به گزارش همشهری آنلاین، شاید کمی عجیب بهنظر برسد، اما قبل از اینکه «موری یوهایی» فرزند یک زوج مهاجر ترک، نخستین کارخانه پفک جهان یا به قول خارجیها کارخانه «چیز دودلز» را در سال ۱۹۵۰ میلادی در محله برونکس نیویورک احداث کند، ساکنان خیابان نادری تهران با نام پفک آشنا بودند؛ البته پفکی که شیرین بود. یوهایی اسم محصول جدیدش را که از بلغور ذرت و با طعم پنیر درست میشد، «چیز دودلز» گذاشت.
سال ۱۹۶۵ کمپانی غول پیکر «بوردن» آمریکا امتیاز تولید این محصول را از یوهایی خرید تا پفک به محصولی جهانی تبدیل شود، اما «پفک نمکی» نامی است که «علی خسروشاهی» واردکننده و بنیانگذار نخستین کارخانه تولید پفک در ایران روی این محصول گذاشت و هنوز هم ایرانیها این خوراکی محبوب را به اسم «پفک نمکی» میشناسند. ماجرا از این قرار بود که خسروشاهی در یکی از سفرهایش به خارج از کشور، این خوراکی شور را در یکی از مغازهها چشید و به فکر عرضه آن در ایران افتاد. خسروشاهی اما برای انتخاب نام ایرانی برای «چیز دودلز» به خاطرات کودکیاش در خیابان نادری تهران رجوع کرد. خود او در اینباره گفته است: «در دوران کودکی با مادرم به قنادی مینا در ابتدای خیابان نادری میرفتیم. آنها یک شیرینی داشتند به نام پفک که خیلی مورد علاقه من بود. محصولی هم که قرار بود تولید شود خیلی پف داشت و چون محصولی شور بود، من تصمیم گرفتم که اسم آن را پفک نمکی بگذارم...»
تهرانی ها از چه زمانی پفک خور شدند؟

ماجرای علاقه ایرانیها و تهرانی ها به پفک به سالها پیش از ساخت این محصول در حوالی خیابان نادری تهران برمیگردد.

مطالب مرتبط
- ردهبندی تیمهای انگلیسی با بیشترین تعداد هوادار خلافکار
- شبکه ۱۴رژیم صهیونیستی: حماس تصمیم خود را گرفته و اسرائیل در حال دست و پا زدن است
- نتانیاهو: یک توافق بد با ایران از توافق نکردن بدتر است
- رانندگی شغلی که نسل زد نمیپذیرد اما زنان به اجبار میپذیرند
- میراث سیروس قایقران، بازوبند قدرت! (عکس)
- پوتین دستور اعزام فوری چند هواپیما به ایران را صادر کرد
- خداحافظی با «کنترل پنل» ویندوز
- اسماعیل کارتال به گولسیانی اجازه رکوردشکنی در پرسپولیس را میدهد؟