تاثیر رتبه کنکور و دهک های بالای درآمدی

بیش از نیمی از رتبههای برتر کنکور متعلق به دو دهک بالای درآمدی است که نشاندهنده نابرابری در دسترسی به امکانات آموزشی و تأثیر آن بر نتایج میباشد.

به گفته عاملی دبیر سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۹۹، دهکهای ۹ و ۱۰ جامعه ۷۵.۴ درصد از ۳۰۰۰ رتبه برتر کنکور را به خود اختصاص داده بودند.
این آمار در آزمون سال ۱۴۰۲ به ۵۲.۱ درصد کاهش یافته است. این کاهش نشاندهنده بهبود نسبی در توزیع رتبههای برتر کنکور بین دهکهای مختلف اقتصادی است.
با این حال، همچنان بیش از نیمی از رتبههای برتر کنکور متعلق به دو دهک بالای درآمدی است که نشاندهنده نابرابری در دسترسی به امکانات آموزشی و تأثیر آن بر نتایج کنکور میباشد.
این نابرابریها میتواند ناشی از تفاوت در دسترسی به منابع آموزشی، کیفیت مدارس و توانایی مالی خانوادهها برای استفاده از کلاسهای کنکور و معلمان خصوصی باشد. برای کاهش این فاصله، نیاز به برنامهریزیهای جامع در زمینه عدالت آموزشی و افزایش دسترسی دهکهای پایینتر به امکانات آموزشی باکیفیت وجود دارد.





مطالب مرتبط
- چرا نام این خیابان تیردوقلو شد؟
- طاقچه قدیمی خانه مرجانه گلچین با دیوار کوب های سنتی و طرح اصیل ایرانی و گل های شمعدونی +عکس/ شیک، اصیل، زیبا
- اشتباهات رایج در مصرف غذاهای سالم
- توافق با آمریکا به نفع ایران است/ احتمال درگیری نظامی غیرقابل انکار است
- (ویدئو) واکنش متفاوت ستاره سادات قطبی به حملات ایران به اسرائیل با رباعی از سعید ابوالخیر/ ای حیدر شهسوار وقت مدد است
- حسن ریوندی: الان نمره حذف شده و تبدیل به صدآفرین، آفرین، گوگولی و جیگلی شده؛ زمان ما ناظم دم مدرسه سبیلهای دخترها رو میشمُرد😂+ویدیو
- تمرینات سخت و طاقت فرسای ورزشی ساعد سهیلی همسر گلوریا هاردی در باشگاه +فیلم/ درس زندگی آقای بازیگر برای پسرش هامون
- پیشبینی جسورانه آرتور هیز: بیت کوین در مسیر ۱ میلیون دلاری شدن است