به گزارش تجارت نیوز، یک اقتصاددان عقیده دارد که چرخه تامین مالی سمی دولت در صورت عدم اصلاح ساختار حکمرانی ادامه خواهد داشت به کژکارکردی اقتصاد ایران منتهی خواهد شد.
وحید محمودی، اقتصاددان:
- چرا قوه مجریه بازمهندسی در ساختارهای خودش را در دستور کار قرار نمیدهد؟ چرا دولت اینقدر بزرگ و فربه است؟ چطور ما میتوانیم با این ساختار کهنه و پوسیده چشمانداز 20 ساله را محقق کنیم؟
- ما باید بدانیم که دیگر زمان نداریم. هر آنچه داشتیم خوردیم و از همه ظرفیتهایمان استفاده کردیم. دیگر کفگیر به ته دیگ رسیده است. این نوع حکمرانی و شیوه اداره امور باعث میشود که ما بیشتر به سمت قهقرا حرکت کنیم.
- وقتی دولت کسری بودجه 600 میلیاردی در پایان سال دارد به این معناست که باید این کسری بودجه را جبران کند. دولت نمیتواند که حقوق کارمندان و هزینه جاری را تامین نکند. دولت برای جبران این کسری بودجه از روشهای نامتعارف تامین مالی میکند.
- من به این نوع تامین مالی میگویم: سمی. این نوع تامین مالی دولت سمی است و اقتصاد بخش عمومی را تحت تاثیر قرار میدهد. وقتی تامین مالی سمی میشود تورم سال آینده بیشتر خواهد شد و این چرخه ادامه دارد. بنابراین باید تغییر اساسی در این مدل حکمرانی ایجاد شود. علاوه براین باید روابط با دنیا برقرار شود تا بتوانیم با گفتگو و حضور منافع ملی در سطح بینالمللی را تضمین کنیم.
سیاست خارجی امر مقدسی نیست
- دوستان باید بپذیرند که سیاست خارجی هیچ امر مقدسی نیست. سیاست خارجی میدانی است. ما باید بازی کنیم و تحول در سیاست خارجی داشته باشیم. اگر ما نتوانیم با مثلث قدرت دنیا رابطهای مبتنی بر عقلانیت ایجاد کنیم، نمیتوانیم مسائل را حل و فصل کنیم. اینها چالشهای اساسی است که ما با آنها مواجهه هستیم.
متن و ویدیو کامل گفتگو با وحید محمودی را اینجا بخوانید.