طرح ترامپ برای فلسطینیها چه بود؟

اخیرا ترامپ در اظهارات برای حل مشکلات موجود در غزه خواستار تخلیه کامل این منطقه و اسکان فلسطینیها در کشورهای عربی همسایه شد.

وزیران خارجه عراق و مصر درباره طرح خطرناک مطرح شده از سوی دونالد ترامپ برای انتقال ساکنان نوار غزه به مصر و اردن، تلفنی رایزنی کردند.
واکنش عراق و مصر به طرح جنجالی ترامپ درباره غزه/ قاهره و بغداد ساز مخالف کوک کردند
فواد حسین، وزیر خارجه عراق امروز (11 بهمن) با بدر عبدالعاطی، همتای مصری خود رایزنی کرد.
محورهای رایزنی طرفین درباره مواضع مطرح شده مرتبط با کوچاندن فلسطینیان به مصر و سایر کشورها بود.
وزیر خارجه عراق به تشریح موضع عراق در این زمینه پرداخت و اعلام کرد که موضع بغداد در مخالفت با هرگونه طرحی برای کوچاندن فلسطینیان است. فواد حسین بر اهمیت وحدت فلسطینیان در مقابله با چالشهای کنونی تاکید کردند. برگزاری نشست آتی اتحادیه عرب در بغداد از دیگر محورهای طرفین بود.
وزیران خارجه مصر و عراق بر اهمیت اینکه این نشست محلی برای حل موضوعات جهان عرب و در صدر آنها مساله فلسطین و منطقه باشد، تاکید کردند. طرفین برلزوم تداوم هماهنگی و رایزنی طی روزهای آتی تاکید کردند.
اخیرا ترامپ در اظهارات برای حل مشکلات موجود در غزه خواستار تخلیه کامل این منطقه و اسکان فلسطینیها در کشورهای عربی همسایه شد.
این رایزنی در حالی انجام شد که ترامپ پیشتر خواستار تخلیه کامل نوار غزه و اسکان فلسطینیها در کشورهای عربی همسایه شده بود. او با اشاره به شرایط سخت زندگی در غزه به دلیل ویرانیهای گسترده، از مصر و اردن خواسته بود تا مردم غزه را پذیرش کنند و مشکلات این منطقه را از طریق جابهجایی ساکنان کاهش دهند.
این درخواست ترامپ اما با واکنش منفی کشورهای منطقه روبهرو شد. مقامهای مصر و اردن تأکید کردند که مخالف هرگونه آوارگی دائم مردم فلسطین و کوچ اجباری آنها از سرزمین خود هستند.
واکنشهای جهانی به این طرح
اما این طرح واکنشهای گستردهای را از سوی مقامات بینالمللی، کشورهای منطقه و سازمانهای مختلف به دنبال داشت. استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل، در یک کنفرانس خبری اعلام کرد: «ما با هر طرحی که منجر به جابجایی اجباری فلسطینیها از غزه یا هرگونه پاکسازی نژادی شود، مخالفیم.»
در همین حال، جنبش حماس نیز با صدور بیانیهای ضمن ستایش از مواضع کشورهای عربی در رد این پیشنهاد، اعلام کرد: «ما همچنان بر حق مردم فلسطین برای ماندن در سرزمین خود تأکید داریم و با هرگونه انتقال یا تبعید مخالفیم. از اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی میخواهیم تا مخالفت قاطع خود را با تمامی اشکال جابهجایی مردم فلسطین اعلام کنند و از حقوق ملی آنها برای ایجاد کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس حمایت کنند.»
وزارت خارجه مصر نیز کوچاندن فلسطینیها و خالی کردن سرزمین فلسطین از ساکنان اصلی را غیرقابلقبول دانست. اردن نیز مخالفت شدید خود را با این طرح اعلام کرد. ایمن الصفدی، وزیر خارجه اردن، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «مخالفت ما با آوارگی دائمی فلسطینیها غیرقابل تغییر است و تحقق صلح و ثبات پایدار در منطقه نیازمند حفظ حقوق فلسطینیها در سرزمین مادریشان است.»
لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه، نیز این طرح را غیرعملی خواند و تأکید کرد که کشورهای عربی از چنین طرحی حمایت نخواهند کرد. وی اضافه کرد که این ایده نمیتواند راهکاری پایدار برای حل بحران فلسطین باشد.





مطالب مرتبط
- ۱۰ هزار مزاحمت تلفنی برای اورژانس در یک هفته
- روزنامه جمهوری اسلامی: علیرغم لاف دوستی که پوتین نسبت به ایران میزند، در مراسم سالگرد پیروزی روسیه بر آلمان که کشورهای زیادی در آن نماینده دارند، ایران غایب بود
- صادرات تخم مرغ به ۱۷ هزار تن رسید
- واکنش پدر طارمی به انتقادات: مهدی بنده خدا 10 دقیقه به زمین می آمد خب بچه میخواهد چکار کند؟
- عضو اتاق بازرگانی ایران: نزول صادرات فرش دستباف ایرانی، از ۲ میلیارد دلار به ۴۰ میلیون دلار / ۴۴ درصد بازار مصرفی فرش دستباف در امریکا است که به دلیل تحریمهای موجود ما هم اکنون این بازار را از دست دادیم
- تغییر ساعت خدماترسانی ناوگان اتوبوسرانی
- کنایه تند زیدآبادی به رسایی؛ مبدأ ارسال پیامک های حجاب ذهنیت کسانی است که از علی تا بوعلی را در تاریخ تکفیر کردهاند
- قیمت سکه پارسیان امروز شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