باید برای صنایع امنیت ساختاری و اقتصادی ایجاد کرد / کمیته «سرمایه‌گذاری برای تولید و رفع موانع» کمیسیون صنایع ۶۰ صنعت پیشران کشور را رصد می‌کند

باید برای صنایع امنیت ساختاری و اقتصادی ایجاد کرد / کمیته «سرمایه‌گذاری برای تولید و رفع موانع» کمیسیون صنایع ۶۰ صنعت پیشران کشور را رصد می‌کند

 رئیس کمیته سرمایه‌گذاری برای تولید و رفع موانع، کمیسیون صنایع و معادن تاکید کرد: باید شرایطی برای فعالیت هلدینگ‌ها فراهم کنیم تا به عنوان مجتمع‌های مادر، به بهترین شکل ممکن عمل کنند. یکی از شرایطی که باید ایجاد کنیم، امنیت است. این امنیت باید هم به لحاظ ساختاری و هم به لحاظ اقتصادی و هم در تأمین مالی و نقدینگی فراهم شود.

به گزارش تجارت نیوز، حسنعلی محمدی، نماینده فسا و دبیر کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز درباره شعار سال 1404 و اقدامات کمیسیون متبوعش در این خصوص گفت: با توجه به اینکه شعار سال به نام سرمایه‌گذاری برای تولید نامگذاری شده است، در همین راستا در کمیسیون صنایع و معادن، کمیته‌ای تحت عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید و رفع موانع» راه‌اندازی شده است.

هدف کمیته «سرمایه‌گذاری برای تولید و رفع موانع» این است که مشکلات صنایع پیشران برطرف شود

رئیس کمیته سرمایه‌گذاری برای تولید و رفع موانع، کمیسیون صنایع و معادن در ادامه درباره برنامه این کمیته برای تسهیل امور در راستای پیشبرد اهداف شعار سال عنوان کرد: قرار است در این کمیته حدود ۶۰ صنعت پیشران کشور را بررسی کنیم. هدف ما این است که این هلدینگ‌های اقتصادی و صنایع پیشران بتوانند مشکلات خود را با هم‌افزایی که ایجاد می‌کنیم، برطرف کنند تا بتوانند در ایجاد زنجیره‌ها وظایف خود را انجام دهند.

صنایع باید روی طرح آمایش سرزمینی و کامل کردن زنجیره‌های خود متمرکز شوند

محمدی در ادامه با توصیه به هلدینگ‌ها و صنایع پیشران تاکید کرد: در همین راستا، از عزیزان دعوت می‌کنم که روی بحث طرح آمایش سرزمینی و کامل کردن زنجیره‌های خود متمرکز شوند.

صنایع پیشران باید در اقصی نقاط کشور فعال باشند تا همه مردم بتوانند از فعالیت‌های آنها بهره‌مند شوند

او در ادامه توضیح داد: با چنین اقداماتی صنایع پیشران کشور خواهند توانست به این سوال پاسخ دهند که آمایش سرزمینی به چه صورت می‌تواند به آنها کمک کند. این صنایع باید در اقصی نقاط کشور فعال باشند تا همه مردم بتوانند از این فعالیت‌ها بهره‌مند شوند؛ هم در زمینه اقتصادی، هم در زمینه تولید و هم در زمینه اشتغال.

صنایع در جریان ساخت زنجیره مسائل محیط زیستی را رعایت کنند

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس همچنین با تاکید بر اهمیت حفظ محیط زیست در توسعه صنعتی کشور، عنوان کرد: صنایع باید توجه داشته باشند در جریان پیشرفت، توسعه و ساخت کامل زنجیره‌های خود به لحاظ زیست‌محیطی، مناطقی که هدف قرار داده‌اند و در آنها فعالیت می‌کنند، با مشکل مواجه نشوند.

هلدینگ‌ها و بنگاه‌های مادر نقش اساسی را در حوزه تولید ایفا می‌کنند / باید استراتژی صنعتی دقیقی بر اساس طرح آمایش سرزمینی و زنجیره‌های تولید در کشور شکل گیرد

رئيس کمیته سرمایه‌گذاری برای تولید و رفع موانع در ادامه با تاکید بر این موضوع که قطعاً هلدینگ‌ها و بنگاه‌های مادر نقش اساسی را در حوزه تولید ایفا می‌کنند، افزود: در نشست‌های تخصصی موارد را به شور و مشورت این صنایع می‌گذاریم تا بتوانیم یک استراتژی صنعتی دقیق بر اساس طرح آمایش سرزمینی و زنجیره‌های تولید در کشور شکل دهیم.

