به گزارش همشهری آنلاین، مصرف مکمل در ایران آمار عجیبی دارد و چندی پیش هم علی فاطمی، نایب رئیس انجمن داروسازان ایران از افزایش سهبرابری مصرف مکمل و ویتامینها در کشور خبر داد. وضعیتی که پرداخت از جیب مردم برای خرید فرآوردههای سلامتمحور را افزایش داده، اما به گفته علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، این میزان مصرف مکملها هیچ ضرورتی ندارد.
رئیسی با تاکید بر این که در حال حاضر شکل و رنگهای مختلفی از مکملها در حال فروش هستند عنوان کرد: میزان دریافت ریزمغذیها کاملا مشخص است و به شکل استاندارد تعیین شده که چه میزان باید مصرف شود. تنها ویتامینی هم که با درصد بالا از طریق غذا جذب نمیشود، ویتامین D است. چون فرآیند جذب متفاوت دارد. جذب این ویتامین در بدن نیازمند نور خورشید است که به پوست برخورد کند، آنزیمها در پوست فعال و ویتامین وارد کلیه و دچار تغییر شوند.
البته به تاکید این مسئول دریافت ویتامین و مکمل برای گروههای خاص متفاوت است. به عنوان مثال مادران باردار باید ید و فولیک اسید بیشتری دریافت کنند. گروه نوزادان با توجه به تکامل نیافتن کبد، نیازمند برخی ویتامینها هستند و گروههای سالمندی هم نیاز به کلسیم و ویتامین دی بالاتری دارند. در سایر موارد ویتامینها باید از طریق تغذیه تامین شود.
او با تاکید بر این که در حال حاضر خرید ویتامینها و مکملها پرداخت از جیب مردم را بالا برده، عنوان کرد: در هر خانهای حجم قابل توجهی از مکملها برای پوست، مو، ناخن و... وجود دارد در حالی که محتویات اکثر آنها یکسان است و تنها تصویر روی بستهها تفاوت دارد. اگر ما درباره کمبود ویتامینها مشکل داریم -که البته این مشکل وجود دارد- به این دلیل است که سبک زندگی و نوع تغذیه دچار مشکل شده است.
رئیسی به یکی از مهمترین خوراکیهای روزانه در بحث دریافت فیبر اشاره کرد و گفت: بحث نان کامل هم مهم است اما آرد سفید به دلیل سبوسگیری زیادی که از گندم میشود، فیبر کمتری دارد و مشکلساز است. البته ذائقه عمده مردم مصرف بیشتر نان به رنگ سفید است، در حالی که هر چه نان سفیدتر باشد یعنی سبوس کمتری دارددر این باره برخی سوءاستفادهها هم وجود دارد، این که آرد سفید را با مقداری سبوس مخلوط و رنگ نان را تغییر میدهند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره ضرورت پوشش بیمهای مکملها و ویتامینها هم عنوان کرد: به طور کلی در سراسر دنیا مکملها را بیمههای پایه پوشش نمیدهند و مهمتر از مکملها، غذا و ریزمغذیها هستند.