بازگشت فضانوردان به پیادهروی فضایی

فضانوردان ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) سال ۲۰۲۵ را با بازگشت به پیادهروی فضایی برونناوی بعد از شش ماه توقف، از ایستگاه فضایی بینالمللی آغاز کردند.

به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ناسا اسپیس فلایت، پیادهرویهای فضایی برونناوی در سال ۲۰۲۴ به دلیل مشکلات مربوط به لباسهای قدیمی فضانوردان متوقف شد. آخرین راهپیمایی فضایی برونناوی در این ایستگا فضایی توسط تریسی دایسون و مایک بارات فضانورد وابسته به اداره کل ملی هوانوردی و فضای آمریکا (ناسا) بود که در ۲۴ ژوئن ۲۰۲۴ (۴ تیر ۱۴۰۲) از ایستگاه خارج شدند. با این حال، کمی بیش از نیم ساعت پس از این پیادهروی، به دایسون و بارت دستور داده شد به دلیل نشت آب در لباس فضایی دایسون، به ایستگاه برگردند.
نیک هاگ و سونی ویلیامز از بخش متعلق به آمریکای ایستگاه بینالمللی فضایی روز ۱۶ ژانویه ساعت ۱۲:۵۸ (ساعت ۱۶:۲۸، پنجشنبه ۲۷ دی به وقت تهران) دقیقه به وقت هماهنگ جهانی (UTC) از ایستگاه بینالمللی فضایی خارج شدند و سه دقیقه بعد لباسهای آنها به قدرت باتری تبدیل شد و به این شکل پیادهروی رسمی را آغاز کردند.
اولین وظیفه اصلی این دو فضانورد، جایگزینی یک مجموعه ژیروسکوپ خراب با یک نمونه جدید بود. دو مجموعه ژیروسکوپ سرعت (RGA) روی برد اطلاعات مورد نیاز را به پردازشگر داده سیستم ناوبری میدهند. هیگ و ویلیامز با موفقیت عملیات برداشتن ژیروسکوپ و تعویض را انجام دادند. ژیروسکوپ قدیمی اکنون برای بازگشت احتمالی به زمین در یک کیسه است. این دو فضانورد وظایف دیگری نیز دا
همچنین قرار است دو فضانورد دیگر به نامهای دان پتیت و بوچ ویلمور، دومین راهپیمایی فضایی را نیز انجام دهند. ویلیامز و ویلمور در ژوئن ۲۰۲۴ با فضاپیمای مشکل دار استارلاینر بوئینگ به ایستگاه فضایی بین المللی پرتاب شدند و در مدار پایین زمین برای یک سواری گیر کردهاند. این فضانوردان قرار است در ماه مارس ۲۰۲۵ (اسفند ۱۴۰۳) به زمین بازگردند.
ایستگاه فضایی بینالمللی، در مدار نزدیک زمین و در ارتفاع ۳۳۰ تا ۴۳۵ کیلومتری از سطح زمین در حرکت است. این ایستگاه هر ۹۳ دقیقه یک مرتبه به دور کره ما میچرخد و در ماه چند بار بر فراز ایران حرکت میکند.
این ایستگاه فضایی با مشارکت بیش از ۱۵ کشور ساخته شده و بیشتر بخشهای اصلی آن به پایان رسیده؛ اما قرار است تا پایان دهه کنونی میلادی چند بخش دیگر به آن افزوده شود. ایستگاه فضایی بینالمللی پس از تکمیل ۴۵۰ تُن وزن و ۱۲۰۰ مترمکعب فضای کار، پژوهش و زندگی برای فضانوردان خواهد داشت.





مطالب مرتبط
- لیست بهترین آموزشگاه های کامپیوتر در تهران
- پست عجیب و جالبِ رضا عطاران در روز تولدش جلبتوجه کرد!
- ویتکاف: ایران اورانیوم مورد نیاز را از آمریکا بخرد
- عباس خان مختاری، بازیگر پیشکسوت سینمای ایران درگذشت
- سهمیه سوخت به کارت بانکی منتقل میشود؛ قیمت و سهمیه بنزین تغییر میکند؟
- پایان کار تیم قایقرانی ایران در آسیا با یک طلا، دو نقره و دو برنز
- مدرسه انقلاب، حاصل فعالیت گروهی دانش آموزان است
- دمای هوای خراسان رضوی به ۴۰ درجه می رسد