همشهری آنلاین - آرش نهاوندی: پروفسور هابرمن عصب شناس و دانشیار نوروبیولوژی و چشم پزشکی در دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد همچنین میگوید: دنیای مدرن سیستم و برنامه غذایی ما را بر هم زده چرا که میلیونها سال، انسانها زمانهای مشخصی برای خوردن و روزهداری (فستینگ) داشتند. اما امروزه، ما در طول روز مدام در حال خوردن هستیم. این متخصص همچنین با استناد به اینکه پیشتر ما از رژیم و برنامه غذایی متفاوتی تبعیت میکردیم بر این باور است که امروزه، انسان بدون برنامه غذایی خاصی مدام در طول روز در حال خوردن است. پروفسور هابرمن اینطور نتیجه گیری میکند که یکی از اصلی ترین راههای حفظ سلامت بدن کاهش ساعات پنجره غذایی از ۱۶ یا ۱۸ ساعت به ۸ تا ۱۰ ساعت است. او حتی معتقد است که سبک زندگی و تغذیه مدرن چرخه طبیعی برنامه ۲۴ ساعته ۸۰ درصد از ژنهای بدن را مختل کرده و تنها راه حفظ سلامت بدن بازگشت به سبک تغذیهای است که در آن انسانها ساعات مشخص غذا خوردن و فستینگ داشته باشند. در این مطلب به نکات مهمی که پروفسور هابرمن در پادکست خود درباره پنجره غذایی و اهمیت آن گفته اشاره میکنیم.
اگر میخواهید مزایای بهداشتی غذا خوردن را افزایش دهید باید ساعات روزه گرفتن را در اطراف و نزدیک به ساعات خواب و بیداری خود گسترش دهید. غذا خوردن خود را از ساعت ۱۰ آغاز کنید و خوردن را در ساعت ۶ بعد از ظهر متوقف کنید. به نظر من این برنامه غذایی بسیار دشواری برای کسی است که میخواهد زندگیاش به زندگی عادی شباهت داشته باشد. به نظر من این برنامه غذایی با سایر برنامه غذایی سازگار نیست. با این حال برای برخی از افراد رعایت چنین برنامه غذایی شاید مقدور باشد. شاید شما، دوستانتان یا اعضای خانوادهتان بتوانید یک صبحانه دیر هنگام رادر ساعت ۱۰ بخورید و سپس در ساعت ۲ بعد از ظهر یک ناهار دیر هنگام بخورید و شام را در حدود ساعت ۶ بعد از ظهر بخورید و با این فرض که حدود ۹:۳۰ یا ده شب میخوابید، این سیستم غذا خوردن و به نوعی روزه داری و که از ساعات اولیه صبح تا ساعت ۱۰ صبح آغاز میشود و از ۶ عصر تا ۱۰ شب مرحله دوم آن ادامه دارد و بین وعدههای غذایی هم چیزی خورده نمیشود میتواند تا حد زیادی عوارض مرتبط با وزن، چربی و عومل متابولیک را از بین ببرد.
تقریبا بسیاری از افراد پنجره غذایی خود را نادیده میگیرند. و تصورمیکنند که پنجره غذایی ۸ یا ۶ ساعته را به خود اختصاص دادهاند اما زمانی که اطلاعات مرتبط با برنامه غذایی آنها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت، متوجه شدند که پنجره غذایی آنها ۱ یا ۲ ساعت بیش از آنچیزی است که تصور میکردند. این نشان میدهد که افراد تقلب میکنند اما نه به شیوهای آشکار آنها امکان دارد بعد از شام نیز یک فنجان نوشیدنی با یک فنجان قهوه بخورند و از این طریق یک یا دو ساعت پنجره غذایی خود را افزایش دهند. بنابراین اگر شما میخواهید یک پنجره غذایی ۱۰ ساعته داشته باشید به احتمال زیاد باید یک پنجره ۸ ساعته را به خود اختصاص دهید تا با با چای و قهوه و نوشیدنیها و تنقلاتی که در خارج از پنجره غذایی میخورید، پنجره غذایی ۱۰ ساعته مد نظر خود را پر کنید.
هضم شدن غذا طی یک سری از عملکردهای سلولی انجام میگیرد که امکان دارد ۲۴ ساعت و حتی فراتر از آن طول بکشد به این معنا که اگر شما یک پنحره غذایی ۱۴ یا ۱۸ ساعته داشته باشید دچار مشکلات زیادی خواهید شد. اکنون اثبات شده که یک پنجره غذایی بیش از ۱۰ ساعته میتواند باعث گسترش یک سری از پروتئینهای ایجاد کننده التهاب در بدن شود. بنابراین دلیل بیمار شدن کبد زمانی که زیاد غذا میخورید این است که مارکرهای التهابی در بدن افزایش مییابند. بنابراین شما باید ساعات پنجره غذایی خود در طول روز را کاهش دهید تا بتوانید سلامت خود را حفظ کنید.
بیشتر بخوانید:
- ۱۵ ضرر رژیم فستینگ که ممکن است ندانید
- چند توصیه برای اینکه به رژیم فستینگ خود پایبند بمانید!