باید برای صنایع امنیت ساختاری و اقتصادی ایجاد کرد

محمدی تاکید کرد: باید شرایطی برای فعالیت هلدینگ‌ها فراهم کنیم تا به عنوان مجتمع‌های مادر، به بهترین شکل ممکن عمل کنند. یکی از شرایطی که باید ایجاد کنیم، امنیت است. این امنیت باید هم به لحاظ ساختاری و هم به لحاظ اقتصادی و هم در تأمین مالی و نقدینگی فراهم شود.

هر چه ساختارها کوتاهتر باشد، هلدینگ‌ها و بنگاه‌های مادر پویاتر خواهند بود

او در ادامه با تاکید بر لزوم کوتاه شدن ساختارها و بروکراسی برای صنایع بزرگ گفت: موضوع دیگر بحث ساختارهاست که هر چه کوتاهتر باشد می‌تواند در پویاتر بودن این هلدینگ‌ها و بنگاه‌های مادر تاثیر بسزایی داشته باشد. این ساختارها موجب شکل‌گیری برخی امور و تعارض منافع می‌شوند و کار را پیچیده می‌کنند.

باید به مشارکت با غول‌های اقتصادی دنیا فکر کرد / زمینه انتقال تکنولوژی و استفاده از دستگاه‌ها و پیشرفت‌های بین‌المللی فراهم شود

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در ادامه توضیح داد: موضوع دیگر فراهم کردن زمینه انتقال تکنولوژی و استفاده از دستگاه‌ها و پیشرفت‌هایی است که در سطح دنیا به وجود آمده و می‌تواند صنایع و بنگاه‌ها را در زمینه تولیدات مختلف به‌روز کند.

این نماینده مجلس با اشاره به فراهم بودن تبادلات اقتصادی و صادرات در عرصه‌ بین‌الملل، عنوان کرد: حتی می‌توان گام را فراتر گذاشت و به مشارکت با غول‌های اقتصادی دنیا فکر کرد تا محصولات خود را در حوزه‌های مختلف، به منطقه خاورمیانه، قفقاز و اوراسیا، عرضه کنیم. ما معاهدات و توافقات لازم را انجام داده‌ایم و این فرصت‌هایی است که می‌توانیم برای این بنگاه‌ها و صنایع مادر فراهم کنیم تا حوزه فعالیت خود را روز به روز گسترده‌تر کنند.

امنیت روانی مدیران به شکل‌گیری ثبات ساختاری در صنایع کمک می‌کند

او با تاکید بر اینکه امنیت روانی مدیران هم یکی از گزینه‌های مهم است، گفت: وقتی مدیر توانمند و پویا است، الزامی ندارد که ما نسبت به تغییرات، به‌خصوص در حوزه صنایع و جاهایی که تخصصی هستند، اقدام کنیم. میزان بهره‌وری و رشد و نمو آنها بر اساس شاخص‌هایی که برای مدیران در صنایع متصور است، می‌تواند به ثبات کمک کند.

باید حامی مدیران صنایع و هلدینگ‌ها بود / دستگاه‌های نظارتی وظیفه خود را درخصوص بداخلاقی‌ها و تخریب‌ها انجام می‌دهند

محمدی در ادامه با اشاره به تخریب‌هایی که از طرف برخی چهره‌ها و گروه‌های سیاسی نسبت به مدیران صورت می‌گیرد، عنوان کرد: در این حوزه بداخلاقی‌هایی وجود دارد که دستگاه‌های نظارتی به نحو احسن درخصوص آن انجام وظیفه می‌کنند. باید به مدیران این دستگاه‌ها کمک کرد و حامی آنها بود.

مدیران صنایع باید از حاشیه‌ها دور باشند / مدیران باید در سیستم خود پیوست‌های فرهنگی داشته باشند

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در ادامه افزود: همچنین، مدیران باید از حاشیه‌ها به دور باشند و نیاز است که پیوست‌های فرهنگی در سیستم خود داشته باشند. باید مسائل را روشن و از طریق رسانه‌ها بیان کنند تا مورد قبول واقع شوند.

رسالت صنایع مهم‌تر از مصلحت‌اندیشی‌ها است

او درباره راهکارهای موجود برای ایجاد امنیت روانی و آرامش ذهنی مدیران و کارکنان در صنایع و بنگاه‌های مادر توضیح داد: راهکار این است که مدیران ارشد در زمینه‌های مختلف روشنگری و از مواردی که حواشی ایجاد می‌کند، پرهیز کنند. زیرا رسالت آنها بسیار مهم‌تر از مصلحت‌اندیشی روی یک سری مسائل است. اولین چیزی که باید برای آنها مهم باشد، هدف نهایی سازمان است که به آن برسند.

 

 منبع خبر