به گزارش تجارت نیوز، رئیس جهانی تحقیقات کلان «نومورا» اظهار کرد: جهان به شدت تحت تاثیر استثناگرایی اقتصادی آمریکا قرار گرفته است و اگر این روایت واقعا در حال تغییر باشد، جریانهای مالی میتوانند بهطور قابل توجهی تغییر کنند.
این تحلیلگران خاطرنشان کردند که از سال ۲۰۱۰، سرمایهگذاران خارجی ۳.۳ تریلیون دلار سهام آمریکا خریداری کردهاند و کل داراییهای آنان حدود ۱۶.۵ تریلیون دلار یا ۱۷.۸ درصد از بازار سهام آمریکا رسیده است.
«نومورا»، ۴۶ بازار توسعهیافته و نوظهور غیرآمریکایی را با استفاده از ۲۴ معیار در پنج حوزه کلیدی ارزیابی کرد که شامل نقدینگی/کارایی بازار، مبانی اقتصادی/مالی، حاکمیت و مقررات، ریسک و ثبات و اهمیت برای بازارها/اقتصاد جهانی است.
تحلیلگران نوشتند: بر اساس چارچوب ما، به نظر میرسد، در صورتی که سرمایهگذاران از آمریکا فاصله بگیرند، هند (در بازارهای نوظهور) و ژاپن (در بازارهای توسعهیافته) در بهترین موقعیت برای جذب این جریانهای تخصیص مجدد قرار دارند.
در حالی که چین از نظر فنی در مدل «نومورا» بالاترین رتبه را دارد اما تحلیلگران هشدار دادند که این امتیاز به دلیل خطرات ژئوپلیتیکی و دادههای ناقص با هشداری قابلتوجه همراه است.
نومورا نوشت: اگر (این به وضوح یک اگر بزرگ است) روابط آمریکا و چین بهطور معناداری بهبود یابد، ما فکر میکنیم چین میتواند بهطور بالقوه جریانهای سرمایه بیسابقهای را تجربه کند.
در مقابل، هند و ژاپن، دارای ویژگیهای حیاتی برای جذب جریانهای سرمایه قابلتوجه، یعنی عمق (نقدینگی) و وسعت (گزینههای سرمایهگذاری متنوع در سراسر جهان گسترده سهام فهرست شده خود هستند.
پایگاه خبری اینوستینگ گزارش کرد، گفته میشود این ویژگیها، آنها را از بسیاری کشورهای دیگر متمایز میکند و نشان میدهد که برای مدیریت جریانهای بزرگ سرمایه از سرمایهگذاران جهانی که از بازارهای آمریکا فاصله میگیرند، مجهزتر هستند.
منبع: ایسنا