به گزارش تجارت نیوز، بررسی صورتهای مالی منتشرشده در سامانه کدال نشان میدهد، درآمد عملیاتی گروه دارویی برکت در ۹ ماهه منتهی به آذر ۱۴۰۳ با جهشی قابل توجه به 18 میلیارد و 200 میلیون تومان رسیده، در حالی که این رقم طی مدت مشابه سال قبل، تنها 150 میلیون تومان بوده است.
اما اگرچه ممکن است این افزایش چشمگیر، در نگاه اول، ناشی از عملکرد عملیاتی یا بهبود وضعیت سرمایهگذاری برکت به نظر برسد، اما واقعیت آن است که این رقم از محل فروش سرمایهگذاریها حاصل شده است؛ درآمدی که ماهیت موقتی دارد و نمیتواند مبنای پایداری برای سودآوری شرکت باشد.
ثبت منفیترین عملکرد برکت در ۵ سال گذشته
برکت در پایان این دوره 9 ماهه، با وجود درآمد اسمی بالا، زیانی بیشتر از 54 میلیارد تومان ثبت کرده است. این در حالیست که شرکت در سال مالی قبل، با درآمدی بهمراتب کمتر، توانسته بود سود خالصی بیش از 418 میلیارد تومان شناسایی کند.
سقوط برکت از سود به زیان در عرض یک سال، بیانگر ضعف جدی در کنترل هزینهها و کاهش بهرهوری عملیات تولیدی است.
سهم هزینهها در تضعیف سودآوری برکت
بررسی جزئیات هزینههای عملیاتی نیز نشان میدهد، بخش بزرگی از منابع شرکت دارویی برکت، صرف هزینههای جاری شده است. تنها هزینه حقوق و دستمزد در این دوره بیش از 30 میلیارد تومان بوده و سایر اقلام مانند استهلاک، اجاره و هزینههای اداری نیز به شکل محسوسی بالا هستند.
مجموع هزینههای عملیاتی برکت در این دوره به رقم 46 میلیارد تومان رسیده که بهتنهایی بیشتر از کل درآمد عملیاتی شرکت است. به این ترتیب گروه مالی برکت در 9 ماهه منتهی به آذر سال 1403 متحمل زیان عملیاتی 28 میلیارد تومانی شده است.
حرکت برکت به سمت فروش سرمایهگذاریها برای جبران کسری نقدینگی، زنگ خطری جدی برای آینده برکت محسوب میشود. در نبود درآمد پایدار از محل سرمایهگذاری روی شرکتهای دارویی، فروش داراییهای سرمایهای به مثابه مصرف بنزین از باک ذخیره است و شرکت را در بلندمدت با بحران ساختاری مواجه میکند.
از طرفی این میزان هزینه برای حقوق و دستمزد، شرکت را زیانده کرده است و حالا باید دید مسیر پیش روی برکت تغییر میکند یا خیر؟
علامت سوال بزرگ برای سهامدار اصلی برکت
شرکت گروه دارویی برکت به عنوان یکی از بازوهای اقتصادی مهم ستاد اجرایی فرمان امام، با عملکرد مالی ۹ ماهه خود در سال ۱۴۰۳ نهتنها انتظارات را برآورده نکرده، بلکه بیشترین زیان عملیاتی و خالص خود را طی چند سال اخیر ثبت کرده است.
ادامه این روند میتواند تبعات جدی برای سهامداران بهویژه سهامدار عمده (ستاد اجرایی فرمان امام) بهدنبال داشته باشد و نیازمند بازنگری جدی در راهبردهای عملیاتی و مدیریتی شرکت است.
گزارشهای بیشتر را در صفحه بازار سرمایه بخوانید.