ۲۳گلی که آنها در ۸بازی دریافت کردند، دومین رکورد بیشترین گل خورده توسط یک تیم در رده اول در این مقطع از فصل در دوران لیگ برتر بود.

پیروزی‌های متوالی ولوز مقابل ساوتهمپتون و فولام در ‌ماه نوامبر برای مدتی کوتاه نگرانی‌ها را کاهش داد، اما آنها دوباره ۴باخت متوالی داشتند و باشگاه که دیگر نمی‌توانست تماشاگر باشد، روز پانزدهم دسامبر گری اونیل را اخراج کرد. اونیل در نخستین فصل حضورش در ولوز عملکرد قابل‌قبولی داشت و مورد تحسین قرار گرفته بود. تیم او فوتبالی چشم‌نواز و سریع ارائه می‌داد که تحسین سرمربی و تیم را برانگیخت. اما اوضاع تقریبا از ابتدای فصل ۲۵-۲۰۲۴ شروع به وخیم شدن کرد. خط دفاعی متخلخل آنها باعث نتایج بدشان شد، وگرنه خط حمله وظایف خود را انجام می‌داد. ولوز فقط در یکی از ۱۳بازی نخست خود در لیگ گلی به حریفان نزد که مربوط می‌شد به هفته نخست و در شکست ۲بر صفر از آرسنال.
شکست خانگی ۶ بر۲ مقابل چلسی در هفته دوم، نمونه قابل‌توجهی از این موضوع بود. زمانی که اونیل پس از شکست به ظاهر نابخشودنی ۲ بر یک مقابل ایپسویچ تاون در مولینکس، تیم را ترک کرد، آنها در هر بازی لیگ میانگین ۲.۵گل دریافت کرده بودند که بدترین رکورد از این نظر بود.

اونیل در ۱۶بازی این فصل، ۵سیستم مختلف برای ترکیب تیمش درنظر گرفت و همین بازیکنان را گیج کرد. آنها نیاز داشتند تا یک مربی جدید با تفکری متفاوت و ثبات فکری، آنها را از این سردرگمی نجات دهد.

جبران فاصله

پیش از نخستین بازی پریرا به‌عنوان سرمربی مقابل لستر(۲۲ دسامبر)، ولوز ۵امتیاز کمتر از روباه‌های لسترسیتی داشت ولی پس از پیروزی دوباره مقابل همان حریف در آخر هفته گذشته، آنها ۲۳امتیاز از مردان رود فان نیستلروی بالاتر قرار گرفته‌اند. یعنی در همین مدت که سرمربی سابق الشباب عربستان به مولینکس آمده، گرگ‌ها ۲۸امتیاز از نیستلروی و روباه‌هایش بیشتر جمع کرده‌اند. وقتی پریرا هدایت ولوز را بر عهده گرفت، این تیم از آخر دوم بود. در این مدت آنها به رتبه سیزدهم صعود کرده‌اند و فقط ۴تیم در این مقطع امتیازات بیشتری نسبت به ولوز کسب کرده‌اند. در میان همه مربیانی که پس از حداقل ۱۰هفته اول هدایت یک تیم در آستانه سقوط را در دست گرفته‌اند، ۳۲امتیاز پریرا از ۱۸بازی، بیشترین امتیازی است که یک مربی کسب کرده. میانگین ۱.۷۸امتیاز پریرا در هر بازی در بین مربیانی که از ابتدای فصل گذشته به لیگ برتر منصوب شده‌اند، او را پس از آرنه اسلوت از لیورپول (۲.۴۱) در رتبه دوم قرار داد.

با اونیل، با پریرا

پیش از جدایی اونیل، ولوز در این فصل ۶بازی از ۸بازی را مقابل حریفانی که بازی را در نیمه‌پایینی جدول آغاز می‌کردند، باخته بود البته این شامل شکست مقابل چلسی هم می‌شود که در آن بازی در رده پانزدهم جدول قرار داشت. ولوز در ادامه مقابل تیم‌هایی مانند اورتون، وستهام و ایپسویچ هم شکست خورد. با این حال آنها با پریرا، از ۱۰بازی مقابل تیم‌هایی که در نیمه پایینی جدول قرار داشتند، ۸برد به‌دست آوردند، بدون هیچ باختی؛ ۲برد مقابل منچستریونایتد و کسب ۴امتیاز از ۲دیدار با تاتنهام. آنها با روند خوب بازی‌هایشان ۶برد متوالی کسب کردند و حیف که نتوانستند سیتی را ببرند. در این مقطع، در ۵لیگ برتر اروپا هیچ تیم دیگری در ۶بازی اخیر خود پیروز نشده.

ولوز با اونیل میانگین ۱.۴پاس متوالی و بیش از ۱۰پاس در هر بازی داشت و پس از روی کار آمدن پریرا این میانگین به ۲.۱پاس رسیده و البته ضدحملات هم از ۲.۱ به ۱.۴ در هر بازی کاهش یافته است. آنها به‌طور میانگین شوت‌ها(۱۱.۶ نسبت به ۱۱.۰) و گل‌های مورد انتظار (۱.۳ نسبت به ۱.۱) بیشتری در هر بازی دارند، و شوت‌ها (۱۰.۹ نسبت به ۱۴.۶) و xG کمتری (۱.۴ نسبت به ۱.۷) در هر بازی دریافت می‌کنند. ولوزی‌ها قبل از اخراج اونیل، ۱۶گل (شامل گل به‌خودی) از ضربات شروع مجدد دریافت کرده بودند و آمارشان نسبت به هر تیم دیگری در این لیگ دوبرابر بود، به این معنی که آنها به‌طور متوسط در هر بازی یک گل دریافت کردند. ولوز تحت هدایت پریرا فقط ۵گل از روی ضربات شروع مجدد دریافت کرده است.

یک مربی که در الشباب عربستان بوده و در وسط فصل به لیگ رقابتی برتر انگلیس رفته و در کارنامه مربیگری‌اش تیم خیلی بزرگی نداشته، چطور امکان دارد این همه تأثیرگذار باشد؟

در پیروزی‌های اخیر سیتی، ۲عامل نقش تعیین‌کننده داشتند؛ درخشش دی‌بروینه که آخرین فصل حضور درخشانش را در سیتی سپری می‌کند و بی‌دقتی عجیب و بدشانسی تیم‌های حریف. در همین بازی با ولوز که آبی‌ها با گل دی‌بروینه به پیروزی‌ رسیدند، یک توپ به دیرک دروازه‌شان خورد و مهاجم حریف، دروازه خالی من‌سیتی را باز نـکرد.

ولوز اونیل به تمرکز بر انتقال توپ شناخته می‌شد. از ابتدای فصل ۲۴-۲۰۲۳تا زمان برکناری این سرمربی فقط ۴تیم ضدحملات سریع بیشتری از نیمه زمین خودی داشتند. از ۵۹ضدحمله، ۵۱مورد منجر به شوت و ۹تای آنها گل شد که این ششمین عملکرد موفق بین همه تیم‌های لیگ بود. اما پریرا مالکیت توپ را می‌خواست. او سیستم ۳-۴-۲-۱را برای تیمش برگزید.

 

 منبع خبر

از بین اخبار