تولد نخستین نوزاد حاصل از لقاح آزمایشگاهی با کنترل رباتیک

 تولد نخستین نوزاد حاصل از لقاح آزمایشگاهی با کنترل رباتیک

  به گفته‌ی پژوهشگران، نخستین نوزاد جهان که با استفاده از لقاح آزمایشگاهی تحت کنترل ربات متولد شده، به دنیا آمده است.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

به گفته‌ی پژوهشگران، نخستین نوزاد جهان که با استفاده از لقاح آزمایشگاهی تحت کنترل ربات متولد شده، به دنیا آمده است.
به گزارش انتخاب و به نقل از مدیسن نت؛ این نوزاد پسر، از مادری ۴۰ ساله در شهر گوادالاخارا در مکزیک متولد شده است. این مادر پیش‌تر یک بار لقاح آزمایشگاهی (IVF) انجام داده بود که تنها منجر به تولید یک تخمک بالغ شده و هیچ‌گونه جنینی حاصل نشده بود.

این نوزاد با استفاده از نسخه‌ای کاملاً خودکار و کنترل‌شده با فناوری دیجیتال از روش لقاح آزمایشگاهی به نام «تزریق داخل‌سیتوپلاسمی اسپرم» یا ICSI به وجود آمده است.
در این فرآیند، اپراتورهای دورکار در گوادالاخارا و نیویورک (در فاصله‌ی ۲۳۰۰ مایلی از یکدیگر)، سیستم خودکار را کنترل کردند؛ سیستمی که انتخاب اسپرم، آماده‌سازی آن و تزریقش به تخمک را به‌طور دقیق انجام داد.

در روش ICSI، تکنسین‌های ماهر آزمایشگاه، یک اسپرم را به‌صورت دستی مستقیماً به درون یک تخمک تزریق می‌کنند تا احتمالاً جنینی تشکیل شود که بتوان آن را در رحم مادر قرار داد.
به گفته‌ی پژوهشگران، این فرآیند شامل ۲۳ مرحله‌ی دقیق و دشوار است و نتیجه‌ی آن بسته به مهارت تکنسین‌ها می‌تواند متفاوت باشد.

برای بهبود این روند، یک تیم تحقیقاتی یک ایستگاه کاری خودکار طراحی کرده‌اند که این مراحل را تحت کنترل هوش مصنوعی یا کنترل دیجیتال از راه دور اجرا می‌کند.
به گفته‌ی دکتر خراردو مندیزابال روئیز، مدیر آزمایشگاه ادراک محاسباتی در دانشگاه گوادالاخارا و پژوهشگر اصلی این مطالعه، «با استفاده از هوش مصنوعی، این سیستم به‌طور خودکار اسپرم را انتخاب می‌کند و با استفاده از لیزر، بخش میانی آن را برای تزریق بی‌حرکت می‌سازد — این فرآیند دقیق و سریع با سطحی از دقت انجام می‌شود که فراتر از توانایی انسان است.»

در این مطالعه، پنج تخمک به سیستم خودکار ICSI اختصاص داده شد و سه تخمک نیز به‌صورت دستی توسط تکنسین‌های انسانی با روش استاندارد بارور شدند.
تخمک‌ها از اهداکننده‌ای ۲۳ ساله و اسپرم‌ها از شریک ۴۳ ساله‌ی مادر دریافت شده بودند.

در نهایت، چهار تخمک از پنج تخمک تزریق‌شده توسط سیستم خودکار، بارور شدند، در حالی که هر سه تخمک در گروه روش استاندارد نیز بارور شدند.
یکی از جنین‌های با کیفیت بالا که با سیستم خودکار بارور شده بود، در رحم مادر قرار گرفت؛ او باردار شد و نوزادی پسر و سالم به دنیا آورد.

به گفته‌ی ژاک کوهن، جنین‌شناس از مؤسسه‌ی Conceivable Life Sciences در نیویورک،«این سیستم یک راهکار تحول‌آفرین است که دقت را افزایش می‌دهد، کارایی را بهبود می‌بخشد و نتایجی پایدار و یکنواخت را تضمین می‌کند.»

شرکت Conceivable Life Sciences این سیستم خودکار را طراحی کرده و هزینه‌ی این کارآزمایی بالینی را تأمین کرده است.

پژوهشگران گزارش داده‌اند که کل فرآیند باروری خودکار، به‌طور میانگین حدود ۱۰ دقیقه برای هر تخمک زمان برده که اندکی بیشتر از روش دستی معمولی ICSI است.

مندیزابال روئیز اظهار داشت: «ما انتظار داریم با اصلاح و بهینه‌سازی فرآیند، زمان انجام آن را به‌شکل چشم‌گیری کاهش دهیم.»

در مرحله‌ی بعد، پژوهشگران قصد دارند با اجرای یک کارآزمایی بالینی گسترده‌تر، عملکرد و اثربخشی این سیستم را به‌صورت جامع‌تری ارزیابی کنند.

برچسب
 

 منبع خبر