به گزارش تجارت نیوز، بر اساس دادههای سازمان هواشناسی طی هفت روز گذشته منتهی به ۲۲ اردیبهشتماه بهطور میانگین ۱.۱ میلیمتر بارش دریافت شده که این میزان در بلندمدت ۳.۷ میلیمتر است بنابراین ۷۰.۲ – درصد بارش کمتری در این بازه زمانی دریافت شده است.
از ابتدای ماه جاری منتهی به ۲۲ اردیبهشتماه بهطور میانگین ۷.۴ میلیمتر بارش ثبت شده، در حالی که میزان آن در بلندمدت ۱۵.۹ میلیمتر است. در نتیجه بارش نسبت به بلند مدت ۵۳.۵ – درصد کاهش یافته است.
از ابتدای فصل جاری منتهی به ۲۲ اردیبهشتماه در کشور بهطور میانگین ۳۳.۹ میلیمتر بارش دریافت شده که نسبت به بارش ۵۲.۲ میلیمتری بلندمدت ۳۵- درصد کاهش یافته است.
از ابتدای سال جاری تا ۲۲ اردیبهشتماه بهطور میانگین ۱۲۸.۲ میلیمتر بارش در کشور ثبت شده که نسبت به میانگین بلندمدت با مقدار ۲۱۴.۲ میلیمتر با کاهش ۳۹.۹ – درصدی بارش روبرو بوده است.
جدول اطلاعات پهنهای بارش استانها از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه سال گذشته) نشان میدهد تنها استانهای زنجان، گیلان و مازندران نسبت به دوره بلندمدت بارش بیشتری دریافت کردهاند که این میزان در مازندران ۲۲.۴، گیلان ۱۷.۱ و زنجان ۱۶.۹ درصد نسبت به بلند مدت افزایش داشته است.
بارندگی در سایر استانها کمتر از حد نرمال بوده است و در این زمینه هرمزگان بدترین وضعیت را تجربه میکند چراکه ۷۵.۳ درصد کمتر از حد نرمال طی سال آبی جاری بارش دریافت کرده است. سیستان و بلوچستان نیز از جمله استانهای کم بارشی است که با اختلاف کمی از هرمزگان، کاهش ۷۴.۷ درصدی بارش را داشته است.
استان تهران نیز از جمله استانهایی است که با کمبارشی روبرو بوده است. در حالی که میانگین بارش تهران در بلند مدت ۲۴۳.۵ میلیمتر است ولی در سال آبی جاری تنها بهطور میانگین ۱۱۹.۲ میلیمتر بارش دریافت کرده است که نشاندهنده کاهش ۵۱ درصدی بارش در این استان است.
منبع: ایسنا