پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : 
مطالعه جدیدی نشان داده افزودن بیش از حد نمک به غذا نهفقط برای سلامت جسمانی مضر است، بلکه میتواند تأثیر منفی قابلتوجهی بر سلامت روان نیز بگذارد. طبق نتایج این تحقیق، ارتباط مستقیمی بین مصرف بیشتر نمک و افزایش خطر ابتلا به افسردگی و اضطراب وجود دارد.
پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی سینجیانگ چین در این مطالعه که بیش از 439 هزار بزرگسال بریتانیایی را طی 12 سال بررسی کرد، شرکتکنندگان را براساس میزان افزودن نمک به غذا دستهبندی کردهاند.
به گفته آنها افرادی که «همیشه» به غذای خود نمک اضافه میکردند، در مقایسه با افرادی که «هرگز یا بهندرت» این کار را میکردند، 37 درصد بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی و 27 درصد بیشتر در معرض اضطراب قرار داشتند. همچنین کسانی که «گاهی» یا «معمولاً» این کار را میکردند، با افزایش خطر 5 تا 16 درصدی مواجه بودند.
تأثیر نمک بر پیری بیولوژیکی
نکته جالب دیگر در این پژوهش بررسی نقش افزودن نمک و «پیری بیولوژیکی» است.
محققان میگویند مصرف بیشتر نمک با افزایش شتاب روند پیری بیولوژیکی مرتبط است؛ عاملی که بهنوبه خود میتواند احتمال بروز اختلالات روانی را افزایش دهد. آنها از 2 شاخص پیشرفته به نامهای KDM-BA و PhenoAge برای اندازهگیری این نوع پیری استفاده کردند و نتایج نشان دادند پیری شتابگرفته نقش واسطهای درباره مصرف نمک و بروز افسردگی و اضطراب دارد.
افسردگی و اضطراب از شایعترین اختلالات روانی در جهان محسوب میشوند که بهترتیب بیش از 280 و 301 میلیون نفر را تحتتأثیر قرار میدهند و از دلایل اصلی ناتوانی در سطح جهانی هستند.
این یافتهها برای نخستین بار نشان میدهند افزودن نمک به غذا، نهفقط برای قلب و کلیهها مضر است، بلکه میتواند مستقیم و غیرمستقیم بر سلامت روان نیز اثر بگذارد. پژوهشگران تأکید کردهاند کنترل مصرف نمک میتواند یکی از راهکارهای ساده ولی مؤثر در پیشگیری از اختلالات روانی باشد.
منبع: دیجیاتو