با این وضعیت اقتصاد ایران نمیتواند دوام بیاورد

بیش از ۸۰ درصد اقتصاد ایران در دست دولت قرار دارد و کارشناسان علت کژکارکردی اقتصاد کشور را همین اقتصاد دولتی میدانند. حال سئوال اینجاست که اقتصاد دولتی در ایران تا کجا میتواند پیش برود؟

یک اقتصاددان عقیده دارد اقتصاد ایران آبستن فروپاشی است.
محمدقلی یوسفی، اقتصاددان:
- نه، به هیچ عنوان و من این را قاطعانه میگویم. همین الان هم اقتصاد ایران در حال ورشکستگی است. با این وضعیت اقتصاد ایران نمی تواند دوام بیاورد. مشکل اقتصاد ایران این نیست که مردم اراده ندارند، کار و تلاش نمیکنند یا تحریمها هست.
- اینها میتواند تأثیر داشته باشد ولی مشکل ما سیستم اقتصادی مختلط است که هم دولت دخالت میکند و هم برخی بخش خصوصی هستند. ما چنین وضعیتی را نداریم که دولت در تمام عرصهها مداخله میکند.
- ببینید وقتی که دولت نرخ ارز و نرخ سود بانکی و قیمتها و دستمزد را تعیین میکند، به اقتصاد علامت غلط میدهد و بحران ایجاد میکند. نتیجه این میشود که منابع به درستی تخصیص پیدا نکرده و کشور با مشکل مواجه میشود.
- فروپاشی اقتصادی که اصولی ندارد. هر وقت که یک نظامی با بحرانهای متعددی مواجه میشود و اینها را در ابتدا که میتوانست راحتتر حل کند، حل نکرده و مرتب تشدید میشوند، به جایی میرسد که یک مرتبه فروپاشی صورت میگیرد.
- بنابراین، فکر نکنید که مثلاً فروپاشی اول اعلام خطر میکند که من دارم میآیم. چنین نیست و حادثهها بدون اطلاع شما اتفاق میافتد. اقتصاد ایران، آبستن این موضوع است.
متن و ویدیو کامل گفتگو با محمدقلی یوسفی را اینجا بخوانید.





مطالب مرتبط
- سودابه بیضایی بازیگر نقش آنیه در طوبی: همه تلاشم را کردم تا مخاطب آنیه را در ذهنش بپذیرد
- سورپرایز تولد خفن سوگل طهماسبی برای تولد دوستش!
- (فیلم) اجرای فوق العاده احساسی و ناب آهنگ معروف توسط پسر نابینای کُرد لب پنجره خانهشان / من می ترسیدم ولی به خاطرت پریدم ...
- (فیلم) شوخی جالب و کمتر دیده شده از حضرت امام (ره) در یک مراسم رسمی: ممکن است همین الان اینجا یک بمبی بترکد و ...
- عکس فیکِ همای پایتخت در تولد محسن ابراهیمزاده، گریم المیرا دهقانی ثریای جان سخت در یک تئاتر، احلام سریال غربت و ...
- راز عجیب موفقیت استیو جابز، بیل گیتس و زاکربرگ از نگاه دانشمندان
- کارگر از نگاه مقام معظم رهبری | بیت الغزل آیت الله خامنهای درباره ارتقای جایگاه کارگران
- امین حیایی؛ توازن در خلق نقشهای کمدی و جدی